Vánoce bez otce, který je v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3819
4.12.14 12:50

Jak tak koukam, tak nebudeme zdaleka jedini :-) Pro me to budou prvni alternativni Vanoce… Tak to nejak hure snasim… U bas ( jako u rodicu) byl vzdycky stedrej den „svatej“. Ale tak hlavne ze se mame radi ze :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.12.14 14:53
@canaglia píše:
Taky to nijak zvlášť neřeším, jen tiše žasnu, jak soudy rozhodují… Spíš mi vadí systém, než zrovna tento konkrétní dopad.

soudy rozhodují dle zákonů, za rozchody lidí nemůžou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.12.14 14:55
@Agrion píše:
Jak tak koukam, tak nebudeme zdaleka jedini :-) Pro me to budou prvni alternativni Vanoce… Tak to nejak hure snasim… U bas ( jako u rodicu) byl vzdycky stedrej den „svatej“. Ale tak hlavne ze se mame radi ze :jazyk:

já tohle mám už hezkých pár let - vlastně co mám dítě, takže 8 let. Protože ex téměř nikdy nebyl na vánoce doma, byl v práci. Takže vždy jiný termín. Osobně - dřív mi to přišlo divné, teď už dávno ne.. 24, až se lidi budou honit a stresovat, tak my si nalijem s chlapem skleničku, zajdem max za tchýní a budem čučet na pohádky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
4.12.14 21:12
@martina.se píše:
soudy rozhodují dle zákonů, za rozchody lidí nemůžou. :nevim:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:
Zrovna dneska jsem dostal předběžko, kde soud uložil povinnost tomu, kdo předběžkem navrhl uložit povinnost jemu samému!!!
A slavná věta z odůvodnění jiného předběžka: „Soud neshledal žádný zákonný důvod pro nařízení předběžného opatření, přesto předběžné opatření nařídil a svěřil dítě předběžně do péče matky.“ Že by soudy rozhodovaly podle zákonů, to jsem ještě ve své praxi bohužel nezažil snad ani jednou. Svévole, svévole občas prostřídaná zlovůlí. Zákon je prostředek, o který se opřou až tehdy, pokud si nejsou schopny vytvořit svůj vlastní názor. Tohle je dnešní soudní praxe.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.12.14 13:19
@canaglia píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:
Zrovna dneska jsem dostal předběžko, kde soud uložil povinnost tomu, kdo předběžkem navrhl uložit povinnost jemu samému!!!
A slavná věta z odůvodnění jiného předběžka: „Soud neshledal žádný zákonný důvod pro nařízení předběžného opatření, přesto předběžné opatření nařídil a svěřil dítě předběžně do péče matky.“ Že by soudy rozhodovaly podle zákonů, to jsem ještě ve své praxi bohužel nezažil snad ani jednou. Svévole, svévole občas prostřídaná zlovůlí. Zákon je prostředek, o který se opřou až tehdy, pokud si nejsou schopny vytvořit svůj vlastní názor. Tohle je dnešní soudní praxe.

8o tak to je celkem mazec.. po těhle zkušenostech se ani nedivim, že jsi tu někdy na ty baby tak protivnej :think: Mám zkušenost zcela opačnou - nejen z pozice ženské.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
5.12.14 13:53
@martina.se píše:
8o tak to je celkem mazec.. po těhle zkušenostech se ani nedivim, že jsi tu někdy na ty baby tak protivnej :think: Mám zkušenost zcela opačnou - nejen z pozice ženské.. :think:

Prozatím zkušenoti z Ostravy, Hodonína, Vyškova, Uherského Hradiště, Plzně, Budějic, Zlína, Prahy, Berouna, Kolína, Hradce Králové, Jičína, Brna, Nového Jičína, Karlovy Vary, a to je jen co si vybavím. Ve snu by mě nenapadlo, jak strašný je stav opatrovnické justice jak na okresech, krajích, ale i na Ústavním soudu a OSPODů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.12.14 13:57
@canaglia píše:
Prozatím zkušenoti z Ostravy, Hodonína, Vyškova, Uherského Hradiště, Plzně, Budějic, Zlína, Prahy, Berouna, Kolína, Hradce Králové, Jičína, Brna, Nového Jičína, Karlovy Vary, a to je jen co si vybavím. Ve snu by mě nenapadlo, jak strašný je stav opatrovnické justice jak na okresech, krajích, ale i na Ústavním soudu a OSPODů.

8o jako třeba Ostrava se táhla dlouho, ale soudkyně jednoznačně na straně otce, já prožila Frýdek - takovou můru jedovatou, ale taky dobrý, Nový Jičín, úplně v klidu atd.. Ono záleží, na koho kápneš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
5.12.14 14:11
@martina.se píše:
8o jako třeba Ostrava se táhla dlouho, ale soudkyně jednoznačně na straně otce, já prožila Frýdek - takovou můru jedovatou, ale taky dobrý, Nový Jičín, úplně v klidu atd.. Ono záleží, na koho kápneš :think:

Jasně, je to o lidech, já ty soudy neposuzuju, jestli vyhoví mému chráněnci nebo nevyhoví, ale jak rozhodují. Teď třeba jeden soudce nejdříve tatínka nezákonně zařízl, posléze tatínkovi nahrál, ale taky naprosto nezákonně. Prostě pro ně zákon neexistuje, oni jsou nezávislí do té míry, že jsou nezávislí i na zákonech a nálezech Ústavního soudu, ale jsou nezávislí i na selském rozumu.
Třeba tenhle soudce v případě, kdy matka cíleně pěstuje syndrom zavrženého rodiče, takže by měl otci děti co nejvíce zpřístupnit, to je ok, ale on dostal vyjádření otce k nějakému odvolání matky proti obvíkendovému styku otce, kde otec napsal, že žádá krajský soud, aby opravil rozhodnutí okresu, ale okresní soudce to pojal údajně podle obsahu tak, že otec dává nový návrh téhož obsahu v téže věci, což označil za nepřípustné díky překážce věci zahájené a přesto nařídil předběžné opatření, kterým nahradil to matkou napadené a kvůli kterému napsal, že nový návrh trpí vadou pro překážku věci zahájené, víkendový styk rozšířil o jeden den a zároveň odkázal na předchozí rozhodnutí. Jako tohle prostě už hlava nebere. Evidentně musel být ožralý nebo já nevím. Jako jo, fajn, jsme rádi i za ten den navíc, protože to umožní otci navázat kontakt ve všedním dnu, ale ten způsob, jakým to bylo provedeno, je neuvěřitelný.
Klient mi psal, že je z toho rozhodnutí zmatený, že neví, co znamená, matka evidentně zastupovaná právničkou to sežrala a podala nové odvolání, k tomu se opět vyjádřil otec a vznikl tak nádherný právní chaos, že jsem fakt zvědavý, jak to rozplete kraj.
Takových příběhů bych mohl napsat pěknou knížku. Ale obávám se, že by to bylo nezáživné čtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný