Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím,
S partnerem začínáme v polovině dubna s IVF.
Má otázka zní zda jste při IVF přibrali a jak moc a kdy případně jste “shodili”
Ptám se protože na konci června máme svatbu a já si do té doby musím vybrat šaty. Abych si nekoupila šaty “teď” a pak nezjistila, že se do nich nenarvu 😁 🙈
Děkuji za zkušenosti.
Asi to bude individuální, ale já mám za sebou 2 IVF a nikdy jsem nic nepřibrala. Podle mě tam není důvod přibírat, můžeš se asi vlivem hormonů zavodnit, stejně jako v těhotenství, ale to by se tedy mělo po skončení stimulace samo srovnat ![]()
Já během stimulace přibrala cca 4 kg, ale většina byla voda… Teď už přibírám díky těhotenství 😃
@Thomassss píše:
@Sadza123 to je to nejradostnější přibírání![]()
To teda, akorát že ve třetím měsíci vypadám jak před porodem
![]()
Já bohužel strašně. A ne, není to tím že bych ležela a žrala, hlídám si stravu jako nikdy, cvičím jako nikdy a nenadělám nic, nehne se to dolů. Ne ale hned, za první třeba půlroku vůbec nic. Už se ale v ivf a neúspěšných těhotenstvích plácám přes dva roky a nahoře 10 kg
.
@Thomassss
Bohužel je, u někoho progesteron způsobuje ukládání tuků. Proto v těhotenství některé ženské naberou i hodně tuku, který se pak těžko shazuje, ale ne všechny.
@Anonymní píše:
@Thomassss
Bohužel je, u někoho progesteron způsobuje ukládání tuků. Proto v těhotenství některé ženské naberou i hodně tuku, který se pak těžko shazuje, ale ne všechny.
Tak v těhotenství to chápu, trvá 9 měsíců, ale hormonální stimulace trvá v řádu dní v případě krátkého protokolu, u dlouhého možná 3 týdny? A kolik tuků se ti za tu dobu stihne uložit? ![]()
Edit: teď jsem si všimla, že píšeš o progesteronu, tím se ale nestimuluje, tělo ho začne produkovat ať po ovulaci (odběru vajíček)….
@Thomassss
No nestimuluje, ale bere se po transferech, po IUI, případně v těhotenství pro udržení aby bylo větší množství.. a když ho bereš v druhé polovině cyklu měsíc co měsíc, mezitím nějaké těhotenství, tak se to bohužel projevit může
@Anonymní píše:
@Thomassss
No nestimuluje, ale bere se po transferech, po IUI, případně v těhotenství pro udržení aby bylo větší množství.. a když ho bereš v druhé polovině cyklu měsíc co měsíc, mezitím nějaké těhotenství, tak se to bohužel projevit může
Ale zakladatelce šlo zřejmě o přibrání při stimulaci, když řeší, aby se v červnu vešla do šatů. O nějakých opakovaných vkladech embryí a dlouhodobém braní progesteronu nebyla v jejím příspěvku řeč.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď