Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Co je v lednici, mám v plastových krabičkách. Co je na balkoně, je v papírové, uvnitř alobal a celá krabice je v igelitové tašce.
Papirova je vhodna proto, ze cukrovi nasaje venkovni vlhkost, coz je u vetsiny cukroví vhodné a žádané. Priznam se, ze do lednice bych to vubec nedávala, radeji do spajzu nebo úplně nejlíp za okno na parapet.
@Mar__tanka1983 píše: Více
tak nepečené dávám do ledničky, na parapet se mi krabice nevleze, nevím, jak bych to tam přidělala, abych to nelovila po zemi. A ve špajzu není nějak extra zima, jen chladněji než v bytě.
Nikdy jsem neměla problém s papírovou krabičkou v lednici. Mám ty na zákusky. Vystelu ji pečícím papírem (jde i alobalem) a na to poskládám, co potřebuji.
@vokishka me by se to zase nevešlo do lednice ![]()
Jinak to delam tak, ze do krabice na dno dam nějaké závaží, bud mam primo starou váhovou kilovku, nebo tam vrazim něco těžkého, aby to neodnesl vítr. Mame venkovní parapet, takze se tam krabice (od bot třeba) vejde bohatě.
Letos mame nove krytou terasu, s vchodem z pokoje, tak to asi budu davat tam.
Zrovna nejaka cukrarka v telce rikala, jak by cukrovi melo byt tam, kde je hlavne stala teplota. Takze rozhodne ne ven, kolisani teploty cukrovi nesvědčí.
tak na baráku je to jiný. My jsme ve třetím patře, běžně se nám po parapetu promenují holubi, když dosněží a oteplí se, tak padají kusy sněhu, navíc máme docela malé parapety. Většinu mám na balkoně, nepečené (ale teda nemám toho moc) v lednici. Každý holt musí podle svých možností. Ale viděla jsem i v přízemí v paneláku za oknem na parapetu, to bych nikdy nedala. Pak člověk čte o krádežích cukroví.
@vokishka barak? Jen to ne ![]()
Loni v panelakovem byte ve tretim patre. Letos cihlová zástavba první patro.
Snih tu už roky temer vůbec nepadá, to uz musí být, takze to mě netrápí. Davam na viko igelit, takze kdyby náhodou zapršelo, přežije to.
My v panelaku prave meli parapety celkem široké, takze cajk. Tady jsou menší a trochu zkosené, ale zase to zachrani ta terasa.
@Mar__tanka1983 Nám do ledničky se sotva vejde jídlo. Strašně žereme.
![]()
No, a pak se to válí kolem baráku 🤣. Aspoň u nás to tak občas je.
@cecetka píše: Více
My právě taky
sem rada, ze se tam vejde bezne jidlo, o svatcich navic vajecnaky a limca pro syna a konečná.
Hlavne bacha, aby v te lednici nebyly s papirovou krabici cukrovi i potraviny jako tvaruzky, kvasene zeli, ryby, vonave salamy a tak ![]()
V čem uchováváte cukroví v lednici? Všude čtu, že má být v papírové, ale ta se zřejmě prosákne i vystlaná, ne? Nejlepší bude asi skleněná s uzávěrem?