Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
s pečením v podstatě začínám a potřebovala bych radu. Udělala jsem hodně těsta na rohlíčky, zbytečně moc.. Napadlo mě..kdybych do zbytku dala trochu kakaa, skořici, mohla bych ho použít na pracny?
Děkuju ![]()
Na rohlíčky je trošku matnější těsto. Můžeš dát do formiček na ořechy a budeš mít ořechy na slepení vanilkovým krémem. Nebo přidej mouku, ať se těsto dobře rozválí a vykroj. Budeš mít ořechové těsto, které se dá slepit třeba čokoládovým krémem. Nebo si udělej ty pracny. Podle toho, co máte doma rádi.
@Kelsey1 píše: Více
Myslíš, že mi to půjde vyklepnout z formiček, když z toho udělám ořechy? Taky jsem letos udělala moc těsta na rohlíčky, takže jsem ho kus dala zpět do lednice, že je zítra dopeču. Ale taky mě napadlo je upéct jinak.
![]()
@alisekR píše: Více
Půjde. Dělám rohlíčky v silikonové formě na rohlíčky, protože je to rychlejší a mají stejný tvar. Vyklepnout jdou bez problémů. Pekla jsem asi 14-16 minut na 180°. Stejně jsem dělala i ořechy teď v úterý. Koupila jsem si na to taky sil. formu. Jen je nikdy nevyklopím hned. Jsou moc křehké. Čekám pár minut. Pak opatrně vyloupnu.
Edit. Naše rohlíčky teď v úterý pečené v silikonové formě na rohlíčky.
Příspěvek upraven 08.12.24 v 22:06
Zeptám se jako blb.. Ta silikonová forma se dává na plech nebo rovnou na rošt?
Bůhví, jaké to těsto vůbec bude.. Podle receptu bylo strašně řídké, musela jsem přidat dost mouky..
Dávám formy na plech. Ať stojí na pevném a líp se s ní manipuluje.
Off topic, ale neda mi to - to mas krasne!!! ![]()
@Afrikana děkuji. To je kouzlo těch forem. Těsta dělal robot prvně. Jsem objevila svoji Ameriku, že nemusím ručně hňácat těsta
. Na pracny máme taky vlastně silikonovou. Jsou tam hezké, menší tvary. Mám od mamky kovové různé formičky, když pekla dřív. Ale nerada je používám. Vždycky chvilka nostalgie, donesu je do kuchyně. Vyskládám, pokochám se a zase strčím do krabice. Volím pohodlnější, rychlejší verzi.
Joj! Já mám právě taky krabici po babičce, ale nemám odvahu.
Proto jsem letos koupila silikonové, že začnu. Jenže teď mě tak napadá zásadní nevýhoda. Jak poznám, že je to hotové?
Dělám rohlíčky jako bábovičky - nacpu do formičky, vyklopím, dám na plech, upeču, obalím v cukru😏
Dělala jsem letos rohlíčky na 2×. Napřed byla várka něco přes 1200 g těsto. Ale dala jsem upečené rohlíčky mému otci, jak dojel. A v úterý jsem dělala novou várku. Byla dvojitá
.
@Lojzísek píše: Více
Tady těžko radit. Poznám podle vůně, že jsou. Psala jsem 14-16 minut na 180° a dávám program zvaný tradiční pečení. Je to =. A po upečení čekám chvilku, než vyloupnu. To bych dělala stejně. Nechci, ať jsou moc obalené cukrem. Když jdou hned horké do cukru, tak se ho obalí na ně víc. To rozhodně nechci. Chci jen kosmetikou verzi cukru na rohlíčku. Takže trošku vychladlé teprve obaluji v cukru.
@smile_xxx píše: Více
Tak každý podle svého, jak jemu vyhovuje
. Měla jsem/mám všechno na pečení i v kovové verzi. Jak jsem psala, už je odmítám používat. Třeba forma na ořechy posloužila, že jsem ji otočila na plechu a přes ty boule jsem dala vykrojené linecké kytičky. Tak jsem je dala péct. Jednoduše a rychle máme upečené košíčky na plnění. Nebylo třeba vymazávat kovové formičky a cpát těsto to do nich.
@Lojzísek píše: Více
Já to tak dělám. Mám na rohlíčky i pracny stejné těsto, jen pracny s kakaem. Na pracny používám silikonové formy.