Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, my mame tradici, ze se schazime na stedry vecer u nasich, je to masakr 9 dospělých a 6 dětí, trochu blázinec, ale neumím si štedry večer bez rodiny predstavit…
U nás to fungu je tak, že 24.jedeme k rodičům manžela(ti už jsou samy dva)na oběd(polévku)přivezeme dárky a odvezeme dárky. a kolem 3 hodiny odjíždíme zpět domů a na večeři. na večer jsme sami. 25.jezdíme k mým rodičům já jsem z velké rodiny a scházíme se tam všiichni mám 4 sestry už skoro každá má min partnera a někteří z nás děti. Tak se pak taky rozdávají dárečky.
26.jezdíme k babičce.
Mně osobně by se taky nelíbilo, kdyby manžel chtěl jeho rodiče u nás na večeři. Tak jako by jermuj nelíbilo mít tam mí rodiče.
Partnera chapu, loni jsme tu meli celou rodinu meho partnera (4dospeli + 1dite),pak my dva a nase dcera = nejhorsi vanoce meho zivota. Zadny klid, vanocni pohoda, jen shon a stres, nevidela jsem ani jednu pohadku.Za me nikdy vice, neni nad to mit svuj klid ![]()
Řekla bych, že to musíš vyřešit s partnerem..rozhodně bych nedělala nějaká rozhodnutí, kdy pak bude naštvaně trávit Štědrý den u televize..
jinak u nás jsme na 24. s mými rodiči a babičkou, 25. s druhou částí rodiny, ovšem je to po domluvě a všem to vyhovuje ![]()
Musí to vyhovovat oběma…my budeme ještě naposledy letos na štědrý den u mých rodičů a pak jedeme za rodinou do čech…za rok bude malej už 1,5 batoel a budeme sami…
@esmeralda44 píše:
Ahoj holky, jak to máte na Vánoce, mám 8 měsíční holčičku a na Vánoce budeme samozřejmě doma s přítelem a malou, jen bych chtěla pozvat rodiče, aby nebyli samy doma, už vidím přítele jak bude zase mít kecy, ale my jsme prostě takto zvyklý, že je celá rodina pohromadě, jaký na to máte vy názor?
No, tak u nás je na vánoce moje mamka(ale bydlela v bytě vedle nás a teď žije i s náma v domku-je sama a tak aby ji nebylo smutno) takže je jasný, že je s náma. Manželovi rodiče žijí 100Km daleko, na štěsdrý večír si jen zavoláme a jedeme k nim 26.12 tak na cca 3dny. Jinak teda já se přiznám, že návštěvy v tento den nemám ráda. Návštěvy u nás chodí mezi svátkama
Jinak tedy představa že na vánoce dojede tchyně je pro mne dost děsivá. Ona zlá není ale její ideální vánoce jsou před zapnutou telkou v klidu a u stolu plného žrádla navíc naše babičky se moc nemusí-takže by to asi byl pěkný průser.
Jak už tu zaznělo - především to musí vyhovovat vám oběma! Takže pokud se partner netváří, slavila bych jen takhle ve třech.
My jsme 24tého taky sami, 25tého objíždíme rodiny. Děláme to takhle už, co se narodil první syn (tedy uplně první Vánoce jsem byla sama s malým u mých rodičů, protože jsem se 23.12. vrátila z porodnice a ještě jsem nebyla odstěhovaná ), ale další rok už jsme byli sami. Já si to teda ani nedokážu představit, že by tu s námi někdo byl, máme svoje tempo, svoje vlastní nové zvyky a tak nějak by to prostě nebylo ono.
Jak to myslis, ze jste zvykli, byt cela rodina pohromade? mas jeste sourozence a i s jejich rodinami jste na vanoce pohromade? nebo myslis, ze kdyz jsi jeste byla sama travila jsi vanoce s rodicema?
ted mas pritele, dite…je uplne jina situace, zalezi i na tom, jak to citi pritel.
Já byla na Vanoce až na 2 vyjímky vždy u našich kde byla i segra s rodinou obě babičky, segry tchyně… ale je to docela blázinec a 2× jsem se vymluvila a byla raději sama doma
ted mám přítele a miminko a naši nam řekli že by byli radi kdybysme všichni přijeli na vanoce..no ale viděla jsem na přítelovi že nadšený není i když nic neřekl..upřímně bych byla raději sama doma s přítelem a miminkem a k našim jela až třeba 25.12. ale jak znam rodiče tak se urazí ![]()
U nas je to uz sesty rok tak, ze se sejde cela rodina u nas. Moji rodice a dve sestry, manzelova maminka a babicka, jeho sestra s manzelem a dvema detmi. Priznavam se, ze je to pro me dost stres. Ale tchyne i manzelova babicka jsou vdovy, bylo by smutny, kdyby byli samotne doma. Nejvic resime darky, protoze mame jine predstavy. Ja i manzel jsme pro male darecky, i detem jen jeden kus, i tak se toho sejde dost. Svagrovka privezla naposledy nekolik obr tasek pro svoje deti, bylo to silene, jen trhali papiry, odhazovali drahy darky a sli po dalsich. Letos to musime nejak vychytat.
@lyžařka píše:
upřímně bych byla raději sama doma s přítelem a miminkem a k našim jela až třeba 25.12. ale jak znam rodiče tak se urazí
Upřímně
tak ať se klidně urazí… rodina jste teď vy s přítelem a miminkem.
Letos budeme na Vánoce jeno m my dva a přijde mi to divný
Konečně se stěhujeme do vlastního
Ale vánoce ve dvou
Nechci
Jenže naši bydlí docela daleko a mamina jde 25 do práce
Nevim, ale u nas je to tak, ze ac jsme byli bez deti, ted i s detmi, tak na stedry den se sejdeme u babicky, moji mamky, muj bracha s manzelkou, my s manzelem, nebot bydlime v jednom dome na dopoledni kafe nebo odpoledni podle pocasi a ted jak jsou dve deti tak asi ta vecere bude uz v pozdni odpoledne, babicka respektuje rodinu a ji stedrovecerni veceri sama driv byla s dedou, pak prijdou deti rozbalit darky a babicka prijde k nam, na rozbaleni darku. 25.prijdou na obed bracha s manzelkou a k tchanovcum jsme jezdili 26.12. vzhledem k memu problematickemu druhemu tehu a take malemu decku, jezdil posledni 3 roky manzel pred vanocemi sam---
Já si taky myslím, že by na Vánoce měla být nejbližší rodina pohromadě.. doteď to bylo tak, že jsme byli s mužem (a předtím s ex) vždycky na Štědrý den u našich, stejně tak ségra (její přítel byl u svých rodičů).
Letos budeme mít zhruba měsíční miminko, takže budeme doma (k našim to máme 120km) buď sami, nebo u nás bude tchýně a manželova babička (bydlí spolu 400m od nás). Naši přijedou 25.12. nebo 26.12.
Popravdě z toho mám trochu strach.. že bude chybět ta vánoční rodinná atmosféra, že budeme lítat kolem mimča a kouzlo Vánoc se nějak nedostaví ![]()
Tak my jsme vždycky o Vánoce s manžou spolu povečeřeli, rozdali si dárky a šli jsme na návštěvu k těm co jsou nejblíž, k ostatním až o 1. a druhý svátek, ale letos už máme dva prcky a před svátky pojedeme na hory a vrátíme se až před silvestrem, návštěvy oběhneme buď před a nebo po.