Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Neřešit, užít si to v klidu a udělat si to pohodový podle sebe.
Na sociální sítě nekoukám, vánoční náladu nemám už několik let a je mi dobře. ![]()
@Anonymní píše:
Vánoce/svátky, koledy, svátky, salát, ryba, dárky…
Každý rok, všichni se těší cincaji, baví…
Mě to letos tak strašně moc nejde. Viděla jsem pár fotek jak to mají známí a kamarádi načinčinčany, voňavy,… Atmosféra jako fik. Tady? Stromeček letos nic moc, veškeré dekorace jsem vytáhla ze skříni jsou teda všechny moje práce, polštářky, věnce, svíčky, cukroví, světýlka, zabaleny darky… To všechno tu máme. Salát se chladí, podlaha schne, stromeček svítí… Stejně tu chybí ta správná atmosféra. To je ten problém. Prostě tu nejsou vánoce i když všechno tomu nasvědčuje. Nic! Co s tím?![]()
![]()
já se netěším, nemusím Vánoce. I když stromek stojí, vánočka je v troubě. Nikdy jsem je nemusela.
Tak když se víc věnujes sociálním sítím, než vytváření atmosféry doma, tak je to pak těžký.
Já právě jo. Vždycky to měla to svoje. Možná za to může chlap. Ten tu od božího rána pořád něco pinda, prudi, úkoluje, funí. Hlavní problém je že, že tu máme dárky
. Nevim co ho kouslo. Tenhle rok by mi vůbec nevadilo přeskočit epizodu někam do února.
@Anonymní píše:
Mě to letos tak strašně moc nejde. Viděla jsem pár fotek jak to mají známí a kamarádi načinčinčany, voňavy,… Atmosféra jako fik. Tady? Stromeček letos nic moc, veškeré dekorace jsem vytáhla ze skříni jsou teda všechny moje práce, polštářky, věnce, svíčky, cukroví, světýlka, zabaleny darky… To všechno tu máme. Salát se chladí, podlaha schne, stromeček svítí… Stejně tu chybí ta správná atmosféra. To je ten problém. Prostě tu nejsou vánoce i když všechno tomu nasvědčuje. Nic! Co s tím?![]()
![]()
Salát je ještě v procesu, Vánočky kynou, podlahu jsem umyla ráno a už mi jí pes stihl označkovat, dárky ještě nejsou dobalené, ale hrajou tu pohádky a je nám dobře a to je hlavní.
Letos to mam stejny, navic dcera poprve vi, jak je to s jeziskem..Do toho ted zacala kaslat, boli ji hlava a ja bych chtela najit to kouzlo - pro ni..
A to se fakt snažím - odpočívám, koukám na pohádky, zpíváme koledy, hráli jsme hry.
Vždy jsem to strašně prožívala, ale letos je to prostě jiný - asi si uvědomuju v jakém je svět…, pobolívaj mě zuby nebo vlastně furt něco.
Snažím se to kouzlo najít kvůli dceři - o mě by ani tak nešlo. I když teď mi bude stačit, když to bude lehká viroza.
@Anonymní píše:
Já právě jo. Vždycky to měla to svoje. Možná za to může chlap. Ten tu od božího rána pořád něco pinda, prudi, úkoluje, funí. Hlavní problém je že, že tu máme dárky. Nevim co ho kouslo. Tenhle rok by mi vůbec nevadilo přeskočit epizodu někam do února.
Tak očividně nemá den. Můžeš se ho zeptat, jestli nechce třeba s něčím pomoct nebo proč má vůbec tak špatnou náladu.
Nesudte podle fotek na facebooku. To není realita. Ta může být úplně jiná. Já třeba nemám až takovou radost z Vánoc jako z volna, že konečně nemusím vstávat v šest ani připravovat svačiny. Mít neustále v hlavě, které z děti má zrovna výlet, besidku atd. To je pro mě velká radost.
@Anonymní píše:
![]()
Vánoce nejsou o svítících cajcích. Každý je má ve své duši.
U me to neni fotkami..po pravde kolem me to tsk ma hodne lidi..
No vidíš, jaký máš náskok. My teď teprve vaříme zemáky na salát. My si vše děláme, ať je nám dobře. Nikdo se za ničím nehoní. Ale nás je moc a spolupracujeme. Uklízelo jsme dneska společně. Každý něco. Momentálně sedíme všichni u televize a sledujeme lovce. Však si vše udělejte, ať tvoji rodině vyhovuje. Nemusí to být přece podle jiných.
Stromek vyfocený máme taky. To jsme měli radost, když se zdobil v neděli. Nejdražší v okrese 🙈. To byl zas kauf. Dekorace máme loňské bílé Pepcko a letošní. Protože jsem tam došla a tam set šedých, tmavě šedých a do černá. Bez nich jsem neodešla. Ještě ke stromku musím posadit všechny děti, psa ráno. Kočky to asi nepůjde, když tam bude pes. Ať můžeme rodině poslat přání a pozdrav ráno.
@Anonymní píše:
Já právě jo. Vždycky to měla to svoje. Možná za to může chlap. Ten tu od božího rána pořád něco pinda, prudi, úkoluje, funí. Hlavní problém je že, že tu máme dárky. Nevim co ho kouslo. Tenhle rok by mi vůbec nevadilo přeskočit epizodu někam do února.
Tak nervózu pošli na procházku nebo mu namíchej pití, ať se hodí do klidu. Něco dobrého na konferenčák a je to. On má někdo takovou povahu, že stresuje sám sebe a všechny kolem.
Vánoce nemusím, mám ráda atmosféru venku, trhy, kostel, Mši, ale ty starosti kolem už ne, osekávám to každý rok víc s víc. O práci se dělim s mužem, ale jsou veci, co si prostě musím udělat sama.
Stromek sice donesl manžel a ozdobily děti, ale ozdoby najít a přinést jsem musela já. Uklidit bordel po zdobení taky já. Dárky jsem objednala, manžel zabalil.
Nakoupil manžel, uvařila jsem já.
Cukroví ks objednala u sousedky, salát mám hotový, řízky naložené, vánočku nedělám, upeče tchýně. Zítra to usmažím a prostřu stůl, pak uklidím ten bordel po večeři a dárcích.
V neděli odvezeme děti k prarodičům, jedou s nimi kamsi na lyže a my odjíždíme na týden sami s mužem do Francie
takže si říkám jen přežít ty dva dny a pak už dobrý.
Vypnout socialni site ![]()
Protoze ve skutecnosti to muze byt takto

Mě to letos tak strašně moc nejde. Viděla jsem pár fotek jak to mají známí a kamarádi načinčinčany, voňavy,… Atmosféra jako fik. Tady? Stromeček letos nic moc, veškeré dekorace jsem vytáhla ze skříni jsou teda všechny moje práce, polštářky, věnce, svíčky, cukroví, světýlka, zabaleny darky… To všechno tu máme. Salát se chladí, podlaha schne, stromeček svítí… Stejně tu chybí ta správná atmosféra. To je ten problém. Prostě tu nejsou vánoce i když všechno tomu nasvědčuje. Nic! Co s tím?