Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím,
S partnerem začínáme v polovině dubna s IVF.
Má otázka zní zda jste při IVF přibrali a jak moc a kdy případně jste “shodili”
Ptám se protože na konci června máme svatbu a já si do té doby musím vybrat šaty. Abych si nekoupila šaty “teď” a pak nezjistila, že se do nich nenarvu 😁 🙈
Děkuji za zkušenosti.
Asi to bude individuální, ale já mám za sebou 2 IVF a nikdy jsem nic nepřibrala. Podle mě tam není důvod přibírat, můžeš se asi vlivem hormonů zavodnit, stejně jako v těhotenství, ale to by se tedy mělo po skončení stimulace samo srovnat ![]()
Já během stimulace přibrala cca 4 kg, ale většina byla voda… Teď už přibírám díky těhotenství 😃
@Thomassss píše:
@Sadza123 to je to nejradostnější přibírání![]()
To teda, akorát že ve třetím měsíci vypadám jak před porodem
![]()
Já bohužel strašně. A ne, není to tím že bych ležela a žrala, hlídám si stravu jako nikdy, cvičím jako nikdy a nenadělám nic, nehne se to dolů. Ne ale hned, za první třeba půlroku vůbec nic. Už se ale v ivf a neúspěšných těhotenstvích plácám přes dva roky a nahoře 10 kg
.
@Thomassss
Bohužel je, u někoho progesteron způsobuje ukládání tuků. Proto v těhotenství některé ženské naberou i hodně tuku, který se pak těžko shazuje, ale ne všechny.
@Anonymní píše:
@Thomassss
Bohužel je, u někoho progesteron způsobuje ukládání tuků. Proto v těhotenství některé ženské naberou i hodně tuku, který se pak těžko shazuje, ale ne všechny.
Tak v těhotenství to chápu, trvá 9 měsíců, ale hormonální stimulace trvá v řádu dní v případě krátkého protokolu, u dlouhého možná 3 týdny? A kolik tuků se ti za tu dobu stihne uložit? ![]()
Edit: teď jsem si všimla, že píšeš o progesteronu, tím se ale nestimuluje, tělo ho začne produkovat ať po ovulaci (odběru vajíček)….
@Thomassss
No nestimuluje, ale bere se po transferech, po IUI, případně v těhotenství pro udržení aby bylo větší množství.. a když ho bereš v druhé polovině cyklu měsíc co měsíc, mezitím nějaké těhotenství, tak se to bohužel projevit může
@Anonymní píše:
@Thomassss
No nestimuluje, ale bere se po transferech, po IUI, případně v těhotenství pro udržení aby bylo větší množství.. a když ho bereš v druhé polovině cyklu měsíc co měsíc, mezitím nějaké těhotenství, tak se to bohužel projevit může
Ale zakladatelce šlo zřejmě o přibrání při stimulaci, když řeší, aby se v červnu vešla do šatů. O nějakých opakovaných vkladech embryí a dlouhodobém braní progesteronu nebyla v jejím příspěvku řeč.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.