Dítě na Vánoce u bývalého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2221
20.12.22 15:06

Tobě ale vadí spousta věcí a myslím, že si musíš vyjasnit, co ti teda vlastně vadí nejvíc. Jestli ti vadí, že jí nedává „jeho“ hračky s sebou domů, to mi přijde pochopitelný z obou stran, s tím ale ty nic neuděláš. Že ti nevrací „tvoje“ věci, to už je pochopitelnější, že ti vadí, ale to prostě musíte vyřešit spolu. Občas se stane, že se něco zapomene u druhého rodiče. Jestli je to opakovaně, můžeš mu udělat seznam věcí, co má vrátit, volat před odjezdem, jestli to zabalil, případně mu to prostě nedávat, nebo si jezdit pro dítě sama a zabalit mu to. Jako ano, měl by na to myslet on, ale jeho to evidentně nerozčiluje, takže jestli to rozčiluje tebe, bohužel s tím budeš muset něco dělat ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
20.12.22 15:08

Jde jen o tvé ego..

Až bude holka starší vysvětlí mu to sama ze si něco chce vzít když jí to nedovolí on bude mít problém a bude si to s ní řešit.
Teď je ještě malá a vlastně o nic nejde.

Pochybuju že bude v pohodě s tím že od něj jednou dostane např iPhone a bude ho moct používat jen u něj. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2221
20.12.22 15:11

@ludmilaadamkova Myslím, že pak už to nebude tak důležitý ani pro něj, až holka vyroste z toho, že se těší k němu na hračky. Už bude vědět, že za ním chce/nechce ze svýho rozhodnutí, už nebude důvod ji motivovat hračkama. Ono přece jenom pro to malý dítě je těžký odjet od mámy a ty neokoukaný hračky tomu prostě podle mě hodně pomáhají. Takže souhlasím, že až bude dítě starší, vyříkají si to sami nebo to nebude vůbec potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
20.12.22 15:25

Je to divný, pro to dítě je 14 dní přece strašně moc dlouhá doba. Navíc, za 3 měsíce ze šatů klidně vyroste a užije si je opravdu párkrát. Nějaké větší hračky bych ještě chápala, že se s tím nechce převážet.
Ale když jí někdo něco dá, je to přece její, měla by mít možnost tu věc používat častěji, než jednou za dva týdny. Pokud mu to nejde vysvětlit, tak nic nenaděláš, někteří lidé jsou takoví. Moje babička mámě koupila sádrovou panenku a pak jí zakázala si s ní hrát, aby se nerozbila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.12.22 15:36

Nejde jen o Vánoce, je to i na narozeniny, nebo na svátek nebo na Mikuláše 😆 😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.12.22 15:38

Tak jsem hysterická a co jako? Každý mámě by to bylo líto, kdyby slyšela jak jí to říká a jak brečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.12.22 15:40
@Primat17780 píše:
Tobě ale vadí spousta věcí a myslím, že si musíš vyjasnit, co ti teda vlastně vadí nejvíc. Jestli ti vadí, že jí nedává „jeho“ hračky s sebou domů, to mi přijde pochopitelný z obou stran, s tím ale ty nic neuděláš. Že ti nevrací „tvoje“ věci, to už je pochopitelnější, že ti vadí, ale to prostě musíte vyřešit spolu. Občas se stane, že se něco zapomene u druhého rodiče. Jestli je to opakovaně, můžeš mu udělat seznam věcí, co má vrátit, volat před odjezdem, jestli to zabalil, případně mu to prostě nedávat, nebo si jezdit pro dítě sama a zabalit mu to. Jako ano, měl by na to myslet on, ale jeho to evidentně nerozčiluje, takže jestli to rozčiluje tebe, bohužel s tím budeš muset něco dělat ty.

Amen! Moznosti je spoustu, vsechny jsou, efektivnejsi, než plakat na emiminu. Bohuzel vyzaduji prac sama se sebou. Na druhou stranu je to desne osvobozujici, mít věcí, na kterychi záleží, pod vlastni kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.12.22 15:45
@Romana1898 píše:
Tak jsem hysterická a co jako? Každý mámě by to bylo líto, kdyby slyšela jak jí to říká a jak brečí.

To ano. Jde jen o to, jake zcolit reseni, co je efektivni a co zmeni situaci toho dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
20.12.22 15:59

@Romana1898 Ale jasně, že každý mámě to bude trochu líto, ale vysvětlí dítěti, že to tatínek nemyslí špatně a že na něj hračky budou čekat u táty a může se na ně těšit. Tím, že bude hysterická dítěti nijak nepomůže. Dítě bude víc stresovat, když na sebe budete vzájemně nasazovat, než že musí někde nechat hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
20.12.22 20:49
@safina píše:
Je to divný, pro to dítě je 14 dní přece strašně moc dlouhá doba. Navíc, za 3 měsíce ze šatů klidně vyroste a užije si je opravdu párkrát. Nějaké větší hračky bych ještě chápala, že se s tím nechce převážet.
Ale když jí někdo něco dá, je to přece její, měla by mít možnost tu věc používat častěji, než jednou za dva týdny. Pokud mu to nejde vysvětlit, tak nic nenaděláš, někteří lidé jsou takoví. Moje babička mámě koupila sádrovou panenku a pak jí zakázala si s ní hrát, aby se nerozbila :nevim:

Nase holky maji dost hracek od babicky a vetsinu si u ni nechavaji. Ne proto, ze by jim zakazovala si je vozit pryc. Ale donedavna jsme bydleli se 4 detmi v mensim 3 + kk a tam mely hracek dost, takze jeste dalsi by se uz nevesly. A aspon se holky maji k babicce na co tesit (teda krome babicky samotne), a to k ni zdaleka nejezdi jednou za 14 dni, to by pro babicku bylo moc casto.

A ty saticky - vazne si nemyslim, ze by z nich za 3 mesice vyrostla. Jak jsem psala, nase holky svoje oblibene saticky nosi klidne 2 roky i dele. Vzdyt i dite vysoke treba 115 cm muze mit treba saticky vel. 104, tech par cm v delce saticek se ztrati, nejsou to kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
20.12.22 20:55
@j.a.n.i1 píše:
No, vzato do dusledku, neni to jeho vec, saty dostala jako dar dcera, takze je to jeji vec… Akorát za triletou prosze rozhoduji rodice.

Ano, ale do důsledku to takto dělat nelze, to by si sharovali vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76827
20.12.22 21:12
@Janča6 píše:
Nase holky maji dost hracek od babicky a vetsinu si u ni nechavaji. Ne proto, ze by jim zakazovala si je vozit pryc. Ale donedavna jsme bydleli se 4 detmi v mensim 3 + kk a tam mely hracek dost, takze jeste dalsi by se uz nevesly. A aspon se holky maji k babicce na co tesit (teda krome babicky samotne), a to k ni zdaleka nejezdi jednou za 14 dni, to by pro babicku bylo moc casto.A ty saticky - vazne si nemyslim, ze by z nich za 3 mesice vyrostla. Jak jsem psala, nase holky svoje oblibene saticky nosi klidne 2 roky i dele. Vzdyt i dite vysoke treba 115 cm muze mit treba saticky vel. 104, tech par cm v delce saticek se ztrati, nejsou to kalhoty.

no ale dítě roste i do šířky, ne jen do délky ;)
moje dcera by rozhodně při 115 cm nemohla nosit šatičky vel 104, protože by je neoblekla, má široké ramena a do menších šatiček se prostě nedostane,
nyní třeba měří 121 cm a trika kupuju vel. 134, někdy je ovšem zas problém, že mají příliš dlouhé rukávy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
20.12.22 21:16

Za mě teda úplně bezvýhradně platí, že co dcera dostane darem (od něj, od jeho rodičů, od tebe, od kohokoliv), je prostě její a ona rozhoduje o tom, kde tu věc bude mít. Pokud nechce, aby něco vlastnila (a tedy z logiky věci o tom rozhodovala), ať jí nic nedává. Pokud si chce dcera vzít věc od něj domů, má na to nárok. Pokud si chce vzít věc od tebe a nechat ji u něj, má na to nárok. Pokud si chce věci každý druhý víkend stěhovat tam a zpět v batůžku, má na to nárok. Pokud si chce nějaké věci od jeho rodičů nechat u něj a nějaké vzít k tobě, má na to nárok. Řeči, že „on chce vidět, jak si s tím hraje, a chce, aby měla hračky i u něj“, nechápu. Skoro čtyřleté dítě je dost staré na to, aby vědělo, že pokud chce tu nebo onu hračku mít u táty nebo obecně si u něj mít s čím hrát, nějaké hračky tam nechat musí. A pokud ne, je to její věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
20.12.22 21:16
@stinga píše:
no ale dítě roste i do šířky, ne jen do délky ;)
moje dcera by rozhodně při 115 cm nemohla nosit šatičky vel 104, protože by je neoblekla, má široké ramena a do menších šatiček se prostě nedostane,
nyní třeba měří 121 cm a trika kupuju vel. 134, někdy je ovšem zas problém, že mají příliš dlouhé rukávy

Nj, mas pravdu. Ja mam zase doma hubenoury. 8leta dcera (130 cm) na sirku bez problemu oblekne cokoliv vel. 110, mozna i mensi. Takze ja mam na toto zkresleny pohled.

Edit: nejmladsi jsem koupila saticky vel. 92, ale ona je nechce, tak si je vzala 5leta (105 cm), a te jsou volne :lol:

Příspěvek upraven 20.12.22 v 21:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76827
20.12.22 21:20
@Janča6 píše:
Nj, mas pravdu. Ja mam zase doma hubenoury. 8leta dcera (130 cm) na sirku bez problemu oblekne cokoliv vel. 110, mozna i mensi. Takze ja mam na toto zkresleny pohled.

já jsem právě dlouho nemohla přijít na to, proč pořád musím dceři kupovat větší oblečení, než měří - až loni na dovolené jsem na to přišla, když jsem si ji pořádně prohlídla v plavkách mezi ostatními dětmi - tak jsem přišla na to, že má ty široké ramena - jinak je také docela hubená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný