Váha miminka - straší doktor?

1462
21.7.20 15:04

Váha miminka - straší doktor?

Ahoj maminky, na 4m kontrole doktor dceri urcil hranicni podvyzivu a rekl ze po kazdem kojeni mam dat jeste 50ml UM :nevim: dcera se narodila s 3.96kg/50cm, 3mesice 5.23kg/60cm a ted 4m 5.53kg/63,5cm… Kojim zhruba po 3h dokud dcera pije, je vesela, toci se, temer neplace, proste spokojene mimco… Prijde mi, ze se jen vytahla, hranicni podvaha ve 4m dle tab pro holku 4.6kg, ale doktor to bral dle vysky a tam mu i tech 5.53kg vyhodilo jako hranicni podvahu… takze bych ji nabizela kojeni casteji, ale do toho UM se mi jit fakt nechce, co myslite? Doktor plasi nebo uz jsem zblbla ja a mam dat to UM? Co bude pro dceru nejlepsi??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35645
21.7.20 15:09

Kašli na tabulky a koj jak si malá řekne. UM nedávej. Vždyť ma váhu pěknou a pribira.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sybilla2020
21.7.20 15:10

@llida Já bych do UM nešla. Když máš dost MM, tak víc koj, každopádně mi teda nepřijde, že by měla nějak extra nízkou váhu… A jak píšeš, je spokojená, hladová není, takže bych maximálně víc kojila. Hodně štěstí a ať jste zdraví! 😁

• Citovat
  • Upravit
30788
21.7.20 15:10

Tezko rict :think:. Mela pomerne vysokou porodni vahu, takze v pomeru k ni opravdu nepribira moc. Nejstarsi dcerka byla take drobecek, v 6m 5.98 kg, ale pri narozeni mela 2.98 kg. V 5m jsem zkousela na radu Dr. prikrmovat (od 4m do 5m pribrala 100g), ale nechtela. Vic jsem kojila a nejak jsme dosahli dvojnasobku porodni hmotnosti a Dr. byla spokojena. Jinak moje dcera je porad tintitko, do 3. tridy pujde se 121 cm a 21 kg. Ja sama mam 153, tak je asi po mne. Podvahu s nami resila Dr. jednou, kdyz mela v 18m 8.81 kg. Byli jsme na krvi, nic se neukazalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
21.7.20 15:35

Moje dcera přibírala po kile a pak mezi 3. a 4. měsícem přibrala jen 170g (ale vyrostla o 5cm!). Doktorka z toho udelala třetí světovou, se mnou mluvila stylem Ktera-matka-vyhladoví-sve-dite (ja fakt nic nepoznala, mimino se cele dny jen smalo a paslo kone) a že okamžitě zacit s kaší na noc a se zeleninou. Zdalo se mi to brzo, 14dnu jsem se snazila to překojit, i jsem ji budila na jídlo, ale stejne nepřibírala. Tak jsem tu kaši nakonec dala, celkem to šlo. Na Tvem miste bych kojila na požádání a kašlala na to, ale tezko radit, sama jsem to psychicky nevydržela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
21.7.20 15:45
@Ba-stet píše:
Moje dcera přibírala po kile a pak mezi 3. a 4. měsícem přibrala jen 170g (ale vyrostla o 5cm!). Doktorka z toho udelala třetí světovou, se mnou mluvila stylem Ktera-matka-vyhladoví-sve-dite (ja fakt nic nepoznala, mimino se cele dny jen smalo a paslo kone) a že okamžitě zacit s kaší na noc a se zeleninou. Zdalo se mi to brzo, 14dnu jsem se snazila to překojit, i jsem ji budila na jídlo, ale stejne nepřibírala. Tak jsem tu kaši nakonec dala, celkem to šlo. Na Tvem miste bych kojila na požádání a kašlala na to, ale tezko radit, sama jsem to psychicky nevydržela…

To teda byly pěkně blbý rady. Kaše a hlavně ta zelenina mají míň kalorií než mateřské mléko a doktorka to radila na přibrání??? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
21.7.20 16:05

@Myška321 Tak kase jsou sacharidy a um, to asi pomohlo (plus to kojeni). Tu zeleninu mi myslim radila hlavně proto, ze UŽ ji přece byly ctyri měsíce :roll: Ale já už víckrát psala, že s ni nejsem moc spokojená, ale pediatru je malo a nikoho jibezho v okolí jsem nesehnala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
21.7.20 16:15

@Ba-stet No, sacharidy v kaši sice jsou, ale mateřské mléko je plné tuků, takže je prostě na porci kaloričtější a přibírá se po kaloriích 8o No jo, no. Kdybych měla takovouhle doktorku, tak bych si pak na netu všechno překontrolovala (ale já jsem bláznivej vědec, kterej se jakž takž orientuje v těch medicínskejch nesmyslech).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
21.7.20 16:44

@Myška321 Tak nějaký tuk tam být musí, ne, když je to beztak dělaný z UM :think: Ale nehádám se :nevim: S pediatry je to fakt pekelný. Asi měsíc jsem vyšilovala, hledala někoho jiného, ale ti dobří neberou (teda u nás ani ti nic moc). Navíc ta naše je podle všeho asi docela dobrá doktorka (na léčení nemocí), akorát z jejích názorů na kojení a spol mám osypky. Zatím vyčkávávám a doufám, že moje dítě nebude moc nemocné a nebudeme ji moc potřebovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
21.7.20 17:19

Tí doktori a ich tabulky :roll: Keď je spokojná, veselá, rastie, tak by som to neriešila a UM už vôbec nie. Matka najlepšie vie či dieťaťu niečo je alebo nie, či mu niečo chýba. Každé bábätko nemusí byť tučko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
21.7.20 17:31

Kluk se narodil s 3,73kg a 52cm, ve 4 mesicich mel 6,64kg a 65,5cm. A to celou dobu dobu doktorka rikala, ze vahove je spis pod prumerem… taky pozdeji pak radila, ze pokud chci, aby pribiral, tak nejvic pribere z kase. Byl od ctvrteho mesice na um, tak se to neresilo. Pokud mas dost mleka, tak bych jeste chvili pockala.. buhvi, jestli by to vubec pila, ze jo. A kdyz ji das um, tak se ti ta laktace asi nenavysi… kojila bych treba ted chvili casteji v noci nebo treba zkusila parkrat za den odsat na zvyseni laktace… prevazila bych ji treba ta 14 dni doma, jestli je to nejak orientacne lepsi. Um bych dala, az kdyz by byla hladna a mleko nestacilo… pokud dokojis a furt mas v prsou mleko, ktere by mohla eventuelne vypit, tak co ti pomuze dat ji flasku, ze jo, kdyz ma asi dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.7.20 18:29

@llida moji 3 obři taky neznasobili váhu a dr to neřešila.. Kašli na um, pokud je mrne zdravé a v pohodě, což evidentně je, tak bych nedokrmovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
21.7.20 21:45

Dekuji holky za nazory… mlika mam dost a je pravda, ze mala dopije a uz nechce ( i kdyz jeste by mela co pit z prsu)… takze stejne to UM bych nemela kam do ni narvat :mrgreen: kdyz ten doktor umi akorat vystresovat :,( prvni dite bylo zas puclik nadtabulkovy a puvodni doktorka o me rikala, ze snad kojim smetanu, ale nijak neresila… kdyz jsem odkojila jedno v pohode, a ted mam udajne skoro podvyzivene dite, tak si clovek pripada strasne, ze neda poradne vlastnimu diteti najist… mam volat doktorovi za tyden, zda pribrala, kdyz nepribere tak na me snad posle socialku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.20 22:56

Já myslím, že pečlivý pediatr je výhra. Jestli dítě křivkou váhy prakticky za 4 měsíce preskrtlo graf, něčí pozornost by to mělo vzbudit a ne jen mavnout rukou. 300 g za měsíc mi určitě nepřijde moc. Laktační poradkyně by nepomohla? možná nějaký problém s technikou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí