Bývalý chce syna na Vánoce

Anonymní
14.12.21 20:44

Vánoce ????

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Bývalí chce syna na Vánoce, přišel s tím 2 týdny před Vánoci, 7 let jsem se synem trávila já s partnerem, najednou chce syna bývalí.. syna má v péči a k otci jezdí 1 za 14 na víkend, většinou se o něj starají prarodiče, táta se o něj nijak nezajímá, kolikrát ho ani mesic nevidí, syn k němu taky moc vztah nemá, bere ho spíš jako kamaráda/strejdu ke kterému občas zajede.

Péči nemáme soudně danou jen po domluvě..

Bývalému jsem řekla, že si může udělat Vánoce 23 a že 24 si ho vyzvednu ráno. Syna jsem se ptala, vánoce chce trávit s náma, ne s otcem.

Otázka zní? Co když mi syna 24 ráno odmítne dát? Děkuji za pomoc :( :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
14.12.21 20:46

Když nemáte nic soudně, tak si nemůže nic nárokovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65672
14.12.21 20:48
@Svistice píše:
Když nemáte nic soudně, tak si nemůže nic nárokovat. :nevim:

tak to ona ale taky ne, jestli se nepletu. Navíc je spravedlivé, střídat to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
14.12.21 20:50

Tak si uděláte Vánoce 25.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 20:59

@Kamkam když mě to přijde nespravedlivé, já se o syna starám, já všechno řeším, já jsem s ním když je nemocný, já se musím o vše starat a on si ho občas vezme, aby ho předal rodičům 😔 😔 bylo by to jiné kdyby k němu vztah měl a syn k němu.. ale jak říkám, ani syn k němu nechce..

• Citovat
  • Upravit
8980
14.12.21 21:07

A nemůžete si 23. nebo 25. udělat vánoce vy? Fakt s ebudete dohadovat kvůli jednomu datu? My jsme třeba měli jedny vánoce teď o víkendu, další budou 24, 25 a pak asi ještě jedny…postupně s různými částmi rodiny. Nikdy to nikomu nepřišlo divné. Nemůžeme být úplně všichni spolu 24..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150045
14.12.21 21:13
@Anonymní píše:
@Kamkam když mě to přijde nespravedlivé, já se o syna starám, já všechno řeším, já jsem s ním když je nemocný, já se musím o vše starat a on si ho občas vezme, aby ho předal rodičům 😔 😔 bylo by to jiné kdyby k němu vztah měl a syn k němu.. ale jak říkám, ani syn k němu nechce..

Hele já tě chápu, fakt, staráš se a nechceš skákat když si ex pískne že si náhodou vzpomene že má dítě.
Ale jsem taky babička a dovedu si představit, jak by mi bylo líto, že kvůli tomu že mám syna lempla, který kašle na své dítě, tak bych vnouče nemohla vidět ani já jako prarodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
14.12.21 21:15

Největší chudák z toho bude dítě když se budete o něj tahat jak psi o kost :zed:
neschváli a najust chtít nějaké termíny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
14.12.21 21:19
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Bývalí chce syna na Vánoce, přišel s tím 2 týdny před Vánoci, 7 let jsem se synem trávila já s partnerem, najednou chce syna bývalí.. syna má v péči a k otci jezdí 1 za 14 na víkend, většinou se o něj starají prarodiče, táta se o něj nijak nezajímá, kolikrát ho ani mesic nevidí, syn k němu taky moc vztah nemá, bere ho spíš jako kamaráda/strejdu ke kterému občas zajede.

Péči nemáme soudně danou jen po domluvě..

Bývalému jsem řekla, že si může udělat Vánoce 23 a že 24 si ho vyzvednu ráno. Syna jsem se ptala, vánoce chce trávit s náma, ne s otcem.

Otázka zní? Co když mi syna 24 ráno odmítne dát? Děkuji za pomoc :( :(

Pokud ho odmítne dát 24.12. ráno a péči nemáte soudně, nic nezmůžeš. I kdyby byla péče soudně, ze dne na den se to nevyřeší, ledaže by byl v ohrožení života, zdraví.

Nezbývá, než se s ním nějak dohodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
14.12.21 21:23
@Anna766 píše:
Hele já tě chápu, fakt, staráš se a nechceš skákat když si ex pískne že si náhodou vzpomene že má dítě.
Ale jsem taky babička a dovedu si představit, jak by mi bylo líto, že kvůli tomu že mám syna lempla, který kašle na své dítě, tak bych vnouče nemohla vidět ani já jako prarodič.

Souhlasím.

Taky bych umožnila setkání prarodičů se synem o Vánocích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
14.12.21 21:25
@Anonymní píše:

Já ti rozumím, ale je to jen datum :hug: třeba ho vážně jen chtějí mít na Vánoce babi s dědou, když on vlastně zájem moc nemá. Babičku a dědu má syn rád? Já bych zkusila zjistit, s kým by tedy ty Vánoce reálně trávil. Jestli s prarodiči a ty má rád, tak by tam třeba i chtěl. A to bych neřešila a neodpírala. Jestli jen s tátou a k tomu nechce, tak bych ho asi nenutila. I když je to dítě, to se stává i dospělým, že se jim někam strašně nechce a nakonec se jim tam líbí. Aspoň ten vztah babičky s dědou bych se snažila zachránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 21:35

@Kamkam prarodiče jsou také rozvedení, takže by trávil Vánoce s dědou a jeho partnerkou, mají ho rádi, ale také ho nijak nevyžadují

Vím že je to sobecké, ale pro mě jsou Vánoce bez syna nepředstavitelné..

Každopádně syna nikomu neumírám, vždy když někdo z rodiny chce, berou si ho k sobě na několik dní

• Citovat
  • Upravit
6794
14.12.21 21:42

Rekni mu, at si prijede petadvacateho rano. Nemate nic soudne, otec to ma na salamu, at jde do haje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
14.12.21 21:42
@Anonymní píše:
@Kamkam prarodiče jsou také rozvedení, takže by trávil Vánoce s dědou a jeho partnerkou, mají ho rádi, ale také ho nijak nevyžadují

Vím že je to sobecké, ale pro mě jsou Vánoce bez syna nepředstavitelné..

Každopádně syna nikomu neumírám, vždy když někdo z rodiny chce, berou si ho k sobě na několik dní

Tak by pro mě bylo nejdůležitější, jestli k dědovi chce. Jako rozumím ti, ale krásné Vánoce si můžete udělat i jiný den. A bývalý se nějak vyjádřil k tomu 23.? Nebo to vážně vypadá, že s tím nesouhlasí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
14.12.21 21:43
@VitaminC píše:
Rekni mu, at si prijede petadvacateho rano. Nemate nic soudne, otec to ma na salamu, at jde do haje..

No nebo rovnou takhle… A kdo bude chtít synovi udělat Vánoce, udělá si je potom. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí