Vánoce, miminko a návštěva rodičů

611
9.10.12 20:14

vánoce a návštěva

Ahoj holky, jak to máte na Vánoce, mám 8 měsíční holčičku a na Vánoce budeme samozřejmě doma s přítelem a malou, jen bych chtěla pozvat rodiče, aby nebyli samy doma, už vidím přítele jak bude zase mít kecy, ale my jsme prostě takto zvyklý, že je celá rodina pohromadě, jaký na to máte vy názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
9.10.12 20:17

Udělat to tak jak to bude vyhovovat oboum. Je blbý tam pozvat rodiče, když si to třeba přítel nebude přát. Jednou jste rodina i vy tak by jste si podle mě měli udělat svoje vánoce a-večeře, dárečky a až třeba potom v pozdějších hodinách pozvat někoho na vínko. Tak to děláme teda my. Jsou rodiny kde to oslaví všichni pospolu, ale musí to vyhovovat všem v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
9.10.12 20:18

Když máme už malou, tak jsme na Štědrý den sami a na svátky chodíme k rodině. Když jsme malou neměli, tak jsme chodili k tchýni na Štědrý den. Ale pokud rodiče chějí přijít, nevidím v tom poblém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
9.10.12 20:18

Tak to si musíte vyřešit především vy s přítelem… protože teď jste rodina hlavně vy tři, nikoliv ty a tví rodiče.
A jinak my tedy zveme jak moje rodiče, tak přítelovu maminku a všem zúčastněným to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
9.10.12 20:19

Za mě, jsme ještě bezdětní, ale vždycky jsme věděli že na Vánoce budeme sami bez rodičů od chvíle kdy my budeme rodina (manželé)- ted jsme zatím dva, takže budeme spolu sami celý štědrý den poprvé, rodičové a spol. budou navštíveni 25. + 26. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
9.10.12 20:20

No my budeme mít měsíční miminko, tak na štědrý večer budem doma sami a 25 u nás bude asi 12 lidí, sejdou se rodiny obě a já se švagrovkou budem vařit…takže taky jsem zvědavá jak to zvládneme…letos to bude takhle podruhé, chceme z toho udělat tradici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
9.10.12 20:21

My jedeme vždycky k manželovo rodičům na oběd, pak objedem hřbitovy, pak jedem k našim, kde se sejdeme i se strejdou a s mojí ségrou a kolem 6 odcházíme a večeříme už jen sami 2. Letos nám taky přibyl prcek, tak se zařídíme podle potřeb dcery. Ale my se s mužem vždycky domluvíme na nějakém kompromisu, abysme byli spokojení oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
9.10.12 20:21

Ahoj. Můj názor je ten, že na Vánoce (konkrétně Štědrý večer) by měla být rodina pohromadě a doma. Takže když rodiče bydlí jinde, slaví každý doma. My třeba slavíme Vánoce jen s manželem, dětmi a tchánem (od té doby, co tchyně zemřela) u nás doma a pak se někdy do Silvestra scházíme se zbytkem rodiny (u nás, u bráchy, u našich).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.10.12 20:24

První a druhý Vánoce malýho jsme slavili s partnerovou rodinou u nás doma. Letošní Vánoce budeme slavit u mojí mamči a babičky. A máme v plánu to i do budoucna střídat. 25. 12. jedeme k té druhé rodině. Přijde mi to tak férové pro všechny.

• Citovat
  • Upravit
14335
9.10.12 20:24

Já si myslím, že to mají chtít oba.. Já řeknu upřímně, žče bych nechtěla tchýni, že by to pro mě nebyly svátky jak mají být.. Neni to, že bych ji nějak nesnášela, ale prostě to neni ono…
Pokud rodiče jsou dva, tak si svátky můžou udělat pěkné.. Horší je pak jeden rodič to je jiné sám, ale jako když jsou dva, tak bych brala ohled na přítele, že chce být jenom vy tři jako rodina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
9.10.12 20:26

Názor mám ten, že se musíte domluvit spolu. Rodiče jsou 2, tak by nebyli sami, třeba se na to i těší (klid bez shonu, kdy si jeden druhému vyhoví). Pokud by to manželovi vadilo, tak bych to oslavila jen ve 3, nebo bych mu navrhla, aby pozval i svoje rodiče. Teď jste rodina vy, tak si musíte udělat svoje zvyky, kdy jeden druhému ustoupíte.
Vadilo by mi to jen v případě, že by byl jeden z rodičů po smrti a ten druhý by to musel slavit sám, to bych se ozvala.

• Citovat
  • Upravit
zrustice
9.10.12 20:26

Mě by nijak nevadilo, slavit Vánoce s rodiči dohromady. Ale jen s mými, s manželovými si to nedokážu představit, i když jsou fajn. Proto jsem se dohodli, že budeme na Štědrý den doma, na svátky pak vystřídámě oboje rodiče.

• Citovat
  • Upravit
2398
9.10.12 20:34

My bydleli několik let u mých rodičů v jejich RD, domácnost (kuchyň) jsme měli každý svou.
Když jsme neměli děti, Štědrý den jsme slavili 1× s našimi, podruhé sami (s mým obřím břichem:-), naši přišli na návštěvu po večeři a rozbalení dárků.
Když se malá narodila, zvali jsme naše k nám nahoru, ale nechtěli. Takže vždy přišli na návštěvu později.
Nyní bydlíme sami, jeden den jdeme ke tchánům, druhý den k našim (těm na Štědrý den dopo jedeme popřát a zůstanem na kafčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
9.10.12 20:39

Ahoj, nečetla jsem diskuzi, já bych rodiče nezvala, jste na vánoce jako rodina teď vy 3, tak si to užijte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
9.10.12 20:40

My jsme taky cela rodina pohromade. A ja to primo miluju - velkou rodinu ;-) Loni jsme to slavili vsichni jak my tak i manzelovi rodice. Synovi byly 3 tydny starsi dcerce rok a pul. Bylo tu krasne zivo a veselo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný