Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vždyť nic pít u nikoho nemusíš, jsi těhotná, tak nevidím důvod, proč by tě měl někdo nutit.
Za celé těhotenství jsem měla jedno malé pivo na svatbě a deci vína, už ani nevím při jaké příležitosti a stejně jsem ho nevypila celé. Stejně jako jsem přestala kouřit, tak ani pít jsem nechtěla. Proč taky?!
Ale je fakt, že nealko pivo jsem si v létě občas dala.
Jakmile jsem zjistila, že jsem těhotná, od té doby jssem si nedala ani cuc ničeho… Za případné problémy a coby kdyby mi to opravdu nestojí, je to o vůli a myslím, že když se chce, tak to jde… Je fakt, že já si nepotřebuju někde s někym ťukat, když prostě nechci, takže mi může kdekdo nabízet co chce a myslet si taky co chce
Vše je prostě o přístupu k samotnému těhotenství. Já osobně jse neměla za celé těhu nic a i kdybych měla chuť, tak bych si asi nedala, proč taky
Jednou ses rozhodla mít mimčo, tak těch pár měsícu bez alko se snad dá vydržet, ne?
Zdravé miminko za to rozhodně stojí ![]()
Když to je 3 dny za sebou, ale výjimečně, tak bych se z toho nehroutila, ale aby to takhle fungovalo pořád… prostě zapoj trochu rozumu.
já bych brala jako míru max. 2× za týden decku dvě. ![]()
V těhotenství jsem nepila vůbec, ani skleničku, ani olíznout od manžela. On tě bude někdo do přípitku nutit, že musíš? Co to máš kolem sebe za lidi
? Případně, když ti řeknou skoč z okna, skočíš
?
Jinak sama nepiju téměř vůbec, ani jako netěhotná- aby mě tu někdo nekamanoval ![]()
ale nemyslím, že by ve druhém či třetím trimestru mohla miminku trocha alkoholu ublížit. (trocha je opravdu trocha! snad si rozumíme
)
@Anonymní píše:
Ahoj. S adventem jsem vstoupila do druhého trimestru, náhle žádné nevolnosti a taky se vrací chuťNáhle zjišťuju, že tři poslední dny jsem si dala něco ostřejšího, aniž bych plánovala (ve čtvrtek přijel švagr s vínem - 1dc, v pátek oslava narozenin - 2dc vína, včera při rozsvícení vánočního stromu deci medoviny) Uff! Začínám se děsit Vánoc, kdy navštívíme i troje příbuzné denně - a všude bude to obligátní „jedna sklenička ti neublíží“
Jak to budete řešit, budte se bránit zuby nehty, počítáte si skleničky?
Díky za odpovědi
Zakladatelka (raději anonymně, ať mě tu někdo nesežere)
U nás v rodině se teda chlastá dost, ale když jsem byla těhotná, tak bylo automatické, že já prostě nepiju
Nepřijde mi normální nabízet těhotný ženský alkohol.
U obou těhotenství jsem si sem tam dala deci vína. tvrdé teda ani náhodou (i když u druhého těhotenství jsem občas z té starší na panáka zralá byla) U prvního jsem dokonce byla na řízené degustaci (ale dohromady jsem vypila maximálně 2 deci). Prostě odmítni a trvej si na svém. případně si nech nalít a malinko upij a pak to nech stát. a nebo se dohodněte, že budeš řídit. pak tě nikdo nebude nutit tuplem… Asi to je jen o důrazném odmítnutí. nikdo soudný by ti skleničku nenutil násilím, kor když jsi těhotná ![]()
@tonj píše:
U nás v rodině se teda chlastá dost, ale když jsem byla těhotná, tak bylo automatické, že já prostě nepijuNepřijde mi normální nabízet těhotný ženský alkohol.
Vzala jsi mi to z úst
![]()
Jestli jde o vino, tak to neni nic hroznyho, jedna sklenicka te nezabije a miminko taky ne, ale kazdy den si s nekym tukat…to asi ne…a to mam s jemnymu alkoholu blizko a rada si sklenicku dam. Nevidim na tom nic spatneho
Řiď se sebou, tím, jaký z toho máš pocit. Na věty typu „šak trošku můžeš“ jsem vždycky odpovídala, že vím, ale že ty trošky si schovávám na chvíle, kdy budu mít opravdu velkou chuť - což teď nemám, tak že si dám buď třeba později nebo příště. A tvrdý teda vůbec. Vždycky to všichni vzali v pohodě - akorát manželova babička je z toho vždycky hrozně špatná, že mi nemůže nalét štamprlu ![]()
Za celé těhotenství jsem měla půl lahve Frisca a necelé dvě deci vína.. nevidím důvod proč pít v těhotenství alkohol… ovšem tvé dítě = tvé rozhodnutí… upřímně nechápu ![]()
Já to asi nechápu. Když ti řeknou ať skočíš z okna, tak skočíš? Prostě si nedávej, vždyť jsi matka, proboha
Tak ja zastavam liberalnejsi nazor a drzim se tohohle ![]()
http://zena.centrum.cz/…clanek.phtml?…