Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@K.Black píše:
nj, ale to je šťáva pro malé děti![]()
jo, prdku…ma to jako plzen
@careynka píše:
jo, prdku…ma to jako plzen
vždyť to má 4.5%, to pivoň má víc ne?
@careynka no pro me jo.
Ja diky praci (dovoz vin) vypiju za rok hodne, hodne vina, takze pro me to nic neni. Ale chapu, ze kdyz nekdo vypije za rok 3 lahve vina, tak se ji to muze zdat jako obrovske mnozstvi chlastu. ![]()
Já jsem si v obou těhotenstvích dávala 1dcl vína, když jsem měla chuť. Nepila jsem každý den, samozřejmě, ale třeba 3× do měsíce.
Tohle určitě miminku neuškodí.
Ale pokud nemáš chuť, tak se nenech nutit „jen protože jsou Vánoce“ ![]()
/Na začátku těh. s 2.dítětem, když jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná, byla zrovna burčáková sezóna a dávala jsem si sklenku každý den, syn je normální. Jak jsem se dovzěděla, že jsem těhotná -5.tt-,tak jsem pít přestala
/
@K.Black píše:
vždyť to má 4.5%, to pivoň má víc ne?
no a to ma i Plzen ![]()
@TinaAn píše:
Já jsem si v obou těhotenstvích dávala 1dcl vína, když jsem měla chuť. Nepila jsem každý den, samozřejmě, ale třeba 3× do měsíce.
Tohle určitě miminku neuškodí.Ale pokud nemáš chuť, tak se nenech nutit „jen protože jsou Vánoce“
/Na začátku těh. s 2.dítětem, když jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná, byla zrovna burčáková sezóna a dávala jsem si sklenku každý den, syn je normální. Jak jsem se dovzěděla, že jsem těhotná -5.tt-,tak jsem pít přestala/
jenze takhle ze zacatku to vubec nevadi, protoze mimi na tebe jeste neni napojeny, takze z toho alkoholu nic nema ![]()
@careynka píše:
no a to ma i Plzen
fakt jo?
a takových peněz to stojí a člověk se ani nezrube
![]()
@K.Black píše:
fakt jo?a takových peněz to stojí a člověk se ani nezrube
![]()
![]()
tak to ja pivo jen cucam, bo mi pak zacnou brnet nohy a usinam ![]()
@careynka píše:
tak to ja pivo jen cucam, bo mi pak zacnou brnet nohy a usinam
já nepiju vůbec
ale pít tak jsem naštvaná
![]()
Nutit bych se nenechala, ale když bych měla chuť tak malý pivíčko bych si klidně dala. Víno nepiju, ale pivčo jsem si v těhu občas bez výčitek dala. Nic se podle mě nemá přehánět, v létě jsem si ujížděla na takových těch 2% ochucených pivech
, pak jsem to samé objevila od birelu, tak přešla na nealko
Denně bych to do sebe asi neklopila, ale občasná sklenička mé svědomí opravdu nepotrápila ![]()
Tak z týhle diskuze jsem dostala neskutečnou chuť na svařák. Jdu na něj! ![]()
Ahoj, já měla až pár dnů před porodem deci vína, občas ovocné pivo, ale až na konci… nevím no, ve druhém trimestru kolem vánoc jsem se bez alkoholu obešla ![]()
nj, ale to je šťáva pro malé děti