Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Maminky,
chystám se vytvořit domácí likér baileys jako vánoční dárek. Je v něm salko, rum, troška mléka, nic se nepřevařuje. Daruji ho 25., myslíte, že už můžu likér vytvořit? Nebo raději až 23.? Nemám žádnou zkušenost, jak dlouho vydrží. Bude samozřejmě v chladu.
@kaktusik mléko bych nedávala a pak to vydrží. Já dělala kdysi z ledových kaštanů a tam se dává šlehačka, ale projde to varem ![]()
Řídila bych se trvanlivostí mléka, to je tam nejrizikovější surovina.
Jestli tam přijde mléko, tak je na něj ještě brzo. Pokud by si nedala mléko tak vydrží ![]()
Dělala jsem domácí čokolikér ve kterém je smetata a řídím se trvanlivostí té smetany jakožto jediné složky, která se v tom může zkazit. Podle mě je úplně jedno, jestli náš to mléko teď v lednici v krabici a do salka a rumu ho vmícháš 23. anebo už dneska - trvanlivost to bude mít stále stejnou.
Já dělám Baileys ze salka, rumu a karamelového/mandlového pudinku. Dělala jsem ho o víkendu, mám 1,5 litru a myslím že na vánoce to vypijeme, takže dlouhou výdrž nemá ![]()
@Meggiska taky tak dělám. Máme v lednici a popíjíme během Vánoc
@Meggiska píše:
Já dělám Baileys ze salka, rumu a karamelového/mandlového pudinku. Dělala jsem ho o víkendu, mám 1,5 litru a myslím že na vánoce to vypijeme, takže dlouhou výdrž nemá
Děláme to stejně, pár dní a není ![]()
@GabinkaCh píše:
Já tyhle piplaniny nemusím
Tak proč se zapojuješ do téhle diskuze? ![]()
@Meggiska píše:
Tak proč se zapojuješ do téhle diskuze?
Abyste věděli, že já to nepiju ![]()
@GabinkaCh píše:
Abyste věděli, že já to nepiju
Nevíš o co přicházíš
je to mooooc dobréééé ![]()
Já dělám s whiskou, žloutky, smetanou a cukrem. Zraje minimálně tři týdny a vzhledem k množství alkoholu vydrží několik měsíců ( u nás se ale mezi svátky „vypaří“
)
@Meggiska píše:
Nevíš o co přicházíšje to mooooc dobréééé
Já radši pivečko nebo bubliny 😛