Valco snap 4 sport

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
31.7.18 03:50

Srovnání Valco 4 Sport a Trend Sport

Dobrý den všem,

rád bych se podělil o vědomosti trochu techničtějšího rázu, které jsem nebyl schopný dohledat jinak, než v praxi, se všemi, koho to snad také zajímá.
 .

Nedávno jsme zakoupili starší Valco Snap 4 Sport a na dovolené jsem jej srovnával s verzí Trend kamarádů. Běžně známé údaje a poznatky z recenzí vynechávám. Výsledky zde:

Srovnávané modely

1. Valco Baby Snap 4 Sport (Spice), výroba asi konec 2016 nebo zač. 2017. Dále jen „Netrend“
  2. Valco Baby Snap 4 Trend Sport Tailor made (Charcoal), výroba 08/2017. Dále jen „Trend“

Jak známo, jde o modely s nafukovacími kolečky (Sport).
V čem se liší Trend?
Nejde o modifikaci Netrendu, ale zcela nový výrobek, z jiných dílů (např. klouby) Má trochu jiné tvary (méně zaoblené), nejvýznamnější je širší (hranatější) madlo (rodiče).
Větší váha (oficiálně o 1,8 kg, nevážil jsem). Je to dáno hlavně koly, boudou a kloubovým madlem.
 .

Má větší zadní kolečka (vnější průměr cca 28cm, duše 12 nebo 12,5 palců, tj. 203). Netrend má zadní 10 palcová. Přední kolečka jsou stejná (8 palců), liší se ale způsobem směrové aretace. Netrend lze aretovat teprv když jsou ve správné pozici vpřed/vzad, zatímco u Trendu to jde kdykoliv a ve správné pozici jen doklapnou, to je výhoda. Kolečka se liší i dříkem, nejsou tedy vzájemně zaměnitelná. Z toho plyne, že běžně prodávané sady koleček na Sport (Netrend) nepadnou do Trendů. I způsob jejich vyndávání je trochu jiný.
.
Možná je to jen díky větším kolečkům, možná i něčím dalším, ale zadní část Trendu je o něco výš nad zemí. Je to vidět na výšce madla, košíku a na sklonu sedačky.
Zlamovací (kloubové) madlo je ve spodní poloze zhruba stejně vysoko, jako u Netrendu (které je pevné). Střední pozice je přímá a pak je tu ještě horní. Zjevně, madlo má navíc kožený (koženkový?) potah.
.
Sedák je, a to je jedna z mála nevýhod, poněkud sklopen směrem vpřed, takže dítě snadno sklouzává ven z kočáru. Dobře je to vidět na of. fotkách třeba tady
S tím možná souvisí i mírně jiný úhel dětského madla, není tak svislé, jako u Netrendu. Hlavně se ale dá vyklápět víc, cca do 130 stupňů, narozdíl od Netrendu, kde jen cca 90.
Opěrka nohou je stejná, úhly se liší jen málo.
.
Dále, Trend se sklápí snáze, jen jednou rukou, pojistka je totiž přímo na madle, nikoliv u kloubu.
.
Bouda je u Trendu (Tailor made) zjevně „bonusová“, z pevnějšího materiálu atd. Zadní kapsa je na zip. Horní hrana svislého dílu (před madlem) je oblá, narozdíl od Netrendu, kde bouda začíná na rovném drátu - viz foto. Hlavní rozdíl tkví v tom, jak vypadají měsíčkové segmenty boudy. Trend jich má víc - 4, dá se tedy zaklopit až do vodorovna. Druhý segment je síťovaný, jde ale spíš o průduch, než okno. Je jím na dítě vidět hůř, než okýnkem u Netrendu, zvlášť pokud nejste vysocí.
Edit: Bouda u trendu je celkově vyšší, jak je vidět na fotce zezadu.
.
Co je důležité, oba modely jsou stejně dobře ovladatelné. Trend snad o něco lépe díky širšímu madlu, které skýtá větší páku (rameno síly).
Terénní prostupnost je velmi srovnatelná, po běžných polních cestách bez problémů, limitní jsou velké kameny. Přikládám i fotku terénu, který podle mě krátkodobě lze, ale není už na dlouhé výlety. Kolečka nejsou odpružená, dítě pochopitelně drncá, ale nemyslím, že by to bylo nad přijatelnou míru. Přirovnal bych to jízdě na D1 starším autem ve 130 km/h ;)
Vozil jsem oba kočárky zároveň a rozdíl vyplývající z různé velikosti koleček jsem upřímně moc nepocítil. Limitující jsou hlavně kolečka přední a ta jsou stejná.
Způsob aretace koleček u Netrendu mi přijde nešťastný, v tramvaji se musíte shýbat a kolečka nejdřív srovnat, na druhou stranu není to ani moc potřeba, díky rozěrům a nízké váze kočárku ho zadní brzda velmi dobře stabilizuje a tendenci otáčet se moc nemá.
Košík je pravděpodobně stejný, stejný je i tvar skládání, platí, že lze složit s opěrkou nohou zvednutou o jeden stupeň, víc už ne. Opěrka zad stejná.
.
No a to je vše. Tyto kočárky rozhodně máme rádi, je to skvělý kompromis mezi golfkami a sporťákem. Hledali jsme něco, co je lehké pro každodenní zvedání do MHD, ale dá se tím jezdit i v terénu. Bingo.

Příspěvek upraven 27.08.18 v 00:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21076
31.7.18 06:32

@vhatp Dobrý den,

děkujeme za Váš skvělý příspěvek ke kočárkům. Nechcete se svou zkušeností přispět také do sekce Recenze na eMiminu? Maminky, které zvažují koupi tohoto konkrétního kočárku, by tak hned měly jednodušší rozhodování a všechny informace k němu našly na jednom místě. :-)

Děkujeme, krásný den! :kytka:
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.8.18 22:14

Valco

@vhatp
Dobrý večer mám dotaz jaký je rozdíl mezi valco snap 4 trend a 4 trend sport??
J3 to pouze v těch kolečkách???
Na netu je cena o 2 000 vyssi a fotky zavádějící
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.8.18 00:46

@Elca77
Dobrý den, ačkoliv jsem to nikde fyzicky neověřil, jsem přesvědčen, že to tak je. Alespoň to platilo pro dřívější, „ne-trend“ modely: Sport=nafukovací kolečka, nic víc. Kolečka k těm klasickým modelům se prodávala za podobnou rozdíovou cenu (2000), ale s tou výhodou, že vám zůstanou i ta původní. Bohužel, jak píšete na sousedním vláknu, taky jsem nenarazil na prodej samotných koleček pro Trend. Jen mám vyzkoušeno, že nejdou zaměnit. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.8.18 00:15

@vhatp
Děkuji za info, koupila jsem nakonec ten tailor trend s normálními kolečky a bohužel tam ty sport nejdou… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
1.9.18 11:14

Recenze Valco

Tady najdete recenze na různé typy Valco, budu ráda za přidání vaší zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí