Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já tě chápu, nas.. to, ale jak píši ostatní, neřeš. S odstupem uvidíš, ze čím míň se s ním „propojujes“, hlavně duševně, tom lépe. A jen teda nevyžádaná rada-dceri bych, rozhodne, nekupovala nic, jako kompenzaci. Život prostě není ideální, ani fér a myslím, ze by se ti to velice rychle vymklo. Teď jsou to šaty, v deseti playstation, v osmnácti auto.. a nároky děti jen stoupaji, ver mi. Takže nechat odtruchlit, ze je ji něco líto, ale nenahrazovat. Ani bys ji tím nedala prostor všimnout si, jak se k ní kdo z vás chová a ještě bys pestovala pocit, ze ma nárok mít kompenzované každé utrpení. Což u třílete vypadá, jako skvělý nápad, ale v dospělosti by narazila..
@Janča6 píše:
Podle tvoji predchozi diskuze tvoje dcera zacatkem letosniho roku slavila druhe narozeniny. A ted je ji 3,5 roku? Nebo mas 2 dcery, kazdou s jinym chlapem?
I kdybych měla tři děti s každým jiným chlapem, tak je to moje věc ne?
a ne nemám mám jednu dceru, s jedním chlapem a dceři byly v lednu dva roky a ted ji budou tři, ale nikdo se nemůže překlepnout ani ty ne
že?
@Romana1898 píše:
I kdybych měla tři děti s každým jiným chlapem, tak je to moje věc ne?a ne nemám mám jednu dceru, s jedním chlapem a dceři byly v lednu dva roky a ted ji budou tři, ale nikdo se nemůže překlepnout ani ty ne
![]()
![]()
že?
překlepnout se může každý, ale aby někdo nevěděl, kolik roků má jeho jediná dcera, je divné - spíše jsi jí chtěla přidat roky, abychom ti věřily, že už ti VŠECHNO řekne,
ale internet je neúprosný, historie zůstává a nejde měnit
@mackA159 píše:
Ex rozbil rodinu, tak bude ten nejhorsi člověk a tata na svete. O tom jak ji dcera rekla ve 3,5 letech ze ji tata neco vytahl z batuzku je usmevny.
navíc, jak vyšlo najevo, ta dcera bude mít teprve 3 roky po Novém roce
@stinga píše:
navíc, jak vyšlo najevo, ta dcera bude mít teprve 3 roky po Novém roce
No vsak prave…
mam obe deti v tomhle veku 2 a 3 roky.. Obe mluvi ve vetach, ale ze by ta starsi PRESNE rekla, a vlastně si vzpomnela, ze ji tata vyndal z batuzku urcitou hracku ze si ji vzit nemuze, to fakt ne.
Ale tak kazdy dite je jiny. ![]()
@Romana1898 píše:
I kdybych měla tři děti s každým jiným chlapem, tak je to moje věc ne?a ne nemám mám jednu dceru, s jedním chlapem a dceři byly v lednu dva roky a ted ji budou tři, ale nikdo se nemůže překlepnout ani ty ne
![]()
![]()
že?
překlep, jako že ti přibydou ve větě slova? ![]()
Ne tomu se neřiká překlep, tomu se řiká účelová manipulace.
Jinak argumenty typu, ze tatinek chce, aby si u nej mela dcera s cim hrat, za me zcela neobstoji. Vzdyt by uplne normalne stacilo se domluvit, ze co si od nej odvezla, to si zase priveze. A kdyby si toho brala vic, tak si vsechno vyfotit (ja treba nekdy fotila hracky na piskovisti, abych pri odchodu vedela, co nam jeste chybi).
Na druhou stranu, kdyz si holka necha hracky u taty, aspon pro ni budou neokoukane.
A hlavne bych to neresila (prote to ten chlap tak ma) a dceri vysvetlila, ze hracky zustanou u tatinka, at se na ne muze tesit.
@Janča6 píše:
Jinak argumenty typu, ze tatinek chce, aby si u nej mela dcera s cim hrat, za me zcela neobstoji. Vzdyt by uplne normalne stacilo se domluvit, ze co si od nej odvezla, to si zase priveze. A kdyby si toho brala vic, tak si vsechno vyfotit (ja treba nekdy fotila hracky na piskovisti, abych pri odchodu vedela, co nam jeste chybi).Na druhou stranu, kdyz si holka necha hracky u taty, aspon pro ni budou neokoukane.
A hlavne bych to neresila (prote to ten chlap tak ma) a dceri vysvetlila, ze hracky zustanou u tatinka, at se na ne muze tesit.
to u dítka, kterému ještě nebyly ani tři, úplně nepůjde. Musela by na to dohlédnout matka a to je dost možná právě ten důvod, proč nechce, aby malá dražší/lepší věci odnášela, zřejmě už se mu nevraceli nazpátek…
@Janča6 píše:
Jinak argumenty typu, ze tatinek chce, aby si u nej mela dcera s cim hrat, za me zcela neobstoji. Vzdyt by uplne normalne stacilo se domluvit, ze co si od nej odvezla, to si zase priveze. A kdyby si toho brala vic, tak si vsechno vyfotit (ja treba nekdy fotila hracky na piskovisti, abych pri odchodu vedela, co nam jeste chybi).Na druhou stranu, kdyz si holka necha hracky u taty, aspon pro ni budou neokoukane.
Zakladatelka by měla danou věc řešit s tím, kdo ten (z jejího pohledu) problém zavinil - tedy jejím bývalým. Takhle to dělají rozumní dospělí. On možná ani neví, jaký obrovský trauma ve své ex vyvolal. A možná by řekl, že se tu dělá z komára velbloud.
Ti, co si jen chtějí potvrzovat, že jejich bývalý je blb, a oni mají pravdu, tak si založí na emiminu vlákno.
PS: Vážené dámy. Mějte vždy na paměti, když si stěžujete na své bývalé i současné, že vaši ex jsou především vaše vizitka. Vy jste si ho vybraly a rozhodly ho učinit otcem vašich dětí.
@Keyllah píše:
to u dítka, kterému ještě nebyly ani tři, úplně nepůjde. Musela by na to dohlédnout matka a to je dost možná právě ten důvod, proč nechce, aby malá dražší/lepší věci odnášela, zřejmě už se mu nevraceli nazpátek…
Presne tak jsem to myslela, ze by na to dohledla matka. A je tedy mozne, ze uz s timto ma otec spatne zkusenosti.
Jak to tak čtu, tak takto malé dítě rozhodně nemá rozum například z toho, že se ty šaty můžou zničit. Předpokládám že maminka by ji je dala klidně doma když by k obědu byla například rajská, protože by je dcera zrovna chtěla. A pokud to jsou třeba nějaké dražší šaty, tak tatínka úplně chápu. Celkově mi ze všech těch příspěvků vyplývá, že s tím má větší problém maminka, než holčička…
Zakladatelko, pokud ti tyto věci takto vadí, tak bys to měla řešit spíš s ex a nepřenášet to na ani ne tříleté dítě… Tomu když řekneš, že zase budou u tatínka, tak to vezme a za chvíli si najde jinou zábavu, pokud je natolik inteligentní, že takto mluví, tak to bude i schopná pochopit.
Jeho přístup, jeho věc. Když si to otec tak přeje… Vy jste to nezvládli, šli jste od sebe, každý máte jiné představy. V rámci zachování slušných vztahů bych v tom nerýpala. Když dcera začne o něčem, co dostala, vyprávět, povzbuzovala bych ji s tím, že je to paráda, že se na to může zase těšit. Rozhodně bych jí nic nekompenzovala. To je hloupost. U Tebe má to a to, u něho zas něco jiného.
@Elea9 píše:
Jak to tak čtu, tak takto malé dítě rozhodně nemá rozum například z toho, že se ty šaty můžou zničit. Předpokládám že maminka by ji je dala klidně doma když by k obědu byla například rajská, protože by je dcera zrovna chtěla. A pokud to jsou třeba nějaké dražší šaty, tak tatínka úplně chápu. Celkově mi ze všech těch příspěvků vyplývá, že s tím má větší problém maminka, než holčička…
Zakladatelko, pokud ti tyto věci takto vadí, tak bys to měla řešit spíš s ex a nepřenášet to na ani ne tříleté dítě… Tomu když řekneš, že zase budou u tatínka, tak to vezme a za chvíli si najde jinou zábavu, pokud je natolik inteligentní, že takto mluví, tak to bude i schopná pochopit.
Presne, v tomhle bych chapala tatinkovu obavu o saty.
@riccius píše:
Zakladatelka by měla danou věc řešit s tím, kdo ten (z jejího pohledu) problém zavinil - tedy jejím bývalým. Takhle to dělají rozumní dospělí. On možná ani neví, jaký obrovský trauma ve své ex vyvolal. A možná by řekl, že se tu dělá z komára velbloud.
Ti, co si jen chtějí potvrzovat, že jejich bývalý je blb, a oni mají pravdu, tak si založí na emiminu vlákno.PS: Vážené dámy. Mějte vždy na paměti, když si stěžujete na své bývalé i současné, že vaši ex jsou především vaše vizitka. Vy jste si ho vybraly a rozhodly ho učinit otcem vašich dětí.
Já myslím, že tady není nic moc co k řešení. On si to přeje takhle, nezbývá, než to respektovat…Holka se má na co těšit a co si budeme namlouvat. Žije téměř výhradně s mámou, vše, co se jí líbí, by si tam postupně natahala.
Ale byla a budeš. Takové to Nikdy a Vždycky, to dobře uvaž.