Zrušení IVF?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
107
16.3.22 23:56

Zrušení IVF?

Ahoj holky, máme schválený a zahájeny pokus o 1. Ivf. Vyzvedla jsem si všechny dokumenty a léky, s tím, že za pár dní mám zahájit stimulaci. Partner si ale pokus rozmyslel s tím, že musíme „počkat“ až bude jasné, jak to „mezi námi je“. V podstatě mám v lednici injekce a a pokus odložený na neurčito. Pokud se rozhodneme za nějakou dobu, a ivf se teď neuskuteční, bude mi odečten na pojišťovně jeden pokus?
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2809
17.3.22 00:05

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
17.3.22 00:41

Ahoj a co se stalo ze se partner rozmyslel až když mate vše vyzvednute a zařízené? Je Škoda aby ti propadl pokus….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.3.22 00:52

No a jak to mezi vami je…?
Bude kopanec do zadnice…? Zaslouzil by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
17.3.22 01:17
@Kopretina96 píše:
Ahoj a co se stalo ze se partner rozmyslel až když mate vše vyzvednute a zařízené? Je Škoda aby ti propadl pokus….

Ve zkratce, řekla jsem, že jsem nic nejedla. Jsem sobec, lidi na Ukrajině umírají a já řeším sebe. A pokud tuhle vlastnost nezměním, tak mě opustí. zrušil i svatbu, která se sice odložila z letoška na příští rok, ale právě z důvodu ivf. Takže to teď nemám začít brát a mám čekat, až se tohle „vyjasní“ :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
17.3.22 01:26
@marribee píše:
Ve zkratce, řekla jsem, že jsem nic nejedla. Jsem sobec, lidi na Ukrajině umírají a já řeším sebe. A pokud tuhle vlastnost nezměním, tak mě opustí. zrušil i svatbu, která se sice odložila z letoška na příští rok, ale právě z důvodu ivf. Takže to teď nemám začít brát a mám čekat, až se tohle „vyjasní“ :,(

To zní ale jako hodně zástupný důvod. :think: Neskřípalo to už dřív? Přechozený vztah? Nebo na něj padlo to IVF (jestli mu třeba někdo v okolí nenasadil nějakého brouka do hlavy - teď teda nevím, z jakého důvodu máte IVF, nebo jestli třeba máte sperma od dárce, nebo na čí straně je problém - ale tak obecně, někteří lidi na to mají blbé kecy, no)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
17.3.22 02:17

@marribee Asi záleží na centru, ale řekla bych, že když se s nimi dohodneš a zaplatíš léky, které máš doma, na pojišťovnu pokus hlásit nebudou a tudíž ti nepropadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18508
17.3.22 06:59
@marribee píše:
Ve zkratce, řekla jsem, že jsem nic nejedla. Jsem sobec, lidi na Ukrajině umírají a já řeším sebe. A pokud tuhle vlastnost nezměním, tak mě opustí. zrušil i svatbu, která se sice odložila z letoška na příští rok, ale právě z důvodu ivf. Takže to teď nemám začít brát a mám čekat, až se tohle „vyjasní“ :,(

Tohle není důvod, ten je evidentně jinde. Buď se boji, nebo někoho potkal a neumi se rozejít. Fakt nevim, ale tohle mi chlap říct, tak ho poustim já a ne on me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
17.3.22 07:33

@marribee pokus ti bohužel Propadne. To bych chlapci pěkně poděkovala. Vlastně by to asi byl už bývalý chlapec. :nevim:
Jako to si nemůžeš nijak postěžovat. Takže když si zlomis nohu a postezujes si, že tě ta noha bolí, tak ti řekne ať nefňukáš, že jsou na tom lidi hůř. :roll:jako pardon, ale přijde mi to od něj buď jako výmluva a nebo nevyzrale chování.
Jako ano, je špatná doba, na Ukrajině lidé trpí a je to strašný, ale kvůli tomu člověk má přestat žít. Má se přestat smát, jelikož je to nevhodné, má si přestat stěžovat, jelikož jsou na tom lidé hůř atd. :roll:
No přijde mi to totálně mimo.
Vždycky na světě někdo někde bude bohužel trpět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
17.3.22 07:34
@marribee píše:

No tak to jsou totální kecy.
Jak dlouho spolu jste?

Asi bych byla hodně zklamaná, ale ten vztah bych začla přehodnocovat :think: evidentně na něj není spoleh, a nejen že ma vrtochy, ale ani k tobě nedokáže být upřímný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15094
17.3.22 07:50

Jak dlouho jste spolu? Nějaké děti už máte? Domluvila bych se v caru že zaplatím léky a pokus ti zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
17.3.22 08:57

Holky fakt ten pokus propadne? Vzdyt ta pojistovna to nejdriv schvali, ale nic neplati :nevim:..ty ukony se proplaci, az kdyz probehnou a hormony si plati kazdy sam…podle me se to da normalne zrusit… Jinak je to asi jedno zakladatelko, protoze s tim stejne nic neudelas, kdyz partner nechce..ty muzes zacit stimulovat, ale on pak musi dat sperma a podepsat vsechny mozny souhlasy a jit na testy na pohlavni nemoce, a kdyz tohle neudela, tak smula… vite v cem je problem? A kolik ti je? Pritel zrusil svatbu, ted hodi vidle do tohodle a ty mas cekat, az se on nejak rozmysli? Rozmysli se radsi ty… i kdyby jste se rozesli a ty jsi musela podstoupit ivf s nekym jinym a opravdu ti tenhle pokus propadl, mas narok (do urciteho veku) jeste na tri, to je docela dobry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.3.22 09:56
@hospodki píše:
Tohle není důvod, ten je evidentně jinde. Buď se boji, nebo někoho potkal a neumi se rozejít. Fakt nevim, ale tohle mi chlap říct, tak ho poustim já a ne on me

Presne tak.

Nakopnout s rozbehem.

Nevim, jaky mas problem, ale s nekym jinym klidne muzes otehotnet uplne v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
17.3.22 09:57
@Melodie91 píše:
Holky fakt ten pokus propadne? Vzdyt ta pojistovna to nejdriv schvali, ale nic neplati :nevim:..ty ukony se proplaci, az kdyz probehnou a hormony si plati kazdy sam…podle me se to da normalne zrusit… Jinak je to asi jedno zakladatelko, protoze s tim stejne nic neudelas, kdyz partner nechce..ty muzes zacit stimulovat, ale on pak musi dat sperma a podepsat vsechny mozny souhlasy a jit na testy na pohlavni nemoce, a kdyz tohle neudela, tak smula… vite v cem je problem? A kolik ti je? Pritel zrusil svatbu, ted hodi vidle do tohodle a ty mas cekat, az se on nejak rozmysli? Rozmysli se radsi ty… i kdyby jste se rozesli a ty jsi musela podstoupit ivf s nekym jinym a opravdu ti tenhle pokus propadl, mas narok (do urciteho veku) jeste na tri, to je docela dobry

Nene, i na hormonalni leky pojistovna prispiva a nejsou to zrovna male castky… Koukla jsem zbezne kolik mi pojistovna zaplatila za leky a je to neco pres 15 tis. + samozrejme doplatek, ktery si clovek hradi sam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.3.22 10:25
@Melodie91 píše:
Holky fakt ten pokus propadne? Vzdyt ta pojistovna to nejdriv schvali, ale nic neplati :nevim:..ty ukony se proplaci, az kdyz probehnou a hormony si plati kazdy sam…podle me se to da normalne zrusit… Jinak je to asi jedno zakladatelko, protoze s tim stejne nic neudelas, kdyz partner nechce..ty muzes zacit stimulovat, ale on pak musi dat sperma a podepsat vsechny mozny souhlasy a jit na testy na pohlavni nemoce, a kdyz tohle neudela, tak smula… vite v cem je problem? A kolik ti je? Pritel zrusil svatbu, ted hodi vidle do tohodle a ty mas cekat, az se on nejak rozmysli? Rozmysli se radsi ty… i kdyby jste se rozesli a ty jsi musela podstoupit ivf s nekym jinym a opravdu ti tenhle pokus propadl, mas narok (do urciteho veku) jeste na tri, to je docela dobry

Pokud sama uhradíš léky, tak ne. Ještě jste prakticky nic nečerpali, tak to taková pálka nebude. Dělá se to běžně, pokud žena nereaguje na stimulaci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.