Váha při IVF

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
230
17.3.22 07:50

Váha při IVF

Zdravím,
S partnerem začínáme v polovině dubna s IVF.
Má otázka zní zda jste při IVF přibrali a jak moc a kdy případně jste “shodili”
Ptám se protože na konci června máme svatbu a já si do té doby musím vybrat šaty. Abych si nekoupila šaty “teď” a pak nezjistila, že se do nich nenarvu 😁 🙈
Děkuji za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
260
17.3.22 07:59

Mam za sebou 3 IVF a nepribrala jsem nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
17.3.22 08:02

Asi to bude individuální, ale já mám za sebou 2 IVF a nikdy jsem nic nepřibrala. Podle mě tam není důvod přibírat, můžeš se asi vlivem hormonů zavodnit, stejně jako v těhotenství, ale to by se tedy mělo po skončení stimulace samo srovnat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišule1992
17.3.22 08:02

Já během stimulace přibrala cca 4 kg, ale většina byla voda… Teď už přibírám díky těhotenství 😃

• Citovat
  • Upravit
3958
17.3.22 08:04

@Sadza123 to je to nejradostnější přibírání :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišule1992
17.3.22 08:08
@Thomassss píše:
@Sadza123 to je to nejradostnější přibírání :palec: :lol:

To teda, akorát že ve třetím měsíci vypadám jak před porodem :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
3958
17.3.22 08:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
17.3.22 08:44

Ja pri Ivf nepribrala nic, zato ted po 2 detech je to horsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.22 10:54

Já bohužel strašně. A ne, není to tím že bych ležela a žrala, hlídám si stravu jako nikdy, cvičím jako nikdy a nenadělám nic, nehne se to dolů. Ne ale hned, za první třeba půlroku vůbec nic. Už se ale v ivf a neúspěšných těhotenstvích plácám přes dva roky a nahoře 10 kg :?.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.22 10:56

@Thomassss
Bohužel je, u někoho progesteron způsobuje ukládání tuků. Proto v těhotenství některé ženské naberou i hodně tuku, který se pak těžko shazuje, ale ne všechny.

• Citovat
  • Upravit
3958
17.3.22 11:01
@Anonymní píše:
@Thomassss
Bohužel je, u někoho progesteron způsobuje ukládání tuků. Proto v těhotenství některé ženské naberou i hodně tuku, který se pak těžko shazuje, ale ne všechny.

Tak v těhotenství to chápu, trvá 9 měsíců, ale hormonální stimulace trvá v řádu dní v případě krátkého protokolu, u dlouhého možná 3 týdny? A kolik tuků se ti za tu dobu stihne uložit? :think:

Edit: teď jsem si všimla, že píšeš o progesteronu, tím se ale nestimuluje, tělo ho začne produkovat ať po ovulaci (odběru vajíček)….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9270
17.3.22 11:45

Nepřibrala jsem nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.22 12:02

@Thomassss
No nestimuluje, ale bere se po transferech, po IUI, případně v těhotenství pro udržení aby bylo větší množství.. a když ho bereš v druhé polovině cyklu měsíc co měsíc, mezitím nějaké těhotenství, tak se to bohužel projevit může

• Citovat
  • Upravit
27
17.3.22 12:03

Nepribrala jsem nic, naopak jsem byla 2kg v minusu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
17.3.22 12:49
@Anonymní píše:
@Thomassss
No nestimuluje, ale bere se po transferech, po IUI, případně v těhotenství pro udržení aby bylo větší množství.. a když ho bereš v druhé polovině cyklu měsíc co měsíc, mezitím nějaké těhotenství, tak se to bohužel projevit může

Ale zakladatelce šlo zřejmě o přibrání při stimulaci, když řeší, aby se v červnu vešla do šatů. O nějakých opakovaných vkladech embryí a dlouhodobém braní progesteronu nebyla v jejím příspěvku řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.