Vánoce, těhotenství, alkohol

Anonymní
2.12.12 11:17

Vánoce, těhotenství, alkohol

Ahoj. S adventem jsem vstoupila do druhého trimestru, náhle žádné nevolnosti a taky se vrací chuť :) Náhle zjišťuju, že tři poslední dny jsem si dala něco ostřejšího, aniž bych plánovala (ve čtvrtek přijel švagr s vínem - 1dc, v pátek oslava narozenin - 2dc vína, včera při rozsvícení vánočního stromu deci medoviny) Uff! Začínám se děsit Vánoc, kdy navštívíme i troje příbuzné denně - a všude bude to obligátní „jedna sklenička ti neublíží“ 8o
Jak to budete řešit, budte se bránit zuby nehty, počítáte si skleničky?
Díky za odpovědi
Zakladatelka (raději anonymně, ať mě tu někdo nesežere)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2331
2.12.12 11:19

:nevim: za celou dobu jsem měla jen jedno malé pivo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
2.12.12 11:21

Ve II. a III. trimestru jsem si dala deci vína za týden, někdy za dva. Ucucávala jsem to po toškách a vychutnávala si to. Ale častěji bych to asi neriskovala. Někdy jsem zaměnila to víno za třetinku piva. Ale tvrdému jsem se striktně vyhýbala.
Takže sem tam bych si dala, ale nepřehánět. A nebo to odmítni a jenom si trochu cucni od manžela, aby jsi jakože neurazila. By měli pochopit, že jsi snad těhotná, ne a je to na tobě, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
2.12.12 11:21

Já si dávala maximálně sklenku týdně. Včera jsem si připila deckou šampána na jedné oslavě, protože jsem na ní měla chut' :D
Když mi někdo říká, že mi sklenka neublíží, tak mu sdělím, že se sama rozhodnu, co chci nebo nechci pít. Nesnáším když lidé mají spojené veškeré slavnosti pouze s alkoholem :roll:
Na začátku jsem bohužel pila dost, ptž jsem o těhotenství do 8. týdne nevěděla.. do ted' jsem z toho smutná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
2.12.12 11:23

Nejak jsem nemela potrebu si davat sklenicku. Kdyz budes chtit, tak si davat nic nemusis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.12.12 11:24

Normálně moc nepiju a když jsem byla těhotná, tak jsem si nedala vůbec žádný alkohol. Slova jedna sklenička tě nezabije mě docela štve, protože jsem to u jedněch příbuzných zažila - v těhotenství tu holku sklenička nezabila, po porodu taky ne a v 5ti měsících byla celá rodina nadšená, jak tomu miminu šmakuje (dávali mu ucucávat pivo) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
2.12.12 11:25

No, já jsem neholdovala alkoholu ani před těhu, spíše jednou za čas. Ale od té doby co jsem těhu, mě to za prvé neláká a za druhé by mě to ani nenapadlo, dát si něco :nevim: Jinak si myslím, že sklenička ti asi neublíží, ale taky by se to asi nemělo přehánět, přeci jenom mysli na toho drobečka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
2.12.12 11:28
@ynax píše:
Normálně moc nepiju a když jsem byla těhotná, tak jsem si nedala vůbec žádný alkohol. Slova jedna sklenička tě nezabije mě docela štve, protože jsem to u jedněch příbuzných zažila - v těhotenství tu holku sklenička nezabila, po porodu taky ne a v 5ti měsících byla celá rodina nadšená, jak tomu miminu šmakuje (dávali mu ucucávat pivo) :nevim:

Prosím? Tak to je jak z nějakého hodně špatného filmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.12.12 11:30

Loni jsem kolem Vánoc začínala 3.trimestr, za celé těhotenství jsem měla akorát deci šampaňského na Silvestra jako přípitek, jinak jsem nepila vůbec nic, měla jsem výčitky i na toho Silvestra, chutě na víno občas byly ale prostě svědomí mi to nedovolilo, takže jsem se toho vzdala. Myslím si, že sklenička vína občas neuškodí ale určitě bych to nepřeháněla a už vůbec bych neposlouchala řeči ostatních, že „sklenička ti neublíží“, je to na tobě ale já bych se určitě nikomu nepodřizovala a blbě bych si taky nepřipadala…když nepočítám to šampáňo na Silvestra, tak jsem nepila skoro 18 měsíců a žiju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
2.12.12 11:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
2.12.12 11:37

Loni jsem byla na vánoce ve 3 trimestru a jediné co jsem si dala byl přípitek na silvestra a to jsem neměla ani celou skleničku. Jinak jsem si jen občas ochutnala od rodičů víno, když měli nějaké dobré, ale jen sem si lízla víc nic. A ač pivo běžně nepiju, tak jsem měla občas chuť na pivo, tak jsem pila polotmavé nealko. Letos v tom nejspíš budu pokračovat stejně, možná si teda dám trošičku vína i na štědrý večer, ale asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.12.12 11:42

Tak já teda v těhotenství nepila, když jsem měla velkou chuť, tak jsem ochutnala od přítele, takže jsem jen „olízla“ skleničku… ale tvrdýho teda vůbec…

později už jsem taky párkrát slyšela nějaké řeči, ale já jsem prostě řekla, že nechci a hotovo… kdyby si byla abstinent, tak co, taky ti to budou na návštěvě nutit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
2.12.12 11:53

V těhotenství jsme nepila, jen občas když bylo něco mastného tak jsme to zapila trošku pivem ale jinak nic. Stačí odmítnout ne, jen proto že jsou svátky snad neni důvod pít alkohol :think: Já teda nepiju moc ani jinak takže mě ho nikdo nenabízel :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.12.12 11:56

Já si zrovna včera dala oblíbené růžové víno k večeři a pak malou skleničku v průběhu večera. Spolu asi dva deci odhadem :pankac: Dala jsem si po dlouhé době, vyloženě jsem na to dostala chuť. Myslím, že takové množství ničemu neuškodí.

Tvrdého alkoholu bych se nedotkla, nemám nic proti němu - domácí slivovici pijeme při každé příležitosti, ale v těhotenství bych jí neriskovala. Ono se nemusím vůbec nic stát, ale kdyby náhodou, pak si to člověk bude do smrti vyčítat :zed:

Ale vůbec mě nenapadlo, že bych měla řešit svátky, prostě když budu mít chuť, tak si decku dám, když ne, slušně odmítnu a tím to končí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
2.12.12 12:04

Já stresuju už teď, že na silvestra budu muset aspoň symbolicky cucnout na přípitek a ty vůbec nestresuješ tam jednou, tam dvěma, deckama. Hm, tak ať ti to vydrží ‚jen‘ v takové míře, chápu, že chuť je svině, ale já bych se na tebe dívala jako na nezodpovědnou matku. Sorry :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí