Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hezký den maminky, chci se zeptat za jak dlouho po porodu jste shodily kila nabraná v těhu, já pomalu končím šestinedělí a hned po porodu jsem shodila 10kilo (měla jsem hodně, hodně nateklé celé dolní končetiny, kvůli tomu a tlaku mi byl porod vyvolán dřív, a jsem přesvědčená, že těch 20kilo navíc bylo bříško a voda v nohou…teď už mám nohy skoro úplně splasklý- i když se pořád nevejdu do svých bot- a nevím jestli se to ještě spraví, nebo budu muset nakoupit nový boty????- nemáte s tím někdo zkušenost??
jinak před těhu jsem měla 60kilo, před porodem 80kilo, a teď jsem na 68kg..takže 8 kil zbývá, a vůbec netuším kde je mám- připadám si hubená- skoro jako dřív..?
![]()
Ahoj Jani- já kila shodila určitě za víc jak 6 týdnů. Teď jsem nabrala 18kg a dole mam taky 10kg a ještě 8 mi jich zbývá. Co se tak vážím (denně
) tak shodim tak to půl - 1kg za den.
Břicho už mám malinký - vlastně plochý, jen musím ještě zpevnit ten převis
![]()
Jinak už žádný nemám.
Otoky dolních končetin jsem taky měla ještě po porodu a do bot se taky ještě hůř vlezu, ale nikdy jsem nemusela kupovat nové. Takže myslím, že i ty do nich opět zhubneš.
Tak zatím páááá
Martina ![]()
Já radši zase otěhotněla, jelikož jsem to „nemohla“ shodit…
![]()
Měla jse pořád nějakých 8 kg navíc… takže až po druhým porodu se na to vrhnu
![]()
Jo, byla jsem taky hodně oteklá a to i po porodu, děsně pomalu jsem splaskávala, nohy pořád nateklý i celý tělo…šlo to fakt pomalu.
Ahoj,
tak ja nabrala snad 25kg, po porodu jsem mela hned asi 12kg dole, ale ted se mi to zaseklo a ja mam 8kg nad predtehu vahou…jsem zvedava, kdy to sleze, uz je mi ze sebe zle ![]()
Ahoj,
tak ja jsem nabrala jen 8 kilo a po porodu jsem se hned vesla do sveho obleceni, nekomu ale trva dyl, nez to shodi, v porodnici rikali, ze vetsinou do pul roku by mel byt clovek na sve vaze.
Já před porodem vážila 50kilo, nabrala jsem 12, V porodnici jsem nechala asi 5, postupně shodila 3 a teď je to rok a půl a zbylé 4 kila už mi zůstaly
.
Ahoj,já po druhém porodu nabrala asi 12 kilo a teď mám tak dvě,šlo to naštěstí samo během pěti měsíců,břicho taky,akorát by to chtělo zpevnit ![]()
Ahojky Jani,
já v těhu přibrala 7 kg, při odchodu z porodnice jsem měla dole 8 kg a teď 3 týdny po mám dole už 12 kg. Nevím jak jsem to dokázala ale mám už 5 kg pod váhou na začátku těhotenství. Ale vždycky jsem byla oplácanější, takže jsem za to ráda.
to se máte holky, co ste nabraly málo. Já přibrala 23 kilo, po porodu dole „jen“ 7 kilo a ted -5 týdnů po porodu mám dole jen 11 kilo, takže zbývá 12…fuj. Sice sem vysoká (180cm) a není to „tolik“ vidět,,ale nevejdu se do svých hadrů a to mně děsí, sem roztřesená,,,fuj! Začnu ted cvičit,,už se na sebe nemůžu dívat.
papa
PS: pokud někdo máte tip jak zhubnout,,díky za rady…(ale zas se bojím, abych nepřišla o mléko) ![]()
Ahoj
Tak trošku opačná zkušenost.
Já mám ještě +7 kg,ale ještě mi zbývá hromada po starších dětech.Ale už mám vyzkoušené,že dokud kojím,tak nehubnu.Teď je to spíš zázrak,že se to trochu pohlo dolů.
Ono se říká,že kdo nezhubne během kojení,tak patří do skupiny,co hubnou až půl roku po ukončení kojení. A to jsem já.Po druhém prckovi jsem se o tom přesvědčila. ![]()
Ahoj…Já to schodila tak za tři měsíce…Před těhu jsem měla 55 a před porodem 75,po porodu 68kg......a teď (9měsíců po porodu) …mam 56 a to už celkem dlouho…Šlo to samo a rychle…malej mě uplně vysává
![]()
""http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/128723.birthday.png:http://www.babysfirstsite.org/…birthday.png
Já sice ještě vlastní zkušenost nemám, ale porodní asistentka nám v kurzu říkala, že je to v podstatě tak, že se tělo 9 měsíců měnilo a minimálně stejnou dobu by mělo mít na to aby se dostalo „do normálu“. Jinak drtivá většina mých kamarádek co kojily jsou hubenější než před porodem…
Ahoj, já jsem přibrala v těhotenství přibrala 14 kg, 10 kg jsem nechala v porodnici a během dalších 14 dnů jsem zhubla dalších 6 kg. Vlastně jsem o 2 kg lehčí než před otěhotněním. Největší zásluhu na tom má kojení, přerušované spaní a procházky s kočárkem. ![]()
LenazeStrakonic píše:
PS: pokud někdo máte tip jak zhubnout,,díky za rady…(ale zas se bojím, abych nepřišla o mléko)
Kojit (bohužel ne každému to funguje).
U prvního syna jsem začala na 55, přibrala na 68, vykojila se na děsných 49
. U druhého syna jsem začala na 53, přibrala na katastrofálních 72 (vlastně proti minulému těhotenství přesně o tolik kil navíc, o která jsem se vykojila pod původní hmotnost u prvního syna
) a teď jsem na 58. Ráda bych to ještě stáhla… v praxi na to dlabu a spoléhám opět na kojení
.
Já mám vyzkoušené že mi po každém porodu zůstala nahoře 4kg kterých se nemůžu zbavit a protože jsem rodila už 3× tak je to příšerných 12kg které musí dolů. A mám to bohužel taky tak že dokud kojím tak se s váhou nehnu i když lítám kolem dětí, venku za nima většinou s kočárem i běhám a nic. Tak snad za rok
![]()