Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dcera tři a půl let, chodí na Vánoce k tátovi jeden rok já jeden on, teď to vychází na něj, dostává od něj dárky, dostává i od jeho rodičů, ale ještě se nestalo, že by si něco přivezla sebou domů, přišla na prázdno jen s tím co jsem ji zabalila já. Už mluví, řekne mi skoro všechno, napsledy, chtěla když byla na víkend u táty, chtěla domů šaty, nedal ji je, musela jsem koupit podobné, že je chtěla mít doma. Jaký na to máte názor, je u něho jednou za 14 dnů na víkend moc si s tím nepohraje, když si to nechává, a nechce dát, je to divný nebo to není divný? Já si s tím doma hrát přece nebudu, kolikrát si vezme malá sebou k němu hračky a je mi to jedno. Názor?
@Romana1898 píše:
Dcera tři a půl let, chodí na Vánoce k tátovi jeden rok já jeden on, teď to vychází na něj, dostává od něj dárky, dostává i od jeho rodičů, ale ještě se nestalo, že by si něco přivezla sebou domů, přišla na prázdno jen s tím co jsem ji zabalila já. Už mluví, řekne mi skoro všechno, napsledy, chtěla když byla na víkend u táty, chtěla domů šaty, nedal ji je, musela jsem koupit podobné, že je chtěla mít doma. Jaký na to máte názor, je u něho jednou za 14 dnů na víkend moc si s tím nepohraje, když si to nechává, a nechce dát, je to divný nebo to není divný? Já si s tím doma hrát přece nebudu, kolikrát si vezme malá sebou k němu hračky a je mi to jedno. Názor?
Je to jeho věc. Na jednu stranu je skoda to nevyuzit, na druhou stranu chapu, že chce, aby mela dcera neco u něj.
@Lama Lama píše:
Je to jeho věc. Na jednu stranu je skoda to nevyuzit, na druhou stranu chapu, že chce, aby mela dcera neco u něj.
A ti o až bude starší a něco ji koupí a ona to bude chtít domů, už teď chtěla šaty, tak ji řekne, že ne, což jí řekl, že ne, že jsou to jeho šaty
![]()
Já ho chci vidět v těch šatech když jsou jeho
. Nechala bych to tak jak to je. Oni si to spolu vyřeší sami.
Takže si všechno má odnést a až přijde k němu, tak tam zas nebude mít nic? Nebo si to vezme příště pak k němu? Jste dospělí, tak se domluvte. Já ho celkem chápu.
když dostane něco od tebe, bere si to k němu s tím, že mu to tam zůstane?
Když byly mužovy holky menší taky hračky netahaly sebou (nosili si od mámy každá jednoho svého plyšáka ale s tím chodily všude, ne jen k nám). Ne ale proto že by jim to někdo zakazoval, prostě měly doma u mámy spoustu hraček a byly rády když si měly s čím hrát i u nás. Když od nás ale dostaly třeba nějaké sportovní vybavení, později elektroniku, oblečení a tak, normálně to používaly kde chtěly, ne jen u nás
A vůbec, třeba ji řekl hele Zlato, byl bych rád kdyby sis tu šaty nechala, ať si tu máš příště s čím hrát a na co se těšit. Tříleté dítě se asi úplně nevyjádří jako osmileté, brala bych slovo zakázat hodně s rezervou.
Když jde malá k němu má sebou tašku s oblečením, a vezme si sebou několik hraček, který chce já ji to zabalím sebou, proč taky ne? Ale když si chce vzít něco sebou ona, tak okamžitě, ne, ne? Proč? A už vůbec nechápu to, když dostane dárky od babičky a od dědy, co nekupoval on, proč by si to n l nechávat? To je jako, kdybych dostala dárek, a mohla si s ním hrát jenom někde
já nemám problém s tím malý cokoliv sebou dát k němu, a kolikrát se stalo, že si to domů nepřinesla nazpět. A neřekla jsem vůbec nic. Ale moje dcera mluví velice dobře, řekne mi to. Jako třeba, táta mi vytáhl hračku z batohu, že si ji nemůže vzít sebou. Tak jsem koukala docela.
@Romana1898 píše:
A ti o až bude starší a něco ji koupí a ona to bude chtít domů, už teď chtěla šaty, tak ji řekne, že ne, což jí řekl, že ne, že jsou to jeho šaty![]()
![]()
![]()
Neres o, nefusuj u do toho. Nic s tim neudelas, vyvola rozpiry, zbytecne řešíš něco, co ti nenalezi řešit. Kdyby tu byl on, muzeme s tím pracovat, ale on tu neni, on se nepta.
Má tam dost hraček i co já ji tam dala sama od sebe, dala jsem mu na to i extra regál na hračky aby je měla na jednom místě
a on ji nedá sebou blbý šaty?
@Romana1898 píše:
Má tam dost hraček i co já ji tam dala sama od sebe, dala jsem mu na to i extra regál na hračky aby je měla na jednom místě![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak proč to resis, kdZ jde o blbý šaty… prostě to vem jak fakt. Nebo co cekas?
@Romana1898 píše:
Má tam dost hraček i co já ji tam dala sama od sebe, dala jsem mu na to i extra regál na hračky aby je měla na jednom místě![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prostě nedá, no. Je to zvláštní, ale neuděláš s tím nic. Jediné, co můžeš udělat je vysvětlit to dceři tak, abys tatínka neočerňovala. Třeba že „tatínek by chtěl, abys i u něj měla nějaké hračky a bojí se, že bys příště zapomněla.“
@Romana1898 píše:Řekne. Ty s tím nic neuděláš tak to neřeš
A ti o až bude starší a něco ji koupí a ona to bude chtít domů, už teď chtěla šaty, tak ji řekne, že ne, což jí řekl, že ne, že jsou to jeho šaty![]()
![]()
![]()
@Romana1898
Divný to je, na druhou stranu, je to jeho věc.
Holt má strach, aby todovezla zpět.
Ty jsi podobné saty koupit nemusela, mohla jsi ji prostě říct, že je má u táty a případně s ním zkusit domluvit, že šatičky si bude vozit s sebou.