Váha roční holčičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
14.7.13 12:38

@Lenik1211 zkus vydrzet a davat jen tohle a necouvnout, mleko nedat… Pokud nevaris vylozene blafy :lol:, tak se urcite casem chytne - a da si treba mensi porci, ale da.

Mame v sirsi rodine pripad, kdy ctyrleta holcicka ji prevazne jogurty, poradneho nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
14.7.13 12:40

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
14.7.13 12:42

Taky bych řekla jíst víc „dospělácky“. Případně místo mléka kaši nebo Mlíčko s kaší - ráno a večer. Jinak normálně ovo, zeleninu, oběd. Ale jinak bych nestresovala. Malá byla kojená do půlroku, to přibírala i kilo za měsíc, od půlroku dosud přibrala necelé kilo. Bude mít rok a tabulkově by měla mít 10 kg, má něco přes 8,5kg a dr říkal, že se nemám čemu divit, s manželem drobnější, malá taky nebude obřík. Hlavně pokud je šikovná, aktivní, vůbec bych neřešila a užívala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
14.7.13 12:51

Taky bych nestesovala. Ale pokud mléko pije, tak jí zkus dát trochu mléka do příkrmů. Mě malý taky ze začátku příkrmy nechtěl, tak jsem je ředila mlékem. Pak jsme měli chvilku problém s tím, že když spapkal jen trošku oběda, dokrmila jsem ho mlékem a za chvilku jsem do něj obed nemohla dostat vůbe. Tak jsem s tím přestala, dal mu jen oběd a i když snědl jen pár lžiček, šel spát. Časem se naučil, že ni jiného prostě není a teď zblazne všechno, o mu dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzule09
14.7.13 13:04

Ahoj mám taky roční holčičku a važí nyní 8600g s máme podobné problémy. Sní jen pár lžiček a už má dost. Jediné co sní dost je ovoce. Jídlo ji nenutím sní co sní. A taky je velmi aktivní. Už začala chodit a skoro se nezastaví a už vůbec se neunaví. Přes den spí jen po obědě. Nyní jsem začala zavádět omáčky takk snad přibere :D

• Citovat
  • Upravit
11700
14.7.13 13:06
@Lenik1211 píše:
No to by měla ale jak to mám do ní nacpat? dá si pár lžiček a pak to začne vyndávat z pusiny nebo vyplouvat.

Chce to trpělivost a zkoušet, víc asi neporadím.. Nějak se začít musí, v roce už by dle mého neměla být jen na mléku jak malé miminko, pokračovací a batolecí UM už na to ani není určená, pak nemá být chudokrevná… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anet007
14.7.13 13:20

Co mám říkat já, naše malá má tedy skoro 10 měsíců, ale váha jen 6200g, v roce budem mít tak 6600g s jídlem máme problémy od narození a to jsme se narodily s věttší porodní váhou, měla 3430g

• Citovat
  • Upravit
2642
14.7.13 13:39

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
14.7.13 13:57

Dcera v roce měla 7,8kg (po porodu 3,3kg). Jídlo byl boj, ale byla spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
14.7.13 16:05

Já měla druhou dceru docela dobrého jedlíka, a stejně vážila v roce jen 8,5 kila (por. hm. 3320g). Cvičili jsme vojtovku a co začala v 9ti měsících lézt, tak už přibírala hodně pomalu. Pokud máte vyšetření v pořádku, tak bych se nebála. Mléko, jak už tu padlo, bych se snažila omezit, ona se postupně rozjí. A nabízet jídlo i přes den, ovoce, křupku, smetanový jogurt, klidně bych dala i třeba lipánka i když to některé mamky nerady vidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
15.7.13 15:11

Ja mam teda chlapecka, ale od 7.mesice uz mi nepribral ani gram. Porodni vahu mel 3840 gramu a za tech 7 mesicu se stacil nasyslit na 12 kilo :mrgreen: A to jen z kojeni :)
Ted ma rok a ma porad 12 kilo, od 11.mesice chodi, ale kam tim mirim, jidlo je u nas ted taky boj, neni cas, porad musi neco vyrabet a objevovat, takze kdybych ho vylozene formou hry nenakrmila, asi by nejedl vubec. CO se mleka tyce, tak to nedavam vubec, malej ho striktne odmita a pokud chci, aby mi pekne obedval, nesmim mezi svacinkou a obedem davat nejake dalsi pochutiny, krupky, kousek rohliku nebo podobne, to je pak zaplacany a nechce jist uz nic. Ja bych tu vasi vahu ani tak neresila, kazdy nemusi mit jako my 12 kilo a pokud je spokojena a zdrava, nechala bych ji jit svym vlastnim tempem, ale jidlo porad nabizela a uvidis, ze si casem da rict ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí