Screening - 12tt - zkušenosti

941
27.1.11 12:35

Screening - 12tt, skusenost

Ahoj holky, vzhladom k rodinnej anamneze ideme na screening do motola v 12tt, nemate niekto skusenost, ako tento prvy prebieha? Beru krv, robia UZ, alebo este nieco? Mam i trosku strach …

Caka sa tam dlho? Samozrejme to nie je podstatne, ale musim to naplanovat kvoli syncekovi?
A da sa z tychto prvych krvnych testov vycitat pohlavie?

Diky moc!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14546
27.1.11 12:42

ahoj, byla jsem na bulovce, a čekalo se tam hooodně dlouho :zed: a držím ti palce, aby to dobře dopadlo, udělá se UZ - buď vnitřní nebo přes břicho - krev a snad nic víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362

ahoj, já byla zrovna dneska na tom prvním screeningu. Před 14 dni jsem tam byla na krvi a dnes mi dělali ultrazvuk a vše spolu s výsledky z krve vyhodnotili a je to v pořádku. UTZ je podrobný, zkoumá všechno, zda už má nosní kůstku, ručičky, prsty, nožičky, páteř, srdíčko, to jsme i poslouchali, stejně tak jak proudí krev pupečníkem. Je to užasný, doktor ti vše popisuje. Tak se nemusíš ničeho bát. Jinak pohlaví ještě nevěděl, říkal, že ze začátku vypadá většina jako kluci ale do toho 20 tt se to může otočit…Tak ti přeji, aby vše dobře dopadlo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362

jo UTZ je přes břicho, jinak já byla na Letné v Gennetu a nečekala jsem, vzali mě na čas, jak jsem byla objednaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
27.1.11 12:43

Ahoj, já byla teď v úterý, v Brně, nevím kam jdeš. Bylo to docela dost rychlé. Vzali mi krev a do půl ho´dky i udělali ultrazvuk, takže jsme tam byli tak 45 minut celkem i s čekáním, což mě docela překvapilo. Výsledky mi volali ještě ten den po obědě, na ultrazvuku Ti řekne hned co vidí. Jinak pohlaví pozná na ultrazvuku,ale je to ještě dost nepřesné a u nás to nešlo moc poznat…spíš teda, ale co mě zklamalo, byl přístup…docela nic moc vstřícnost, hlavně paní doktorka neměla svůj den…jinak výsledky krve máš potom ještě podrobněji na internetu, kam dostaneš přístupový kod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
27.1.11 12:52

Ahoj, já byla v Motole,ale už je to víc než 1,5 roku. Čekalo se tam dlouho, já tam byla určitě přes dvě hoďky.
Třeba už je to tam lepší.

Tak ať vše dobře dopadne.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.1.11 13:09

Já byla na screeningu ve FN Brno. Nejdříve jsem měla udělaný UTZ., opravdu podrobný, trval cca půl hodinky, kde bylo všechno krásně vidět a doktor všechno komentoval. Měřilo se miminko, šíjové projasnění a zjišťovala se přítomnost nosní kůstky, pouštěl srdíčko. O pohlaví u UTZ. nepadla řeč. Poté mi nabrali krev a hotovo. Na výsledky jsem čekala dva týdny. Dostala jsem do ruky dva papíry s negativními výsledky, výsledným skóre z krve a podle věku a vypsanými hodnotami. Pohlaví z krve si myslím určitě vědět nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
27.1.11 13:16

Ahoj holky, moc diky, takze nic strasne sa snad diat nebude. Klasicke UZ a ta krev. No, snad to bude dobre… bojim bojim i tak. Ale vy ste to mali dobre, takze nie je kazde mimi hned chore. Moc diky.

Ju ta krev, viem, ze znama bola prave asi v gennetu a oni to z nej podla chromozomov urcit vedia, len neviem, ci sa to robi uz i v tychto screeningoch, alebo v este nejakom podrobnejsom, ked su zle vysledky. To je ale jedno, hlavne nech je mimi zdravucke, diky, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
27.1.11 13:57

a to už tam jdeš 2/3 8-o to je nějak brzy ještě ne?
Jak holky psali důležitý 2 hodnoty kůstka + NT zapišou ti věk v kolika budeš rodit a z krve to vlastně vypočítá počítač možné riziko.
Z ulz mně též hned řekli u prnvího že vypadá vše v pořádku. Tam se už ty mormologie uviděli obličej a tak dále.

• Citovat
  • Upravit
Marry11
27.1.11 13:57

nic píšeš 2/3 tak to jo :lol: já jsem četla 2/2 :lol: tak nic dnes mně to nemyslí hodně štěstí :wink:

• Citovat
  • Upravit
941
27.1.11 14:01

Diky Marry, kustka a NT - je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.1.11 14:04
jayjay píše:
Diky Marry, kustka a NT - je co?

Přítomnost nosní kůstky je důležitá u všech dětí. Pokud není, patrně se jedná o plod s Downovým syndromem. Stejně tak NT - šíjové projasnění (tekutina „vzadu na krku“ - šíji), pokud je vysoké, zase se může jednat o plod s Downem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
27.1.11 14:23

Diky Gabi, bude to dlhe cakanie …:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
27.1.11 14:36
jayjay píše: … Klasicke UZ a ta krev. No, snad to bude dobre… bojim bojim i tak…

Nemáš se čeho bát. UTZ (ultrazvuk) nebolí :lol: , dítko prostudují, jestli se mu vše vyvíjí jak má a odběr krve je rychlovka (berou toho trošku, žádnou velkou ampuli). Z kombinace výsledků z UTZ a výsledků z krve určí pravděpodobnost postižení - tzn. výsledek je buď negativní (to je OK) nebo pozitivní (tam je vysoká pravděpodobnost, že bude dítě postižené a to pak doporučí odběr plodové vody).

Jinak já jsem u odběru krve omdlívací typ. Takže dopředu hlásím, že jestli mě nechtějí sbírat ze země, tak ať mi to naberou v leže. No a u tohoto screeningu tu krev brala sestřička asi nějakou tenounkou jehlou, takže jsem to ani necítila. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
28.1.11 13:02

Diky Wiolko, ja sa nebojim vysetrenia, skor tych cakacich dob na potvrdenie a vysledku :(, ale nemozeme malovat certa na stenu dopredu, vsak? to predsa nejde… i ked clovek o tom rozmysla…ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí