Jak se cítíte v 1. trimestru?

Anonymní
28.1.11 09:02

jak se cítíte v 1.trimestru?

Všechny moc zdravím. Ráda bych si popovídala s Vámi, co jste někde přibližně mezi 12 a 13 tt a pořád se cítíte mizerně. Moje potíže jsou jednak nevolnosti, i se zvracením, to te´d trochu ustává,ale zle mi je pořád, z toho plyne dost nechutenství, i na pití, nejen jídlo…dále mě trápí bolesti hlavy, divné zimnice…a celkově si připadám naprosto nepoužitelná…ani nevím jestli je to únava, protože v noci moc spát nemůžu, převaluju se a ráno se budím brzo..spíš je to taková nechuť cokoliv dělat, nechce se mi, nemám ani psychickou sílu…doma máme neskutečný bordel a přítel, který mi dřív pomáhal, tak teď najednou v týdnu neumyje ani nádobí…jsem už ze všeho na dně a moc Vás prosím o nějaké povzbuzení :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
28.1.11 09:11

:kytka: Ahooj, tak já zatím těhotná nejsem a ještě jsem teda nebyla, ale určitě to přejde a bude to ok a jak se dostaneš do fáze hroznýho těšení tak bude všechno super uvidíš. S přítelem si promluv, že tě mrzí jak se chováš, on Ti musí víc pomáhat a pochopit to, ale je zbytečný aby vám to kazilo vztah.
Určitě bude všehcno v pořádku a bude ti líp, kdyžtak zkus něco na nevonosti atak, rad je tady spostu. :kytka: držím moc palce a přeju nádherný, zdravý a hodný miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.11 09:17

díky za povzbuzení, od rána tu dnes sedím a brečím :-(

• Citovat
  • Upravit
10048
28.1.11 09:20

:kytka: Neboooj, víš co já se na to tak těším…myslím si že na to budu přesně jak ty :-D a i tak se na těším, je to divný :nevim: :lol: . Zkus se spíš koncentrovat na to malý…co bys chtěla aby to bylo? Jak ses na tom s výbavičkou, jaký máte jména. Neboj přejde to a na tohle budeš vzpomínat se smíchem. Kdyby Ti bylo trošku líp, zkus si třeba s přítelem večer sednout, dá si vinko, a proberte to. Je hlavní mít v něm oporu a když se ti blbě, tak se k němu třeba jenom přitulil aby Tě hladil a bude to dobrýý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.11 09:28
Anonymní píše:
Všechny moc zdravím. Ráda bych si popovídala s Vámi, co jste někde přibližně mezi 12 a 13 tt a pořád se cítíte mizerně. Moje potíže jsou jednak nevolnosti, i se zvracením, to te´d trochu ustává,ale zle mi je pořád, z toho plyne dost nechutenství, i na pití, nejen jídlo…dále mě trápí bolesti hlavy, divné zimnice…a celkově si připadám naprosto nepoužitelná…ani nevím jestli je to únava, protože v noci moc spát nemůžu, převaluju se a ráno se budím brzo..spíš je to taková nechuť cokoliv dělat, nechce se mi, nemám ani psychickou sílu…doma máme neskutečný bordel a přítel, který mi dřív pomáhal, tak teď najednou v týdnu neumyje ani nádobí…jsem už ze všeho na dně a moc Vás prosím o nějaké povzbuzení :-(

Ahoj, na tom že se takhle cítíš není nic divného, dokonce je to popsané jako „zdravotní stav“…říká se tomu Baby blues, a trpí tím dost žen, asi je to způsobené rozhozenými hormony. Jo a jinak po prvním trimestru by to mělo pomalu ustávat:-)…tak si vzpomeň co ti dělalo radost před těhu a zkoušej to vědomně překonávat. Rozhodně to poleví :wink: …přeji hezký zbytek těhu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.11 09:29

zatím nevím, co to bude, takže výbavičku ještě neřeším…já vím, že jsem naprosto nepoužitelná, ale je mi prostě horzně líto, že on se tak najednou změnil…v týdnu už mi opravdu nepomůže ani s nádobím a o víkendu jen s tím, o co ho poprosím…pořád se jen hádáme a mě je navíc pořád tak zle…dneska fakt jen bulím a bulím, už jsme se stihli pohádat…jenže já mám v hádkách brečím a křičím…přijde mi, že už to nikdy nebude jako dřív… :cry:

• Citovat
  • Upravit
fletnicka
28.1.11 09:38

To jsou hormony, klídek. Přítel se určitě nezměnil, to ti jen tak připadá. Měla jsem ty stejné stavy v 1. trimestru. U mě to skončilo jak mávnutím kouzelného proutku s příchodem II. trimestru. Teď jsem v 16. týdnu a už mi není špatně, můžu zase normálně jíst a pít, můj manžel už mi nepřipadá jak rozmazlený a bezohledný fracek :mrgreen: . A taky jsem nemohla vůbec spávat a teď už asi ty 3 týdny spím jak zabitá, což je obrovská úleva, v práci zase můžu normálně fungovat. Ale s tou energií na úklid tě moc nepotěším, ta se jaksi nedostavila a doma je dál bordel jak v tanku :mrgreen: . Ale už se nad to dokážu tak nějak povznést. A komu se to nelíbí, ať si to uklidí a nebo ať k nám nechodí. Jsem chudinka těhotná, tak si hodím kopýtka nahoru a na všechno a na všechny prdím 8-) . Tak vydrž, holka, bude určitě líp, jen to překonat. Zkus se ze všech sil vyhnout konfliktům s přítelem, radši s ním vůbec nemluvit, než se hádat. Ono toto období přejde a uvidíš, že na toto zlé pak zapomeneš. Držím pěsti :kytka: .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.11 09:44

Ahoj, moc děkuju za Vaše postřehy a podporu, moc mi to pomáhá…jsem dneska fakt na dně, sedím, brečím, mám zimnici, třepu se a nenávidím celej svět :-(

• Citovat
  • Upravit
29436
28.1.11 09:46

Jak říkají holky, to jsou hormony a bude líp. Celé tělo se musí nějak s novou situaci vyrovnat, na což právě slouží ten první trimestr. Přítel je určitě pořád stejný, jen tobě připadá všechno horší a horší. Zvracení a únava tě snad taky přejdou a uvidíš že v tom druhém začne být lépe. Hlavně se zbytečně nenervuj, nehádej a nekřič, věřím, že je to kvůli úplným kravinám, ale právě v 12.týdnu začíná přebírat funkci žlutého tělíska placenta a miminko bude všechny tvoje nálady a změny cítit. Tak si vždycky vzpomeň na toho prcka v bříšku. Já teda tyhle stavy vůbec neměla, unavená jsem byla příšerně to ano, ale to jsem právě dokázala pořád spát, zvracení se mi naštěstí vyhnulo úplně a jím úplně normálně. Nálady občas byly, ale přítel to zvládal se smíchem. Ovšem ten pravý těhotenský balzám přišel někdy s 16.týdnem a potom s prvními pohyby. :-D Do té doby jsem si připadala, jak kdybych měla chřipku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
28.1.11 09:50

Na žaludek zkus zázvorová lízátka - pomáhá to. Mají je v lékárně nebo zázvor i v jiné podobě. Měl by žaludek zklidnit.
A jinak hlavně odpočívej. Jsi na nemocenské nebo chodíš do práce? Jestli chodíš do práce, tak zvaž raději tu nemocenskou - fakt je nejlíp si těhotenství užít v klidu.
Mě se to ale mluví, já těhotenské nevolnosti vůbec nepoznala, bylo mi úžasně a celých devět měsíců jsem se cítila jako v ráji… Ale taky jsem hodně sportovala, třeba to bylo taky tím. Ale u každého je to jiné, tak opatrně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.11 09:53

nakonec jsem šla na nemocenskou, teď jsem právě třetí den doma…těšila jsem se, jak si uklidím, vyperu a vyžehlím a místo toho se mi dostvily, tyhle neskutečné psychické stavy…do toho se mi ještě přidaly každodenní bolesti hlavy…strašně se stydím, ale neumím s tím bojovat… :-(

• Citovat
  • Upravit
29436
28.1.11 09:59

Bolesti hlavy jsou normální, bohužel to se musí vydržet. Taky vím co to je. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
28.1.11 10:05

No a počkej na třetí trimestr to je teprve sranda :mrgreen: Mě osobně bolí záda tak ze se nemůžu skoro hnout, tvrdne mi břicho, bolí mě podbříšek, mám průjem, chodím 20× za den na záchod a je mi špatně od žaludku :lol: V noci spím tak 3 hodiny :lol: Prostě takové radosti těhotenství. Jinak za mě byl nejlepší 2 trimestr to jsem byla uplně v pohodě :palec: Přeji krásný zbytek těhulkování, a ber to s humorem, miminko za ty strasti stoji :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.11 10:09

tak to jsou krásné vyhlídky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
458
28.1.11 10:10

přidávám se k ,,jiným stavům" psychickým i fyzickým v 1.trimestru… Já jsem teprve v 10.tt a už se nemůžu dočkat, až to všechno skončí… Co se týče manžela, musím říct, že první 3-4 týdny byl naprosto úžasný, nakupoval, uklízel, vařil, prostě dělal, co mi na očích viděl, jak byl nadšený a teď energie pomalu opadá, asi už to na něj trvá moc dlouho:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí