Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti se zažívacími potížemi v těhu. Když pominu zvracení, což mám pořád, tak mě občas prožene i průjem…stávalo se to některé z Vás? Já to docela spojuju s mým stravováním…bu´d nejím nic, protože je zvracím…nebo jím divný věci, třeba teď už pátý den těstoviny s kečupem a sýrem ![]()
ahoj,taky mívám průjem,a pak zase třeba zácpu,ale prjem převažuje,ale ted už se to ustálilo jsem 11tt,už ani nemám takové nechutenství a nevolnosti.držim palce at to brzy přejde ![]()
Ahoj, tak já do konce 3 měsíce zvracela a zvracela. Manžel chudák nemohl ani na záchod, protože jsem tam byla pořád já
.Nemohla jsem vůbec maso, to jsem jen ucítila a už jsem letěla. Taky různé pachy. Jediné, co jsme zvládla jíst, tak byly přesnídávky, ale časem už jsem ani ty nemohla a brambůrky. Teď jsem ve 34 tt a mám problémy s pálením žáhy, hlavně večer a v noci. Průjem jsem neměla, spíš zácpu.
Ahoj,mě se to naštěstí vyhlo,od začátku mi nic nebylo
ale za to si to začínám vybírat teď s těhu cukrovkou a aby toho nebylo málo,tak ještě dostanu prášky na štítnou žlázu.A s pálením žáhy začínám mít taky problém,ale těch pár týdnů to snad ještě vydržím a nějak zvládnu ![]()
zlatouch píše:
Ahoj,mě se to naštěstí vyhlo,od začátku mi nic nebyloale za to si to začínám vybírat teď s těhu cukrovkou a aby toho nebylo málo,tak ještě dostanu prášky na štítnou žlázu.A s pálením žáhy začínám mít taky problém,ale těch pár týdnů to snad ještě vydržím a nějak zvládnu
Ohledně té těhu cukrovky si můžeme podat ruce. Ta žáha mne štve, je to dost nepříjemné. Tchýně mi radila heřmánkový čaj, no, nepomáhá vůbec.
Mám problém přesně opačný - zácpu. Já teda nezvracela, od začátku jsem měla příšerný hlad a šla tedy hlavně po kyselým. Ale v podstatě mám od začátku normální stravovací návyky, sním všechno a bez problémů a to mi zůstalo dodneška. Jen teda nesnáším sladké, ale to jsem nejedla nikdy. Oni ty denní špagety s kečupem nebudou zrovna košér, tak se nedivím, že se to tělu zrovna moc nelíbí a přijde mi to normální. Ale neboj, ono se to ustálí a začneš normálně jíst.
No já jsem zvědavá jak dopadnu v pondělí u doktorky v dia poradně,hodnoty mám prý pořád hraniční a neustále mi hrozí inzulínem,tak jsem zvědavá jak to dopadne,ale naštěstí si z toho už hlavu nedělám
A na žáhu mi zatím jak takš zabírá mlíko,ale taky né pokaždý ![]()
no já nevím co je to těhotenská zácpa
nemám jako průjem to ne ale chodím uplně normálně a denně
takže třeba prcek tlačí na streva a to jídlo ten kečup se špageta bude asi ten co tě prožene se mně zdá.
Nezkusíš jíst něco jiného? ![]()
Vegisko, měla jsem to taky tak nějak. Říkala jsem si ale, že průjem je furt lepší než zácpa.
Ber to pozitivně. ![]()
Ahoj, měla jsem to taky tak, a opravdu lepší průjem než zácpa. Užívej si to, pokud to tak jde říct, protože časem se to zcela určitě otočí. Mimčo je pak větší a tlačí na střeva, zhoršuje se jejich pohyb atd. ale vždycky se to dá nějak řešit. ![]()
Wiolla píše:
Vegisko, měla jsem to taky tak nějak. Říkala jsem si ale, že průjem je furt lepší než zácpa.Ber to pozitivně.
Taky bych to chvílema brala. ![]()
já taky trpím na průjem… jsem v 10tt poslední dva týdny to je docela hrozný. Nevím, co se v tom těle děje, vůbec nemůžu mléčné výrobky, o masném ani nemluvím, ale občas mě prožene obyčejný nesladký čaj…
myslím, že to patří k těhu…mě navíc začaly trápit příšerné bolesti hlavy…možná z toho, že nic moc nepiju a nejím ![]()
vegiska píše:
myslím, že to patří k těhu…mě navíc začaly trápit příšerné bolesti hlavy…možná z toho, že nic moc nepiju a nejím
Bolest hlavy určitě může souviset s pitným režimem. Na radu ses sice neptala
, ale mně třeba na nevolnost pomáhalo pít bublinkovou vodu - že to tak jako neleží v žaludku (netlačí), je to nadýchanější, pomůže mi to odbrkávat a tak nějak vůbec ulevuje té nevolnosti… Ale taky jsem měla období, kdy jsem mohla pít jen hořký čaj. ![]()
ale za radu jsem ráda
a hořký čaj jsi pila černý? někdy mám pocit, že je to za trest, jak se cítím ![]()