Vysoká hodnota PAPP-A

16
27.1.11 08:16

Vysoká hodnota papp-a

Ahoj holky,

chtěla bych se vás zeptat, jestli některá nemáte zkušenosti s vysokou hodnotou papp-a ze screnningu ve 12tt. Obvyklá hodnota je kolem 2, mě ale vyšla hodnota 7 :-( . Nic moc jsem o tom nenašla, spíše se všude píše o hodnotě nízké. Byla jsem poslána na genetiku, kde mi řekli, že to může znamenat srdeční postižení, vzali mi krev a čekám na výsledky. Jsem už v 17+5, bohužel výsledky ze screeningu dorazily později, než by měly (vlastně před 3mi dny).
Děkuji za každý váš názor nebo zkušenost.

• Jana-
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15043
27.1.11 09:23

Ja mela papp-a naopak nizkou, 0,5 a vsechno bylo v pohode. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.1.11 09:30

Našla jsem jeden článek o screeningu NT a tam naopak bylo, že nízké Papp-A znamená problémy. Je to tady, tak si to pročti:http://www.forumzdravi.cz/…i-i-trimestr nebo třeba tady: http://www.labtestsonline.cz/…/PAPP-A.html?…. Jinak já měla 10,28 iu/L : 2,88 Mom, nevím kde je nějaký horní strop, o něm se totiž nikde absolutně nepíše. :nevim: Snad poradí někdo, kdo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aghata nepřihlášená
27.1.11 10:27

Jano, ale tuhle odpověď ti má dát tvůj gynekolog, případně lékař v genetické poradně. Ptala ses??

• Citovat
  • Upravit
16
27.1.11 10:47

Obvodní lékařka mi řekla, že to není nic závažného, na genetice mi zase řekli, že jde možná o srdeční vady dítěte nebě nějaké trubice (to si přesně nepamatuji), případně nějaké moje kardiovoskulární vady (budou zkoumat krev na trombocity)nebo že jsem přenašečem nějakého špatného genu..
Jenže mě to závažné přijde, když obyklá hodnota je 3× nižší a skoro nikde se o tom člověk nic nedočte :cry: .
Díky za odkazy, kouknu na ně,

• Jana-
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.11 12:04

zvýšená hodnota PAPP-A

Dobrý den, Jano, četla jsem Váš příspěvek, který se týkal zvýšené hodnoty PAPP-A. Jsem nyní ve stejné situaci, ve které jste byla vy. Čekám na genetické vyšetření, kam mě lékař poslal. Nemohla byste mi, prosím, dát nějaké info, co jste se na genetice dozvěděla vy? Jsem strašně nervozní z té nejistoty, že nevím, jestli je s miminkem nebo se mnou něco v nepořádku. Už 2 dny hledám na internetu jakékoliv informace, ale spíše nacházím o snížených hodnotách, o zvýšených nic nepíší… Děkuji mnohokrát

• Citovat
  • Upravit
204
22.11.11 15:31

Ja mela spatny PAAP.Sla jsem na odber plodove vody a vse bylo v poradku.U me hral roli i vek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
22.11.11 17:48

Byla jsem na genetice v Motole a celkem jsem se tam nic nedozvěděla. Doktorka mluvila neurčitě, vyptala se na rodinnou anamnézu. Vzali mi tam znovu krev na širší rozbor a šla jsem ještě na jeden ultrazvuk v 17tt. Nakonec bylo vše v pořádku. U mě to bylo složitější, protože jsem diabetička. Ale dobře to dopadlo, mám 5-ti měsiční zdravou holčičku. Myslím, že by bylo horší, kdyby ta hodnota byla nízká. Určitě to dobře dopadne a za pár měsíců se taky budeš radovat s miminka :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3R
2829
23.12.15 17:10

Ahoj děvčata, jelikož jsem hledala příspěvky, kde by se někdo zmiňoval o vysokých hodnotách PAPP A a našla pouze tyto staré, tak pro nějakou nastávající maminku chci napsat něco pro uklidnění. Je mi 39, momentálně 14+2, vyšetření I. trimestru ve 13+4tt. Hodnoty NT 2,81, NB přítomna, krev: volný HCG 5,328 (5× vyšší než norma) a PAPP-A 3,795 (3× vyšší). Na základě výsledku riziko T21 1:106 (populační 1:88). Doporučeno CVS. Mám za sebou CVS (kdo by chtěl vědět jak v Ol probíhá a jak bolí klidně pište). Miminko je zdravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.12.19 08:34

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak jste nakonec dopadla s vyšetřeními na vysoký Papp-a? Já si konkrétní hodnoty ve výsledku z prvotrimestrálního screeningu podrobně neprohlížela, spokojila jsem se s celkovým dobrým výsledkem a ujištěním doktorky, že vše vypadá dobře a další vyšetření nejsou třeba. Až teď po několika týdnech jsem si všimla, že mám Papp-a z prvního screeningu 3,88 MoM, tak mě to znervoznělo. Ostatní biochemické hodnoty i ultrazvuk jsou v pořádku. Moc děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
8.1.21 12:28

@MisaM5 dobrý den, prosím Vás, jak to dopadlo? Momentálně také řeším vyšší hodnoty papp-a 3,53MoM… Na netu jsou bohužel informace nedohledatelné. Podstoupila jste další vyšetření, nebo to nikdo neřešil? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.1.21 19:07

Dobrý den, vše dopadlo dobře, dcerce je téměř 9 měsíců a je úplně zdravá. Na žádném dalším vyšetření jsem nebyla. Na gynekologii mi řekli, že v těchto případech se řeší pouze nízká hodnota a pokud navíc není na ultrazvuku něco v nepořádku, tak to vůbec nemám řešit. Není čeho se bát, vyšší Papp-a opravdu asi nic špatného neznamená. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
10.11.21 20:08

Ahoj devcata chci se zeptat co si myslite i mych vysledkach z krve v 10tt+4
PAPP-A 3,67 IU/U ( nechapu tuto jednotku, vidim ze kazdy to ma v jine)
B HGC 123 U/I

Je mi 32 let a vazim 59 kg. Cekame jedno mimco. Kdy tedy jedno v 7 tydnu zaniklo.

Prijde mi Papp vysoke a hgc nizke :nevim: p

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky