Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, koukam a patram po netu, bez uspechu.
Nemela by nekdo, moc prosim, strih na rychlozavinovacku do autosedacky?
moc bych byla vdecna ![]()
Ahoj, šila jsem si dvě: 1.zavinka tenká na léto- ušila jsem klasický dolouhý obdélník, zvenku deka, uvnitř bavlna (aby se mimi nepotilo). Přeložila jsem zavinku, po stranách našila zipy, spodní stranu jsem nechala delší, střihla kolem hlavy do oválu, udělala tunýlek na kulatou gumu a stehem na knoflíkové dirky jsem obšila dirky na traky v autosedačce, pak prostřihla a hotovo. Na vrchní stranu jsem ještě vyšila šneka z kousků látky.
2.zavinka tlustá na zimu- dvojvrstvá deka, ve čverci jsem vystřihla horní rohy tak, aby vznikla krátká užší část pod hlavičku (tu jsem pak dala do kulata stejně jako u první zavinky) a dolní větší díl byl tím o hodně širší. Sešít porubu, pak vynechaným kouskem otočit na líc a došít. Stejně vyšít dirky na traky. Po vložení do sedajdy mrněti přikreju nožičky a pak to přeložím zleva do prava a opačně + našila jsem patenty, aby to nerozházela ručičkama a nerozkopala ![]()
Háta_x píše:
Ahoj, šila jsem si dvě: 1.zavinka tenká na léto- ušila jsem klasický dolouhý obdélník, zvenku deka, uvnitř bavlna (aby se mimi nepotilo). Přeložila jsem zavinku, po stranách našila zipy, spodní stranu jsem nechala delší, střihla kolem hlavy do oválu, udělala tunýlek na kulatou gumu a stehem na knoflíkové dirky jsem obšila dirky na traky v autosedačce, pak prostřihla a hotovo. Na vrchní stranu jsem ještě vyšila šneka z kousků látky.
2.zavinka tlustá na zimu- dvojvrstvá deka, ve čverci jsem vystřihla horní rohy tak, aby vznikla krátká užší část pod hlavičku (tu jsem pak dala do kulata stejně jako u první zavinky) a dolní větší díl byl tím o hodně širší. Sešít porubu, pak vynechaným kouskem otočit na líc a došít. Stejně vyšít dirky na traky. Po vložení do sedajdy mrněti přikreju nožičky a pak to přeložím zleva do prava a opačně + našila jsem patenty, aby to nerozházela ručičkama a nerozkopala
šikulka ![]()
Sice to není střih na rychlozavinovačku, ale na fusak do autosedačky, ale třeba s ti budou hodit aspoń ty rozměry. TY budou podobné.
něco bylo na mimibazaru, byl z fleecové deky, maminka tam psala, že to šila v ruce v porodnici (byla tam dýl a neměla co dělat a tohle se jí hodilo).
Za živýh boha to tam nemůžu najít, ale večer mrknu, mám to vytisklé, tak jestli tam na té stránce nebude i URL, odkud jsem to tiskla.
Byl to krásně srozummitelný návod a ušití se zdálo jednoduché.
Achdarek píše:
Sice to není střih na rychlozavinovačku, ale na fusak do autosedačky, ale třeba s ti budou hodit aspoń ty rozměry. TY budou podobné.http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
Ano! to je přesně on! Nechápu, že mi to mimibazar nenašel, dávala jsem do vyhledávání slovo fusak … ![]()
rorozulka: ta se šnekem má úplně rozepnutá 150×52cm a ta teplá zimní má 125×100cm.
Foto: 1.a 2. fotky jsou zimní zavinka, 3.letní.