Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Janli píše:
Nevěřím tomu, že v dnešní době se ještě najde člověk, co takhle hazarduje. Jen doufám, že bydlíte v domě a ne v bytě.
Myslím, že takových lidí bude víc, u nás v obchodě se po nich během dvou dnů jen zaprášilo
@TO_IT píše:
Já mám ale stromeček vždy živý
A nepoužívám ani prskavky, zato jsem si letos koupila nový světelný řetěz, diody na dratkovem základu, je to drobné a nenápadně a je jich tam hodně. Takové bohaté světlušky. Nemám ráda velká světýlka. A baňky mám zásadně skleněné
Taky tak. Ozdoby foukane sklenene, zadny plast.
Ta dratkova svetylka jsme poridili uz pred par lety a je super, ze se v jehlici krasne ztrati ![]()
@TO_IT píše:
Já mám ale stromeček vždy živý
A nepoužívám ani prskavky, zato jsem si letos koupila nový světelný řetěz, diody na dratkovem základu, je to drobné a nenápadně a je jich tam hodně. Takové bohaté světlušky. Nemám ráda velká světýlka. A baňky mám zásadně skleněné
Nenapsala byste mi prosím, jaký konkrétně? Něco takového sháním. Děkuji.
@moly_moly píše:
V mojí rodině se vždy na stromeček dávaly klasické svíčky. Když jsem kupovala první ozdoby na náš společný stromek s manželem, vedli jsme diskuzi, zda elektrický řetěz či klasické svíčky. Naštěstí jsem zrovna zdědila držáky na svíčky na stromek, tak na první rok bylo rozhodnuto a zatím již asi 10 let jsme stále věrní klasickým svíčkám. A co vy? Čemu dáváte přednost?
Klasické svíčky a ještě jako bonus prskavky, to by mě nenapadlo si dát na stromek v bytě ani v nejdivočejším snu. ![]()
Někdy jen zírám, co se na e-mimi dočtu… ![]()
Tak aspon doufám, že máte doma hasící přístroj po ruce a stromek že si budete hlídat, to by mě taky nebavilo, sledovat stromek, jestli hoří - nehoří…
@masima píše:
Nenapsala byste mi prosím, jaký konkrétně? Něco takového sháním. Děkuji.
Mame toto
https://www.obi.cz/…-m/p/6259295
Na spicce stromku nasadis a rozprostres. Mame 3 na stromku cca 2 m vysokem.
Jsem poměrně odvážný člověk, ale klasické svíčky je i na mě velký hazard. ![]()
Svíčky/prskavky a skleněné ozdoby pamatuji jen z dětství, pak se přecházelo na světýlka (tedy nikdy žádná nehoda). Teď už ve své vlastní rodině používáme pouze světýlka a umělé ozdoby, prskavky si bráváme na balkon. Stromek každoročně živý, ozdoby umělé kvůli kocourovi a časem skrz děti. Vánoce můžou být se svíčkou i umělým světýlkem, ale nejdůležitější je ta společnost ![]()
Jelikož máme dvě kočky, tak by fakt nebyl dobrý nápad dávat na stromek svíčky. A i bez nich bych se bála, že vyhoříme. Docela riskujete.
Klasické svíčky jsme měli, když jsem byla malá, před více jak 20 lety. a jednou i prskavky (jen na tu chvíli, kdy jsme přišli ke stromečku). No a samozřejmě, že stromeček chytnul ![]()
Dodnes máme na starých skleněných ozdobach fleky od vosku ![]()
Potom už jen elektrické a vypadá to pěkně. Teď mám takovy ten chytrý řetěz, jak se přes mobil dají nastavovat jednotlivé barvy a je to super ![]()
@free333 stačí umístit dobře svíčku, aby se nenaklanela a nebyla blízko větve nebo ozdoby, pak nemá co chytnout. Stačí sfouknout, když je už moc malá, aby nedohorela uplne, ale ani pak se nic nestane, ale my to radši hlídame…hoření stromku fakt nehlídáme, ani se to se zodpovědným přístupem nestane…a proč nedávate ani prskavky? Taky máte strach ze vznícení?
@moly_moly píše:
@free333 stačí umístit dobře svíčku, aby se nenaklanela a nebyla blízko větve nebo ozdoby, pak nemá co chytnout. Stačí sfouknout, když je už moc malá, aby nedohorela uplne, ale ani pak se nic nestane, ale my to radši hlídame…hoření stromku fakt nehlídáme, ani se to se zodpovědným přístupem nestane…a proč nedávate ani prskavky? Taky máte strach ze vznícení?
Nikdy nevíš, co se stane. V dnešní době je to šílený a zbytečný hazard, zvlášť v bytě. Já jsem Husákovo dítě a svíčky na stromku jsme neměli nikdy. Už tenkrát jsme měli elektrický světla.
Ani by mě nenapadlo, tě ještě někdo na stromku používá svíčky
už za mého dětství jsme měli řetěz, takové super lucerničky to byly
teď používáme také elektricka světýlka, stromek vždy živý. Prskavky jsme měli jednou, bylo to před rekonstrukcí, tak kdyby něco odlitlo, až tak by to nevadilo. Mělo to kouzlo, to ano, ale zbytečný risk. Děti běhají s prskavkami venku. Svíčky na adv. venci a ve svícnech ![]()
@Janli píše:
Nikdy nevíš, co se stane. V dnešní době je to šílený a zbytečný hazard, zvlášť v bytě. Já jsem Husákovo dítě a svíčky na stromku jsme neměli nikdy. Už tenkrát jsme měli elektrický světla.
Taky jsme meli elektricky retez, nejlepsi bylo, kdyz nesvitil a tata hledal zarovku po zarovce, ktera je vadna
.
Rodiče mého bývalého přítele zapalovali klasické svíčky. Zažila jsem u nich tři Vánoce a fakt to dělali.