Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky takový blbý dotaz ale prosím vás u nás došlo k rozhovoru s přítelem co jedí na Vánoce za polévku a víte co mi řekl? Fazole v mléce tak jsem je jen ušklíbla a řekla že to není možný..pisněte mi tady jesti to opravdu někdo požívá…:))))
Tak to slyším poprvní.. já co vím, tak lidi jí rybí, hřibovou a nebo valašská kyselice.. Moraváci..
Já jsem zvyklá jíst k obědu zelňačku a přítel čočku, takže jeden rok je to a druhý to, záleží na krajových zvyklostech…k večeři je rybí.
Fazole v mléce?
co to sakra je? ![]()
Jelikož nejím ryby a ani nic z ryb, tak na snídani domácí vánočku, oběd zelná, a na večeři mají ostatní kapříka a já smažený sýr ![]()
Příspěvek upraven 07.10.12 v 14:31
Na Štědrý den jíme klasiku posledních desetiletí - rybí polévku z kapra s kostičkami osmaženého rohlíku a smaženého kapra s bramborovým salátem. V některých oblastech, zvláště Podkrkonoší, ale jedí opečenou vinnou klobásu. Taky často bývá hrachová polívka, hlavně u lidí ze Slovenska. Neznám nikoho, kdo by dělal houbového kubu. Ale znám lidi, co místo kapra dělají filé, lososa nebo rovnou řízek vepřový nebo kuřecí. Salát se asi nejvíc drží, i když je to poměrně moderní pokrm, který se rozšířil až po válce.
Holky a když už jsme u těch Vánoc… tak už rozmýšlíte čím obdarujete své drahé polovičky? ![]()
O zvyku jíst k obědu zelňačku jsem taky slyšela. Ale tradicí je držet na Štědrý den úplný půst. Jen děti jedí třeba krupičnou kaši, aby vydržely.
Na Štědrý den máme rybí polévku - část obyč a druhou s jikrama a líčím a kostičky osmaženeého rohlíku a potom smaženýho kapra ( ale jen obalený v mouce ) a bramborový salát ( bez majonezy) ![]()
Jeeej tolik příspěvků..no my jíme hrachovou polévku a kapra se salátem ale fazole v mléce jsem fakt kulila oči jsem zvědavá jak tu budeme dělat ![]()
Mi jime k obedu cockovou polevku k veceri rizky a bramborovy salat a vinnou klobasu
Ráno vánočka s máslem, oběd - já ze zvyku nic (u nás doma se vždy držel půst), muž a děti polévku (uzenou). Na večeři - hrachová domácí polévka s opečeným rohlíkem, bramborový salát (děti bramborová kaše) a krůtí nebo kuřecí řízek.
My na vanoce mame bramoboracku s houbama a druhy den je rybi polivka. A samozrejme krapra s br. salatem, mnam, uz aby ty vanoce byly"!!!
My jsme drželi půst vždycky celý den, takže ani snídaně, ale kdo nevydrží, ten do sebe něco hodí. Nic se ale plánovitě nevařilo, až večeře.