Co k Vánocům pro nemocného?

Anonymní
7.12.12 13:13

Co k vánocům pro nemocného?

Ahoj holky,
mám vážně nemocného tatínka. Ráda bych mu udělala radost nějakým hezkým dárkem k vánocům, ale jsem naprosto bezradná. On v podstatě nic nepotřebuje, kromě zdraví a to mu bohužel dát nemůžu :,(. Nechci mu dávat ani nějaké zdravotní pomůcky nebo cokoliv, co mu připomene jeho nemoc. Děti mám velké, takže fotky vnoučat, to také není úplně ono. Třeba se tu nejde dobrá rada, navíc předpokládám, že podobný problém (bohužel) neřeším jen já. Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
941
7.12.12 13:15

Tak to záleží jestli má nějakého koníčka nebo co dělal dříve. co nějakou knihu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
7.12.12 13:18

Je v nemocnici nebo doma? Pokud v nemocnici, tak bych koupila přenosné DVD a k tomu oblíbené filmy a seriály.

• Citovat
  • Upravit
7139
7.12.12 13:19
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
mám vážně nemocného tatínka. Ráda bych mu udělala radost nějakým hezkým dárkem k vánocům, ale jsem naprosto bezradná. On v podstatě nic nepotřebuje, kromě zdraví a to mu bohužel dát nemůžu :,(. Nechci mu dávat ani nějaké zdravotní pomůcky nebo cokoliv, co mu připomene jeho nemoc. Děti mám velké, takže fotky vnoučat, to také není úplně ono. Třeba se tu nejde dobrá rada, navíc předpokládám, že podobný problém (bohužel) neřeším jen já. Děkuji za odpovědi.

pokud mu zdravotní stav dovoluje cestovat, co třeba lázně nebo wellness víkend? :nevim: nejlíp s maminkou, nebo nějaký zážitek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.12 13:21
@AdaNaty píše:
Tak to záleží jestli má nějakého koníčka nebo co dělal dříve. co nějakou knihu

No právě, koníčků měl plno, teď nemůže z toho dělat nic…Bohužel. Zbývá mu TV a internet. Knížky měl hodně rád, také o tom přemýšlím, ale není pro něj snadné soustředit se, je hodně unavený, stále usíná.

• Citovat
  • Upravit
20518
7.12.12 13:22

Nemocným příbuzným jse dávala věci týkajícíc se jejich koníčku. A teda pokud monžo v rmci toho, jak moc byli schopní svůj koníček ještě dělat. Fotografovi jsem koupila filmy. Milovníkovi vláčků encyklopedii. Atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.12 13:23
@lukresia píše:
pokud mu zdravotní stav dovoluje cestovat, co třeba lázně nebo wellness víkend? :nevim: nejlíp s maminkou, nebo nějaký zážitek…

No, na lázně má nárok a nechce tam. Na nějaký víkend, to vůbec nepřichází v úvahu. On je nejradši doma v klidu, odpočívá.

• Citovat
  • Upravit
2716
7.12.12 13:23

Co nějaký poukaz.. třeba do dobré restaurace.. můžete zajít spolu pokud to jeho zdraví dovoluje, nebo třeba poukaz na masáže. Nějaký filmík nebo přikoupit nějaké placené kanály v telce? Knížku - encyklopedii? Fotorámeček a nahrát tam fotky rodiny. Předplatné nějakého časopisu či novin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.12 13:25

Holky, mě to tak mrzí. Já si s tím lámu hlavu už kolik týdnů a ve finále to dopadne tak, že nic nevymyslím a udělám nějaký potravinový balíček :roll:…Alespoň nějakou malou radůstku :think:

• Citovat
  • Upravit
941
7.12.12 13:26
@Anonymní píše:
No právě, koníčků měl plno, teď nemůže z toho dělat nic…Bohužel. Zbývá mu TV a internet. Knížky měl hodně rád, také o tom přemýšlím, ale není pro něj snadné soustředit se, je hodně unavený, stále usíná.

tak třeba to o co se zájímal tak koupit tlustou encyklopedii jen tak na listování. knihou nic nezkazíš. jinak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
7.12.12 13:35

A co třeba MP3 a nahrát mu jeho oblíbenou hudbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
7.12.12 13:43

Já dělala dědečkovi k 80tinám fotofilm s hudbou. Sehnala jsem hooodně fotek, kde je dědeček, pak jeho rodina a podobně od těch, kde je mladý až po pravnoučata, v picase je seřadila a přidala hudbu, pár komentářů, z netu stahlé kreslené drdíčko, ptáka na vetvi a u toho jsme z toho na větvi jak báječně vypadáš a tak. Mělo to úspěch u všech zúčastněných a neméně u dědečka. Vpodstatě to dělám se všema fotkama, Vánoce, dětí, třeba moje se sestrou od mala až poted apodobně. No a k tomu jsem mu nechala udělat hrneček s fotkama dětí, když jsou děti velké, tak můžeš s něčím co je jeho oblíbené. K Vánocům jsem dělala fotoknihy dětí, můžeš udělat tatínka, Vaší rodiny. Jsou to moc hezké dárky, od srdce, člověk si to rád prohlídne a není to žádný prachochyt. S takovým dárkem jsem nikdy nebyla mimo.

• Citovat
  • Upravit
Caty
7.12.12 13:44

Anonymní, udělej to foto s hudbou, jestli je unavený, nechce to nic náročného, tohle si může pouštět i po kouskách a je to parádní dáreček. Akorát jsem si s tím zavařila, protože to chce po mně každý. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20662
7.12.12 13:45

Když má rád knížky, tak co mu třeba koupit čtečku knih? Nebude se muset namáhat listovat a číst a bude moct v klidu ležet a poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
7.12.12 13:50

Posílám odkaz co jsem dělala já. http://www.youtube.com/watch?…
Dědeček už bohužel nežije, ale na tohle se dívám stále.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný