Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. V zaměstnání po mě chtějí, abych se nechala očkovat na covid, doteď jsem se tomu vyhýbala a byla proti očkování, nyní nebudu mít asi na výběr. Chtěla jsem se zeptat, zda je očkování nějak nebezpečné, když plánujeme miminko, už jednou jsem v minulosti potratila a děti zatím nemám. Popřípadě, kterou vakcínu byste doporučili,
děkuji za odpověď
Veronika
Pehled diskuzí sice vypadá, že se tady jedná o diskuzní fórum o Covidu, ale není to tak. Tvoje otázky ti zodpoví lékař, případně info najdeš na stránkách o očkování.
Tady ti nikdo žádnou vakcínu doporučovat nebude, nejsme doktoři a kdyby ano, nikdo si nelajzne ti něco doporučovat po internetu. Otázka jestli je očkování nebezpečné, to myslíš vážně? ![]()
@Big boss asi tak, no. Zakladatelko, doporučuju ti prozkoumat třeba FB stránky „Příznivci iniciativy Sníh“. Tam je laická i lékařská veřejnost, očkování se tam přímo řeší, lidi dávají odkazy na studie, výzkumy, debatuje se tam na úrovni a když pohledáš v lupě, najdeš odpovědi na své otázky, případně vzneseš dotaz, jistě ti i odpoví.
Také je tam často upozornění na dezinformační zprávy, hoaxy, atd-je tam i vysvětlováno, proč jsou to povětšinou nesmysly.
Vřele doporučuju brát informace především z oficiálních zdrojů, od lékařů, případně od svého ošetřujícího lékaře a nenechat se bláznit nějakými pofidérními články… ![]()
Aktuálně ti většina poradí asi Pfizer nebo Modernu.
Astra i Johnson jsou spíše na ústupu - první zřejmě pro potíže ohledně nežádoucích účinků, druhá kvůli nevalné účinnosti.
Ahoj taky se musím nechat povinně naočkovat, kvůli zaměstnání. Čekám ale na vakcínu novavax, která je vyrobená na starému principu očkovacích látek.. bude dostupná na konci ledna
Nikdo se nemusí povinně očkovat kvůli nikomu a ani vás kvůli tomu nesmějí vyhodit z práce. Dokonce se vás na to ani nesmí ptát. Jsou to lékařské údaje. Lidi nebuďte hloupí. Ta vyhláška bude brzo zrušena, protože je nezákonná. Vy sledujete jen mainstream nebo co? Proč se chcete účastnit experimentální studie za kterou nenese nikdo zodpovědnost?
@LennyL1 píše:
Nikdo se nemusí povinně očkovat kvůli nikomu a ani vás kvůli tomu nesmějí vyhodit z práce. Dokonce se vás na to ani nesmí ptát. Jsou to lékařské údaje. Lidi nebuďte hloupí. Ta vyhláška bude brzo zrušena, protože je nezákonná. Vy sledujete jen mainstream nebo co? Proč se chcete účastnit experimentální studie za kterou nenese nikdo zodpovědnost?
Nesir tyto bludy ![]()
@LennyL1 píše:
https://www.nasrestart.cz/…ustavni-soud
Pokud tomu věříš, tak doporučuji dobrého psychiatra ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj taky se musím nechat povinně naočkovat, kvůli zaměstnání. Čekám ale na vakcínu novavax, která je vyrobená na starému principu očkovacích látek.. bude dostupná na konci ledna
Nemusíte, jediné co musíte, tak umřít. NIKDO Vás nutit nesmí, buď chci nebo nechci.
@Anonymní píše:
možná i dřív včera jí schválila ema i eu takže uvidíme
@toma0105 píše:
Nemusíte, jediné co musíte, tak umřít. NIKDO Vás nutit nesmí, buď chci nebo nechci.
Pro nektere profese je povinna. Takze ne, nemusi, ale muze kvuli tomu prijit o praci a musi s tim pocitat.
@mroe píše:
Pro nektere profese je povinna. Takze ne, nemusi, ale muze kvuli tomu prijit o praci a musi s tim pocitat.
Od kdy?
@mroe jsem zdravotník a cestou očkování určitě nepůjdu, mám se ráda a vydírat se nenechám. Ale každého věc..nesoucím očkované a neočkované. Zas na druhou stránku z pohledu zdravotníka, vím koho léčíme a mám zcela, ale zcela naprosto jasno, jak očkování chrání.
A očkovaní, kteří nám leží na oddělení, nemají lehký průběh, jsou rádi, že za ně dýchají ventilátory.
Ano, nechám se očkovat, ale vakcínou, která bude pouze jedna a zaručí mi, že covid nedostanu a nebudu roznašečem covidu. A hlavně, až se za nás zaručí stát, ale to se nestane, jelikož nato nemají Ti nahoře koule.
@catch-22 píše:
Od kdy?
par. 10a vyhlasky
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-537
k zakonu
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-258
Ockovani musi byt dokonceno k 1.3.2022.
Uvidime, jak do toho zasahne nova vlada. Zatim avizuje, ze zrusi tuto povinnost pro osoby starsi 60 let. Profesni skupiny chteji ponechat.