Vánoční osvětlení stromečku

411
16.12.22 23:40

Vánoční osvětlení stromečku

V mojí rodině se vždy na stromeček dávaly klasické svíčky. Když jsem kupovala první ozdoby na náš společný stromek s manželem, vedli jsme diskuzi, zda elektrický řetěz či klasické svíčky. Naštěstí jsem zrovna zdědila držáky na svíčky na stromek, tak na první rok bylo rozhodnuto a zatím již asi 10 let jsme stále věrní klasickým svíčkám. A co vy? Čemu dáváte přednost?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
16.12.22 23:49

Nevěřím tomu, že v dnešní době se ještě najde člověk, co takhle hazarduje. Jen doufám, že bydlíte v domě a ne v bytě.

• Citovat
  • Upravit
411
17.12.22 00:00

@Janli když člověk umí s ohněm zacházet, a hlídá ho…ale samozřejmě, ono hazardování je i pouštění lodiček, bouchání dělobuchů, i prskavky jsou nebezpečné, nebo i ten světelný řetěz může pustit jiskru, věřte, že za těch 37 let nám nikdy nic na stromku nehořelo…ono je totiž důležité dodržovat pravidla jako třeba je zapálit je symbolicky a dobře umístit, a hlavně hlídat, vše s mírou a rozumem. tedy předpokládám, že stromek osvětlujete světelným řetězem nebo ničím? Krásné vánoce… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
17.12.22 00:03

Svíčky na stromečku mám akorát na fotkách z dětství. A to svíčky miluju, tohle bych si nelajzla.

• Citovat
  • Upravit
11833
17.12.22 00:09

U rodičů jsme na živý stromek dávali elektrická světylka ve tvaru svíček (ještě pořád je mají a vypadají stále moc hezky) a prskavky. Když jsme odrostli koupil se umělý stromek. Na ten už se prskavky nedávaly. Letos poprvé mají po letech zase živý stromek (asi kvůli mojí dceři ktera je ale ještě moc malá aby chápala rozdíl no nic) počítám ale že prskavky nebudou. My s mužem máme doma máme doma zatím malý umělý stromek s umělými svetylky. Až dcerka povyroste tak možná budeme mít i živý ale určitě s elektrickými svetylky. Možná budou prskavky, to si ale nejsem úplně jistá protože by nám to doma asi pěkně zacoudily…
Svíčky sice zapaluji rada ale raději v nějaké keramické lampicce. Na stromku bych se bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
17.12.22 00:17

@Vladusxx díky moc za názory holky, vůbec by mě nenapadlo, že někdo nedává ani prskavky, ale u umělého stromku je to víc než jasné, já taky nemám ráda ten smrad, radši když je zapalime na balkoně, jen u toho příchodu ke stromku s dárky mi to nějak patří a pak když se stromkem loučíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
17.12.22 00:19

@TO_IT já třeba normálně svíčky vůbec nezapaluju, i na adventní věnec zapomínám, jen na toho 24 tu chvilku, mi to k tomu prostě patří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
17.12.22 00:56

Já mám ale stromeček vždy živý ;)
A nepoužívám ani prskavky, zato jsem si letos koupila nový světelný řetěz, diody na dratkovem základu, je to drobné a nenápadně a je jich tam hodně. Takové bohaté světlušky. Nemám ráda velká světýlka. A baňky mám zásadně skleněné

• Citovat
  • Upravit
8106
17.12.22 02:02

Stromeček jen živý. A když vidím, jakou rychlostí potom zahoří nařezaný v kotli, tak bych otevřený oheň na vánoční stromek neriskoval. Než by se vůbec člověk otočil, aby běžel pro kýbl vody, nebo pro hasičák, tak by byl celý stromek v plamenech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.12.22 02:03

Hlidat svicky??

Staci jit curat, jit zalit kafe, do toho se ti zeblije dite a zazvoni sousedka a uz horite…

Nenene, nesmysl.

Uz nerada zapaluju i adventni venec, pristi rok bude pekne vytuneny svickami ve skle, fakt me to desi.

Kazdopadne neverim tomu, ze je to mysleno vazne. Spis rozpoutat diskuzi, to jo, dobry vyber tematu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.12.22 02:47

Elektrický řetěz. My použijeme sice hodně svíček. Hlavně čajové. Ale každá je hluboko ve skle. Takhle otevřenou na stromku bych ji nikdy nechtěla.
To samé prskavky doma. Ani omylem.
Vůbec nechápu, jak to někoho napadne? Je to přežitek. Nebezpečný hazard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11833
17.12.22 03:27

@moly_moly máme maly byt stromek v obyvaku s kuchyňským koutem..takže nějaký slavnostní příchod ke stromečku který by byl celý nazdobený někde na tajnacku schovany asi nebude…vidím to tak že ho ráno nastrojime aby Ježíšek vedel kde jsou šikovné děti a kam má dát darky, pak bude večeře děti vyběhnou ven vyhlížet Ježíška s tatínkem zatímco maminka bude mýt nádobí (nebo naopak ) najednou tam budou dárky nebo tak něco ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.12.22 03:31

My budeme zdobit dneska k večeru. Máme nejdražší stromek v okrese. Ať si ho užijeme 😂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
17.12.22 03:34

Z dětství si pamatuju, jak každý rok bylo ve zprávách, ze někde hořelo kvůli svíčkám na stromečku. My už za mého dětství měli elektrická světýlka.
Teď mám na stromečku 3 řetězy- drobná zelená světýlka, drobná barevná světýlka a teplá bílá (žlutá) ve vánočních tvarech

• Citovat
  • Upravit
19388
17.12.22 06:58

@moly_moly nezodpovědné nejvyššího kalibru. Doufám, že nemám tak idiotske sousedy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný