Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Janča6 píše:
Presne, v tomhle bych chapala tatinkovu obavu o saty.
no - mně zas celou dobu jde na mysl - holčička je u tatínka jednou za 14 dní, taková tříletá roste jako z vody a ty šaty jí za pár návštěv budou beztak malé
@Lojzísek píše:
Já myslím, že tady není nic moc co k řešení. On si to přeje takhle, nezbývá, než to respektovat…Holka se má na co těšit a co si budeme namlouvat. Žije téměř výhradně s mámou, vše, co se jí líbí, by si tam postupně natahala.
Nemyslel jsem řešit to po soudech, prostě napsat, zavolat - hele, dcera chtěla ty šaty (hračku) s sebou a ty jsi jí to prý zakázal? (Souhlasná odpověď). A proč? Jí by to udělalo radost. - poslechnout si argument, podle toho pak zkusit vyvratit/poprosit nebo akceptovat.
Anebo to neřešit.
Anebo napsat na emimino.
@stinga píše:
no - mně zas celou dobu jde na mysl - holčička je u tatínka jednou za 14 dní, taková tříletá roste jako z vody a ty šaty jí za pár návštěv budou beztak malé
Tak i to je jeho věc, ne?
Já to teda docela chápu ze strany tatínka. Asi je to u vás divoké, možná se bojí, že za ním dcera nebude chtít jezdit a prostě hračky jsou pro ní lákadlo a chce je nechat u sebe, aby se k němu těšila. Je fakt, že u těch šatů je to zrovna takový nepraktický, protože si je na sebe vezme třeba třikrát, než z nich vyroste, ale tatínkův požadavek mi přijde pochopitelnej. A nemám pocit, že by to dítě nějak týralo. Jako malý jsme taky měli hračky u babiček, který zůstávali a žádné trauma z toho nemám. Naopak jsem se tam na ty hračky vždycky těšila. Ale to trochu zní tady jako ten hlavní problém.
Proste hovadko sobec co mu nejde o dite, ale sve ego… smutne je jak ho tady vsichni obhajuji… Zase jsme u te rovnocenosti rodicu. Kdyz ma dite u matky v peci boby je povinna je diteti dat k otci, ldyby nechtela hned tady vsichni napisou, ze ze msty dela naschvaly a ze ma myslet na diteti, ale kdyz otec jedna jako hivadko je to ok a dokonce i podle zakona
![]()
Ale jako u vseho podobneho… tatinkovinse vse tohle vrati i s uroku v podobe vztahu ditete k nemu:(… ale samozrejmu maminku takove chovani otce a smutek a starosti ditete boli a trapi, to je jasne
@Aglája75 píše:
Proste hovadko sobec co mu nejde o dite, ale sve ego… smutne je jak ho tady vsichni obhajuji... Zase jsme u te rovnocenosti rodicu. Kdyz ma dite u matky v peci boby je povinna je diteti dat k otci, ldyby nechtela hned tady vsichni napisou, ze ze msty dela naschvaly a ze ma myslet na diteti, ale kdyz otec jedna jako hivadko je to ok a dokonce i podle zakona![]()
Ale jako u vseho podobneho… tatinkovinse vse tohle vrati i s uroku v podobe vztahu ditete k nemu:(… ale samozrejmu maminku takove chovani otce a smutek a starosti ditete boli a trapi, to je jasne
jasně
a když je tady právě ta maminka, co nechce dávat věci k otci, protože jí to nevrátí/zničí atd., tak tam ji všichni chápeme, ale tady dotyčného, protože je to tatínek, tak odsoudíme…aha, jestli dvojí metr, tak tedy hlavně u tebe ![]()
@Aglája75 píše:
Proste hovadko sobec co mu nejde o dite, ale sve ego… smutne je jak ho tady vsichni obhajuji… Zase jsme u te rovnocenosti rodicu. Kdyz ma dite u matky v peci boby je povinna je diteti dat k otci, ldyby nechtela hned tady vsichni napisou, ze ze msty dela naschvaly a ze ma myslet na diteti, ale kdyz otec jedna jako hivadko je to ok a dokonce i podle zakona![]()
takže to dítko bolí a trápí, když jedny šaty má jednou za 14 dní?
bych to zas nedramatizovala. Naopak se na ty věci, které nemá každý den může víc těšit…navíc jde o jedny šaty, proboha, to popisuješ jako by jí sebou nechtěla zabalit léky na astma…
@Keyllah píše:
jasněa když je tady právě ta maminka, co nechce dávat věci k otci, protože jí to nevrátí/zničí atd., tak tam ji všichni chápeme, ale tady dotyčného, protože je to tatínek, tak odsoudíme…aha, jestli dvojí metr, tak tedy hlavně u tebe
Přesně! Tady by se mělo psát bezpohlavně. Co pohlaví, to jiný metr.
@Aglája75 píše:
Proste hovadko sobec co mu nejde o dite, ale sve ego… smutne je jak ho tady vsichni obhajuji… Zase jsme u te rovnocenosti rodicu. Kdyz ma dite u matky v peci boby je povinna je diteti dat k otci, ldyby nechtela hned tady vsichni napisou, ze ze msty dela naschvaly a ze ma myslet na diteti, ale kdyz otec jedna jako hivadko je to ok a dokonce i podle zakona![]()
Když tu bude matka, zda má dát boby, tak jí napíšu, at dá boby. Když tu bude otec, jestli má dát šaty, napíšu mu, aby je dal. Ani jeden z nich tu není. Takže co? Nejsnažší je poradit, at neřeší ptákoviny, boby koupí svoje, šaty taky nebo at si dítě počká, až bude u rodiče, který je má. Je fuk, jestli matka nebo otec. Nebo tam chceš pro to poslat zakuklence za útvaru pro odhalování organizovaného zločinu?
Jako jo, můžeme tu na chlapa nadávat, lomit rukama, ale čemu to prospěje?
Jak vyplývá z diskuze, rozhodně by rodiče měli respektovat vlastnictví dítěte a pro jeho blaho se nepokoušet je od dárků oddělovat. ![]()
Takže tatínek by mohl k nejbližším narozeninám darovat dceři pejska. Aspoň dogu, ať si ji vezme sebou domů k mamince. ![]()
@Aglája75 Jinak naše maminka dítěti nedovolí přivézt k otci ani hudební nástroj, který otec sám koupil. Co s tím naděláš? Nic. Prostě to je nána.
@Lama Lama píše:
@Aglája75 Jinak naše maminka dítěti nedovolí přivézt k otci ani hudební nástroj, který otec sám koupil. Co s tím naděláš? Nic. Prostě to je nána.
Ano nic s tim nenadelas, ale proto snad nebudu jeste spatne chovaninschvalovat… a srovnavat to s tim, ze otec opakovane znici nebo ztrati nove obleceni a tak deti maji s sebou stare otrhane nebo uz uplna demagogie, ze diteti koupi dogu a da mu ji domu… je mozne jen sociopatu tady:)… proste ucelove a manipulativni prekrucovani faktu a podstaty…ad absurdum a delani sptneho z toho, ldo jedna v zajmu ditete:(… ale dva experti tady jeste nejsou… to se pak teprve pobavime
.
A ne samozrejme chapu, ze doteti rekne neco si tady nech - hracky, aby sis tady s nima mohla hrat, ale tohoe ten pripad ocividne neni… Zakazovat diteti vzit si cokoli domu nebo naopaka k druhemu rodicu je jen o egu rodice ![]()
Příspěvek upraven 20.12.22 v 12:04
@stinga píše:
Nase holky nosi stejne saty klidne 2 roky, kdyz je maji oblibene
A ze jsou o par cm kratsi, nez by bylo idealni, jim vubec nevadi.
Po letech zkusenosti s nasi ex ho plne chapu, ze si ty veci chce nechavat u sebe. A nevime jakema se zakladatelkou zkusenosti. Na druhou stranu vyjimku je nekdy dobre (nutne) udelat. Ale je to jeho rozhodnuti a mela by ho zakladatelka respektovat.
@Anonymní píše:
Já bych bez dětí na vánoce nikdy nebyla… Na Štědrý den semnou na první svátek k tátovi. Pro mě by to nebyly žádné Vánoce kdybych neměla dítko doma..
Můj názorchápu že každý to má jinak.
A ten tata bez nich byt musi?! Oba jste sakra rodice stejnym dilem. ![]()