Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
jsem dneska 5+1 těhotná a včera večer jsem slabě krvácela. Je to moje první těhotenství, takže jsem hned letěla do nemocnice. Doktor mi řekl, že embrijko se zatím drží, ale že každé těhu, při kterém je krvácení je náchylnější k nezdaru. Mám být v klidu doma v posteli a nasadil mi Utrogestan 1-0-2 na zavádění do pochvy.
Proč to sem všechno vlastně píšu. Chtěla jsem se zeptat, jestli jste některá měla také takové problémy a miminko jste zdárně donosila.
Příspěvek upraven 26.01.11 v 15:38
to muze byt menses, ale v tehu samozrejme menses mit nemas, ale jsou pripady, kdy tehulka ma menses az do 5 mesice…
Organismus se s tim hold spatne vyrovnava..
bonduell píše:
Ahoj,
jsem dneska 5+1 těhotná a včera večer jsem slabě krvácela. Je to moje první těhotenství, takže jsem hned letěla do nemocnice. Doktor mi řekl, že embrijko se zatím drží, ale že každé těhu, při kterém je krvácení je náchylnější k nezdaru. Mám být v klidu doma v posteli a nasadil mi Utrogestan 1-0-2 na zavádění do pochvy.
Proč to sem všechno vlastně píšu. Chtěla jsem se zeptat, jestli jste některá měla také takové problémy a miminko jste zdárně donosila.
ahoj,neboj se a odpočívej.někdy se může objevit slabé krvácení.možná ti měl vzít krev ,aby viděl jestli ti hcg vzrostlo,nevím,nejsem doktor.hlavně opravdu lež,nemej ani nádobí nebo tak a bude to dobré.držím palce ![]()
No v mém případě je to složitější. Mám PCO (porucha vaječníků) a poslední MS jsem měla 17.11.2010 po vyvolávačce. Den před nástupem na laparku jsem zjistila, že jsem těhotná. Zadařilo se přirozeně i když nám doktoři moc šancí nedávali.
Moje kamarádka, s kterou jsme vlastně „rodily“ společně měla takové problémy celé těhotenství. Prcka zdárně donosil a už šest měsíců se má čile k světu. Hlavně musíš být psychicky v pohodě!!! Ta moje kamarádka měla istrašný bolesti a taky mi jednou volala, že z ní přímo vypadávají kusy krve, to jsme se tenkrát hodně lekli všichni, ale nakonec v klidu a v posteli malýho donosila. Takový šílenosti si prožívala jen první tři měsíce, pak stejně brala nějaké léky, ale už se mohla i projít, zajít na kafe a tak… Hlavně buď optimistická a v pohodě!!! ![]()
petrula.ch.a píše:
Moje kamarádka, s kterou jsme vlastně „rodily“ společně měla takové problémy celé těhotenství. Prcka zdárně donosil a už šest měsíců se má čile k světu. Hlavně musíš být psychicky v pohodě!!! Ta moje kamarádka měla istrašný bolesti a taky mi jednou volala, že z ní přímo vypadávají kusy krve, to jsme se tenkrát hodně lekli všichni, ale nakonec v klidu a v posteli malýho donosila. Takový šílenosti si prožívala jen první tři měsíce, pak stejně brala nějaké léky, ale už se mohla i projít, zajít na kafe a tak… Hlavně buď optimistická a v pohodě!!!
děkuju za povzbudivé zprávy. Já mám stále jen bolesti jako na MS a to mi doktor řekl, že je normální. Občas mě někde píchne, ale je fakt, že se teď víc pozoruju.
bonduell píše:petrula.ch.a píše:děkuju za povzbudivé zprávy. Já mám stále jen bolesti jako na MS a to mi doktor řekl, že je normální. Občas mě někde píchne, ale je fakt, že se teď víc pozoruju.
Moje kamarádka, s kterou jsme vlastně „rodily“ společně měla takové problémy celé těhotenství. Prcka zdárně donosil a už šest měsíců se má čile k světu. Hlavně musíš být psychicky v pohodě!!! Ta moje kamarádka měla istrašný bolesti a taky mi jednou volala, že z ní přímo vypadávají kusy krve, to jsme se tenkrát hodně lekli všichni, ale nakonec v klidu a v posteli malýho donosila. Takový šílenosti si prožívala jen první tři měsíce, pak stejně brala nějaké léky, ale už se mohla i projít, zajít na kafe a tak… Hlavně buď optimistická a v pohodě!!!
když vám doktoři nedávali moc velké šance a stejně se zadařilo,tak to znamená,že miminko k vám chce ![]()
já taky krvácela ale až ve 12+2 v prvním těhu. Takže mimčo vlastně bylo větší než to tvoje. Měla jsem hematom.
Držím palce at se prcek udrží ![]()
neboj bude to dobré já taky špinila a brala utrogestan a taky ascorutin, aby to přestalo špinit začátek byl taky dost krutý byla jsem i v nemocnici a tam kontrolovali mímo ja kroste hcg no a dneska je z tohot těhu Matýsek
držím palce tak neboj bude to dobré Lucie
Ahoj, já teda v tomto těhu přímo nekrvácela, ale špinila jsem v začátku těhu (cca od 5 tt. do 7.tt) nejprve světlou barvou pak tmavou asi tak ob den. Po týdnu jsem to řekla doktorce a ta mi napsala dufaston (podobné tomu tvému léku). A odpočinek doma. Pak jsem špinila ještě několikrát na začátku těhu cca do 10.tt. Nikdo nezjistil proč. Na ultrazvuku vše OK, jen na vaječníku po uvilněném vajíčku zůstala cysta, pak zmizla. Taky jsem si vypozorovala, že špiním vždycky po kontrole vnitřním ultrazvukem u dr. a po sexu s manželem. Takže zákaz sexu. Vpodstatě až doteď. Později jsem zjistila že spiním i po mokrých snech (občas v nosi mám tak živé sny - erotické - že z toho mám orgasmus). Jsem ve 31.tt mimčo vpohodě, ale sex radši nemáme.
Vydrž, bude to dobrý. První trimestr je kritický, můžeš krvácet, může ti být blbě, můžeš mít křeče v těle, může se ti chtít omdlít. Prostě tělo se vyrovnává s „parazitem“ embriem v těle. Někdo to snáší lépe, někdo hůře. Někdo si dokonce nevšimne do 4 měsíce, že je těhotný. Já k těmto lidem ale nepatřím. Od ovulace a oplodnění vím že jsem těhotná a celý první trimestr nebyl jednoduchý. Zvláště když jsem se musela prvního mimča vzdát.
V prvním trimestru se hold rozhoduje, zda je plod vpohodě a nebo ne. Bohužél to nejde nijak ovlivnit. Pouze můžeš odpočívat a být duševně vpohodě. Ale jestli plod není OK? je lepší, když se s tím vyrovná tělo na začátku. Tak mi to u minulého těhu říkala doktorka, když jsem s prudkým krvácením skončila v nemocnici. Tekrát bylo moje tělu tak silné, že udrželo i neživotaschopný plod, ale většinou se tyto plody potrácejí na začátku. Musela jsem si pak projít porodem ve 20.tt.
Taklže držím palečky a musíš vyčkat do 12.tt. Doporučuju ti zaplatit si NT+ s ultrazvukem ve 12.tt Je to sice placené vyšetření, ale uklidní tě, že je vše OK. A můžeš mít z tohoto vyšetření krásné vzpomínky v podobě fotky. U vyšetření může být partner.
Držím palečky.
Další dobrá zpráva. Mě taky sestra říkala, že to může ten vaginální ultrazvuk podráždit. Sex jsme taky zrušili. Nechci nic riskovat.
ahoj,gratulka k těhu
A k tomu krvácení, já to měla velmi podobné, také mam syndrom PCO, otěhotněla jsem po Ivf a někdy v 6tt krvácení, ale fakt silný, prostě jsem čůrala krev, tak jsem myslela, že je to potrat, jely jsme hned do nemocnice a taky mi řekly, že mimi se drží a že je tam hematom, nechaly si mě v nemocnici, abych opravdu dodržovala klid, dva týdny jsem ležela a chodila jen na WC, brala utroš jako ty, plus ascorutin a hematom se pomalu vyprázdnil a zatáhl, v 11 tt jsem opět trochu zakrvácela, to zase bylo nízko položenou placentou a nyní jsem ve 30 tt a tuk tuk, od té doby po krvácení ani památky a z bojovného embryjka se snad brzo narodí náš vymodlený chlapeček Kubíček, takže i tobě držím palce a věřím tomu, že to dopadne stejně tak dobře… Navíc v poradně na porodncice.cz porodník Mudr. Koucký psal, že až 40% rodiček během těhu krvácí, že je to celkem běžné a většinou se nejedná o nic vážného, jen se to nesmí podcenit..
Hodně štěstí ![]()
já krvácela v 7 tt, vypadl že mě kus krve, tak jsem hned jela do nemocnice a tam mi řekli, že je vše ok, že u zádorku není hematom, dali mi Ascorutin. Ve 20 tt jsem měla silné kontrakce a placentu nízko, takže jsem ležela na udržování a teď jsem 40+4 a na porod to stále není
Teda holky moc vám děkuju za povzbuzující zprávy. To jsem přesně potřebovala slyšet
. Moc vám držím palečky ať se miminkům daří dobře a máte bezproblémový porod
.
Já teda krvácela zatím jenom chvilenku. Vlasně jednou jsem na papíře měla krev a pak trochu špinění, ale teď už to vypadá dobře. Tak poctivě ležím a odpočívám. ![]()