Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak u nás je to tak, že dárky od babiček, jsou u nich… nepřijde mi to zvláštní, u nás doma je přece pod stromkem taky dárek pro babičku… i teď jak byl mikuláš, tak jsem Zuzance říkala, že Mikuláš někdy nechá balíček i u babičky…
Jé, tak to moje děti neřešily, že dárky rozbalují průběžně u nás, u jedné babičky, u další babičky, u tety, u druhé tety… spíš po skončení „dárkového maratonu“ řešily, proč teď už nikde dárečky nejsou a za kolik dní zase budou ![]()
Když jsme byly se ségrou malé, měly jsme dárky normálně doma, druhý den jsme jely k taťkovi a babičce, kde jsme měly pod stromečkem taky dárky a potom se jezdilo ještě k tetě a tam to bylo to samé. Nikdy mi to nepřišlo divné, mě spíš přijde divné, aby nám třeba naši dávali dárky předem, abychom si je dali pod stromeček a oni by u toho pak nebyli, protože na Štědrý den jsme každý „ve svém“…
Já si myslím, že je to jedno, udělejte to tak, jak to vyhovuje vám všem a respektujte přání babičky, že by chtěla vidět reakci dítka, pokud je to jen trochu možné..
Mám zkušenost se všemi variantami - babičky nám nabalil dárky a rozbalovaly si je všechny pod stromkem doma, aby Ježíšek nechodil dvakrát, i s tím, že si děti rozbalily dárky od babičky druhý den u nich a i s tím, že jsme se všichni sbalili, povečeřeli u babičky a tam taky Ježíšek přinesl pro všechny dárky, večer jsme šli domů..
Děti neměli problém ani s jednou variantou, divné jim to nebylo, radost byla veliká..
U nás je to tak, že mladej má jedny dárky 24 u jednoho z rodičů, druhé dárky 25-28 u druhého z rodičů a třetí dárky někdy v únoru u mých rodičů
ke každému z nás si napíše dopis a my mu řekli, že ježíšek pozná, kdy kam má co dát a to podle toho, u koho z nás zrovna je.. funguje to už 3tím rokem a v pohodě
Jinak u našich v únoru, protože to jsou jarní nebo pololetní prázky a máme to k nim 450 km. Návštěva mezi svátky nemožná, protože si syna střídáme s ex..
@Durina Děti tohle vůbec neřeší, vidím to při pořádání táborů, i relativně staré děti tak kolem 10 let neřeší logické návaznosti a pokud ti ještě děti věří na Ježíška, tak budou 100% mladší.
Jenom taková perlička
Já, když byla malá, tak jsem měla dvoje vánoce a vzhledem k tomu, že to bylo odjakživa, dlouho jsem si myslela, že takhle je to normální. Takže 23.12. jsme měli regulérní večeři a dárky doma a totéž druhý den u babičky. Dnes mi nad tím zůstává rozum stát, co to bylo za nesmysl ![]()
Mame zazito ze darky od babicek se rozbaluji u jejich stromecku, neprijde mi na tom nic zvlastniho.
Naopak by mi vadilo a bylo neprijemne aby byli darky od vsech u nas..
Pěkný večer všem,
Jsem babičkou dvou vnoučat a plánují na Vánoce jim koupit všem společný dárek sušičku na prádlo. Myslíte je to vhodný dárek?
Nebo je to moc?
@Vera1969 Sušička je super, ale rodiče ji chtějí a nemají na ni? To bych si fakt overila, protože jinak by vnoučata uvítala něco jiného než spotrebic.
@Vera1969 píše: Více
Jak stará jsou vnoučata? Bydlí spolu? Proč by měla chtít sušičku na prádlo? Chápala bych myčku - nemuset mýt nádobí, ale susička?
@Vera1969 píše: Více
byla jsem na 100 % přesvědčena, že jsi troll,
a ne, jsi tady už 2 roky,
to jako myslíš vážně, že vnoučatům dáš sušičku prádla?
kolik je jim let? jestli jsou to děti, tak budou nadšením fakt skákat do stropu ![]()
a pokud to myslíš jako dárek pro jejich rodiče, tak jim dej peníze, ať si sušičku vyberou podle parametrů, jaké potřebují, sušičky jsou různé a ne každá se dá dát do každého bytu
@Temnástranasíly píše: Více
@Cuddy mají 8 a 10 let. Ano bydlí spolu, spíše to byla má iniciativa dcera má spoustu vypraného prádla ob den a vše suší na sušácích-tak jsem jí chtěla takto pomoci.Ted si ale nejsem vůbec jistá.