Vánoce a depka

Anonymní
6.12.20 01:18

Vánoce a depka

Jdu si pofňukat. Cítím se fakt mizerně. Každý rok jsem se na Vánoce hrozně těšila, bylo to pro mě nejhezčí období v roce. Teď nic nestíhám. V práci jsem totálně ve skluzu, protože se učím na státnice a dodelavam diplomku. Když se snažím dohnat práci, tak zas nestíhám školu. Zas utekl další blbej rok, kterej mám jako v mlze. Zase jeden úplně blbej vztah, kterej zase nevyšel. Zase jsem o rok starší. Moje mamka na tom není zdravotně nejlíp, taky se necítí dobře psychicky. Hodně zhubla, vypadá dost strhaně. Měla mě hodně dlouho, takže už je poměrně v letech a nikoho kromě ní nemám. Ve svém věku žiju pořád u rodičů a nejspíš se na tom v dohledné době ani nic nezmění. Jestli vůbec někdy. Máme doma teď nemocné zvíře, kterého mi je děsně líto a nemůžu s tím nic dělat. Je nadopovane všemi možnými léky a stejně to je špatný. Nevím, jestli přežije. Mamka je nešťastná z táty, protože se u něj nejspíš projevují příznaky Alzheimera. Omlouvám se za anonym a totálně nekoherentni výplod. Vím, že by mohlo být hůř, ale stejně tu jen brečím a nemůžu spát.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
6.12.20 01:23

To mě mrzí - evidentně to máš hodně těžký.

Co s tím? rozkouskovat to a řešit malé, konkrétní věci, co jdou zvládnout a dát honě velkou prioritu tomu, že sama sobě budeš dobíjet baterky. Bez toho abys pečovala i sama o sebe to nedáš. Když budeš dbát na to aby sis zbytenčě neubližovala nějakejma vlastníma výčitkama, že nejsi tak dokonalá jak ti tvoje úzkosta nejsitota dikturje, když budeš sama na sebe hodná, bude jednodušší zvládat co je potřeba zvládnout a případně i být oporou mámě.

věci nikdy nesou takové, jaké si je představujeme. Naše touha po „dokonalsti“ je ve skutečnosti jen bič, který si sami na sebe šijeme.

takže si vyber to co je fakt důležité a tomu věnuj pozornost. A k tomu důležitéu přidej i péči o to, aby tovje tělo i psychika fungovaly. Protože bez péče o to, nebude k zvládnutí to co v tvém životě je, nezmizí to a je to těžké.

držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
6.12.20 05:56
@Anonymní píše:
Jdu si pofňukat. Cítím se fakt mizerně. Každý rok jsem se na Vánoce hrozně těšila, bylo to pro mě nejhezčí období v roce. Teď nic nestíhám. V práci jsem totálně ve skluzu, protože se učím na státnice a dodelavam diplomku. Když se snažím dohnat práci, tak zas nestíhám školu. Zas utekl další blbej rok, kterej mám jako v mlze. Zase jeden úplně blbej vztah, kterej zase nevyšel. Zase jsem o rok starší. Moje mamka na tom není zdravotně nejlíp, taky se necítí dobře psychicky. Hodně zhubla, vypadá dost strhaně. Měla mě hodně dlouho, takže už je poměrně v letech a nikoho kromě ní nemám. Ve svém věku žiju pořád u rodičů a nejspíš se na tom v dohledné době ani nic nezmění. Jestli vůbec někdy. Máme doma teď nemocné zvíře, kterého mi je děsně líto a nemůžu s tím nic dělat. Je nadopovane všemi možnými léky a stejně to je špatný. Nevím, jestli přežije. Mamka je nešťastná z táty, protože se u něj nejspíš projevují příznaky Alzheimera. Omlouvám se za anonym a totálně nekoherentni výplod. Vím, že by mohlo být hůř, ale stejně tu jen brečím a nemůžu spát.

Tak když vše nestíháš tak se zaměř hlavně na práci a rodinu. Zbytečně se ženeš a stresuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.12.20 07:31

Hlavně se neupinej jen na negativní myšlenky a zkus hledat i pozitiva v tvem životě nebo si udělej něčím radost…určitě něco najdeš a budeš to ostatní zvládat lépe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
6.12.20 07:36

Nechápu. Píšeš, že kromě mamky nikoho nemáš, a pak píšeš o tátovi :think:
Přijde mi, že tě trápí, že jsi sama a volného času moc nemáš. Ve škole jsi v posledním ročníku? To už se zvládne, pak budeš mít více volna a tak i energie a možností seznámit se s někým zajímavým..Hlavu vzhůru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
6.12.20 08:43

Pokud toho máte hodně, tak studium lze rozvolnit, prodloužit aby toho nebylo tolik. Manžel taky letos musel školu rozvolnit a bude jí o rok prodlužovat, protože se vším, co se děje tak to nestíhá. Nebo pokud jste už ve fázi diplomka je z 90% napsaná a chybí jen obhajoby a státnice tak zatknout zuby s vědomím, že ten školní kolotoč brzy skončí.

Pokud je zvíře na tom špatně i s léky, tak je čas přemýšlet o euthanasii, po odeznění smutku že ztráty milovaného společníka je nejhorší pocit viny, že kvůli svým sobeckým potřebám necháváte zvíře zbytečně trpět. Prošla jsem si tím a nejvíc si vyčítám, že jsme pejska nenechali odejít o týden dřív.

Bohužel zdraví jak fyzické, tak psychické jde se stářím do kopru. U tatínka je potřeba zajistit vyšetření, ranná stádia Alzheimera jdou tlumit léky a nemoc tak trochu zpomalit a mezi tím získáte čas na vyhledání vhodného místa, kde se o tatínka postarají, protože péče doma je v podstatě nemožná, pokud mamince už selhává zdraví a vy musíte chodit do práce, aby byl v rodině nějaký příjem.

A co se týče vztahů tak bohužel péče o staré rodiče, zvlášť je-li kombinovaná s tím, že u nich bydlíte je zabijákem vztahů, protože není čas si užívat to bezstarostné období, které k novým začátkům patří a ne každý muž to ustojí. Vidím to u švagrové mezi péčí o rodiče (kdy mámě nahrazuje kamarádku a jediný sociální kontakt) s těžce nemocným tátou, péčí o syna a prací na prosperující vztah nemá energii a to naštěstí je tchyně schopná se o manžela fyzicky postarat. Tam je prostě nutné najít a přijmout pomoc zvenčí, protože jinak se jen zhroutíte a nevybudujete si vlastní život a zázemí.

Tenhle rok stojí za starou bačkoru, ale :srdce: brzy bude končit a musíme doufat, že ten další rok bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
6.12.20 10:34

Tak to zní fakt náročně, to mě mrzí. Vykašli se na nějaké velké chystání Vánoc a dej si hlavně klid a čas s rodinou, v rámci možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.20 23:05
@Ou píše:
To mě mrzí - evidentně to máš hodně těžký.

Co s tím? rozkouskovat to a řešit malé, konkrétní věci, co jdou zvládnout a dát honě velkou prioritu tomu, že sama sobě budeš dobíjet baterky. Bez toho abys pečovala i sama o sebe to nedáš. Když budeš dbát na to aby sis zbytenčě neubližovala nějakejma vlastníma výčitkama, že nejsi tak dokonalá jak ti tvoje úzkosta nejsitota dikturje, když budeš sama na sebe hodná, bude jednodušší zvládat co je potřeba zvládnout a případně i být oporou mámě.

věci nikdy nesou takové, jaké si je představujeme. Naše touha po „dokonalsti“ je ve skutečnosti jen bič, který si sami na sebe šijeme.

takže si vyber to co je fakt důležité a tomu věnuj pozornost. A k tomu důležitéu přidej i péči o to, aby tovje tělo i psychika fungovaly. Protože bez péče o to, nebude k zvládnutí to co v tvém životě je, nezmizí to a je to těžké.

držím palce.

Děkuji ti :kytka: mam občas pocit, že to nemá cenu, že me tu prostě vůbec nic nečeká… Jsem tu kvůli mamce, ale co když tu jednou zůstanu sama…

• Citovat
  • Upravit
12
9.12.20 13:36

Také se přikláním k názoru zaměřit se hlavně na rodinu, když člověk že ne moc věcí před sebou, tak ten stres je pak šílený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová