Zrušení IVF?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2819
17.3.22 10:36

@Melodie91 já to řešila a bylo mi řečeno, ze jakmile si vyzvednutí léky, není cesty zpět…
No ještě mě napadá, ze bych tento pokus využila alespoň na odběr a zamrazeni vajíček, ať to není nadarmo. Určitě bych je ale nenechala oplodnit, kdoví jak to dopadne s “partnerem” a stejně by musel dat souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.22 10:50

Zavolej do CARu a domluv se. Podle mě mi v našem říkali, že pokus je to až ve chvíli, kdy se odeberou vajíčka. Jak tu psala Janli, pokud žena nezareaguje na stimulaci, taky to pokus není, nebo když se z toho kvůli blbé reakci udělá minimálka. Já taky teď rušila ivf z jiného důvodu teda, nemohla jsem za to, zjistila jsem při vyzvednutí injekcí že byla blbě podaná žádost na pojišťovnu a nemůže proběhnout preimplantační genetika bez které už do dalšího ivf nejdu, měla jsem to štěstí, že jsem je odtud neodnesla, tak si je zas vzali zpátky. To chápu sice že u tebe už nemůžou, ale kdybys je doplatila sama, sice by to něco stálo navíc, ale nepřišla bys o pokus.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.22 10:52

@Janee19
Pravda, to je taky možnost, kdyby to zrušit nešlo, bylo by lepší to napíchat a odebrat a mít aspoň zmrazená vajíčka a ne pokus v háji bez ničeho. Zcela pragmaticky vzato se můžou hodit, ať už později s tímhle chlapem nebo s jiným, až bude zakladatelka zas o něco starší a taky to nemusí jít.

• Citovat
  • Upravit
3459
17.3.22 11:06
@marribee píše:
Ve zkratce, řekla jsem, že jsem nic nejedla. Jsem sobec, lidi na Ukrajině umírají a já řeším sebe. A pokud tuhle vlastnost nezměním, tak mě opustí. zrušil i svatbu, která se sice odložila z letoška na příští rok, ale právě z důvodu ivf. Takže to teď nemám začít brát a mám čekat, až se tohle „vyjasní“ :,(

Chceš čekat na… až se to vyjasní? 8o myslím, že už jasno je. Tohle už lepší nebude. Možná se to na nějakou dobu uklidní, ale bude to mezi vámi stále. Poděkovala bych mu za pěkná léta strávená spolu, chtěla po nem úhradu všech léků na ifv (zkusila se v car domluvit, aby se pokus nepočítal) a hledala bych jiného spolehlivějšího a především vyrovnaného partnera. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
17.3.22 11:07

Taky bych to viděla na zmrazení vajíček pro strýčka příhodu. Ať přítel vidí, že nebudeš skákat, jak on píská a zařídíš se po svém. Záleží samozřejmě i na diagnóze a věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
17.3.22 11:07
@Anonymní píše:
@Janee19
Pravda, to je taky možnost, kdyby to zrušit nešlo, bylo by lepší to napíchat a odebrat a mít aspoň zmrazená vajíčka a ne pokus v háji bez ničeho. Zcela pragmaticky vzato se můžou hodit, ať už později s tímhle chlapem nebo s jiným, až bude zakladatelka zas o něco starší a taky to nemusí jít.

Dobrý nápad!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
17.3.22 12:20
@Janee19 píše:
@Melodie91 já to řešila a bylo mi řečeno, ze jakmile si vyzvednutí léky, není cesty zpět…
No ještě mě napadá, ze bych tento pokus využila alespoň na odběr a zamrazeni vajíček, ať to není nadarmo. Určitě bych je ale nenechala oplodnit, kdoví jak to dopadne s “partnerem” a stejně by musel dat souhlas

A jde to vubec? Neni to zas jiny ukon pro pojistovnu? No nejlepsi bude, kdyz zakladazelka zavola do CAR a domluvi se tam..na pritele bych se vyprdla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
17.3.22 13:39

Doporučuji zavolat do car. Léky zaplatit a pojišťovnu stornovat. Ono to s tím mražením prý není tak ideální. Sice se o tom mluví jako o prevenci neplodnosti, ale vajíčka prý to mrazení odnesou nejvíc. Jsou křehčí jak embrya a spermie. Musela by sis navíc hradit i mrazení, což ve finále může být i víc, jak ty léky a taky z toho do budoucna nic nebude. Já mám doma nějaký ceník léků z loňska, tak když napíšeš, co a kolik toho máš, můžu ti to orientačně spočítat.
Ale nejjistější je volat car. Třeba si ty léky vezmou a ani po tobě nebudou chtít tolik. A určitě bys nebyla ani první, ani poslední.
Někdy to stornování pokusu sami doporučují, když není dobrá reakce na stimulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.