Vánoční čas se blíží

27
12.10.20 14:38

Vánoční čas se blíží

Ahoj holky, asi se mi většina z vas bude smat, ale ja uz ted myslim na vanoce :lol: scháním inspirace co delat s ditetem ( memu bude 28mesicu ) ve vanocnim case ktery pro me zacina 1.adventni nedeli kdy zacinam zdobit dum. Co s takhle malim klučikem podniknout? (Kdo vi jestli vubec bude nejaky pruvod Mikulašu a čertu, vystava betlemu atd.. vzhledem k situaci v ČR) co vyrabet? Mate nektera z vas napady jak zaplnit ten mesic cekani na Vanoce necim krasnym? :srdce: s vetsima detma se toho da delat asi spoustu ale urcite se najde i neco pro mensi deti, poradite? :oops: A jak resite samotny Štedry den? Přemyslim ze rano odjede manzel se synem na Vanocni ježdění ja pripravim řizky a dame si štedrovecerni obed :lol: pak si vsichni na chvilku schrupnem.. vstavat, ozdobit spolecne stromecek, uz se stmiva tak se jit projit kolem domu a zvoni Ježišek, darky, hrani a poveceret jen nejake chlebicky, jednohubky při hře ( stejne nebude ten prcek urcite chtit sedet u stolu 8) ) ale co procitam temata snad kazdy ma veceri a az pak darky, no proste uz na me leze organizace celeho prosince prosim pomooooc :lol: :kytka: urcite to bude inspirace pro nas vsechny :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7205
12.10.20 14:46

Myslím že to ještě nikdo neřeší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
12.10.20 14:49

Tak minimalne se muzete holky podelit o predesle zkusenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76433
12.10.20 14:50

@Zuzuzinka já řeším, že se bojím, jestli zavřou školku, jestli budu mít za co žít, protože jsem samoživitelka, takže na vánoce zvysoka … víš co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76433
12.10.20 14:51
@Zuzuzinka píše:
Tak minimalne se muzete holky podelit o predesle zkusenosti :kytka:

já v dnešním rozpoložení bych řekla, „tvoje starosti bych chtěla mít“, a jak píšeš oběd, spánek, večeře, dárky - co na tom jako chceš řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
12.10.20 14:54

Já to třeba řeším taky včas. Už kvůli dárkům, které z jedné rodičovské fakt nepořídím. Ale vynechat štědrovečerní večeři je pro mě celkem nemyslitelné. Podle mě je to právě ten vrchol Vánoc. Stromek zdobíme 23. Když si představím ten bordel, co se kolem toho nadělá, to na Štědrý den fakt řešit nechci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
12.10.20 14:54

Hele ja teda deti nemam, ale komplet vanoce vcetne darku a dekoraci jsem vyresila uz na jare kdyz byl omezeny pohyb :D takze ted mam klid a nemusim stresovat kdyz zavrou obchody. Prave si myslim ze v prosinci zavrou vsechno.. od trhu, pres dilnicky a vanocni vecirky, silvestr.
Jako mala jsme dopoledne pousteli oriskove lodicky, na obed byla jen krupicka, po obede me vzali prarodice na prochazku, sli jsme dat stromecek na hrbitov, neco zviratkum. Mamka mezitim nazdobila a pripravila veci v obyvaku. Pak jsme vetsinou koukali na pohadku, kolem 6 vecere. Pak darky a pousteli jsme si nahranou tu hlavni pohadku. Vloni jsem narazila na knizku „krasne vanoce“ a je tam spousta tipu od receptu, po tradice, tvoreni. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
12.10.20 14:57

@GabinkaCh Já jsem taky blázen a taky řeším :-D

Zakladatelko - z jedovatých komentářů tady si nic nedělej…nechápu proč někdo reaguje, když nemá čím přispět…ale tady je to standart…

Jinak my každoročně od malinka vyrábíme pro rodinu vánoční přáníčka, do kterých pak vkládáme fotky. Taky jsme dost dělali zápichy do kytek - já připravila, vystříhala a dítě pak domalovalo a lepilo…na internetu je toho hromada. Víc neporadím, už mám školní :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
12.10.20 15:00

My jsme třeba minulý rok tvořili s malým anděla, Mikuláše a čerta z ruliček od toaletního papíru, to měl cca 2,5 roku. Je pravda, že většinu jsem dělala já, vystříhala jsem z barevného papíru potřebné tvary a malý nanášel lepidlo a lepil to, kam jsem ukázala. Před Vánoci jsme ještě dělali vánoční stromečky - ze zeleného papíru vystříhat tvar stromečku, pak si malý namáčel prsty do prstových barev a ťupkal barevné kuličky na stromek. To ho hrozně bavilo ;) Výtvory jsme pak rozdali babičkám, měly radost.

Letos bude mít malý na Vánoce 3,5 roku a už od léta otravuje, kdy budeme péct konečně ty perníčky :mrgreen: Ty se dají napéct i měsíc předem, vykrajování a zdobení baví snad každé dítě.

Jinak Štědrý den je na vás, jak si ho zorganizujete, tak malému dítěti je jedno, jestli si rozbalí dárky před večeří, nebo po večeři :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
12.10.20 15:01

Zakladatelko jak vidíš…i těšení na Vánoce ti tu jsou někteří schopni zkazit :-D jasně, že je to daleko, jasně že kdoví jaká bude situace, jasně že jsou důležitější věci k řešení…Ale proč si trochu nezaplánovat, potěšit se…nemusí člověk furt myslet pesimisticky no ne?

Jinak já si myslím že děcko co má přes dva roky už by celkem mohlo vydržet u stolu u štědrovečerní večeře. My teda strojíme stromeček už ráno, pak pohádky, procházka…já pak smažím řízky, salát je udělaný z předešlého dne. Když byly dcery malé, tak jsme neměli oběd a spánek…ale spánek a potom takový pozdní oběd, neboli brzkou večeři :)
Vyráběli jsme přes adventní čas hlavně nějaké postavičky, andílky, stromečky atd. z kartonu, kdy jsme to jen šoupli na špejli a někde zapíchly, a pak klasicky pekly cukroví a zdobily perníčky. V tomto věku jsme nic víc asi nevymýšlely :think: nebo už si to asi nepamatuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
12.10.20 15:02

Nemám ráda Vánoce :lol:, takže nazdobím stromek, pár dárků, uklizím pravidelně, takže na úklid prdím :D, okna umývám jednou ročně :D. Děti ještě nemám, ale čekám, takže pak si Vánoce budem třeba víc užívat :). Jinak letos jsem řekla mojemu, že dárek nechci, když už by chtěl udělají mi radost i praktické věci, jako plenky pro mimino, protože se to bude hodit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
12.10.20 15:07
@stinga píše:
@Zuzuzinka já řeším, že se bojím, jestli zavřou školku, jestli budu mít za co žít, protože jsem samoživitelka, takže na vánoce zvysoka … víš co

Chápu, že máš jiné, naprosto důležitější starosti. Ale je nutný takhle reagovat? Já nemůžu pustit internet, aniž by se neřešila korona a její důsledky. Trpím úzkostí, v tomhle čase se mi to dost zhoršuje. Otevřu zdánlivě bezpečnou, sváteční, až klidnou diskuzi a NE. Stejně to sem někdo napere. Proč? Když tě letos Vánoce nezajímají, a já to naprosto chápu, tak proč máš potřebu tu diskuzi rozložit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
12.10.20 15:15

Uz to jedeee, beru zapisnik a zapisuji!! Dekuji za smysluplne komentare :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
12.10.20 15:19

U nás se slaví ve velkém a regulérně mě třeba trápí, zda si všichni troufneme mít tu i praprarodiče dětí - kteří by tu normálně byli. akorát na tom nevymyslím nic… Kdo ví, co bude za dva a půl měsíce.

Každopádně vánoční návštěvy, trhy, výlety… S něčím už nepočítám vůbec, něco si dávám do závorky. A pokud Mikuláš dopadne jako velikonoční koleda, což by se mohlo snadno stát, budeme to muset nějak pořešit v rodině…

Jinak budeme s dětmi péct, zdobit dům (mám ráda girlandy, úlovky z lesa…), vyrábět pohlednice pro kamarády, zpívat koledy… A scénář Štědrého dne máme klasický odjakživa: postní oběd, přes den vycházka, brzká večeře cca v pět - nějaké to věštění, pak dárky. Zdobíme už večer předem, podobně jako předem chystáme jídlo - 24.12. zbývá jen nacpat řízky do trouby.

• Citovat
  • Upravit
37131
12.10.20 15:23

My jdeme dopol na hrbitov, pak maly obed, odpol bud prochazka, nebo koukame na pohadky, odpol zacnu připravovat večeři, tak na 5 se najime, rozbalime darky, deti si hrajou, ja uklidim a koukame na filmy. Loni sme byli na vanoce u pritelovo rodicu, tam sem nedelala nic, krom foceni deti u stromku, pac si vsechno vzala na starost tchyne a nikdo se nesmel niceho dotknout :D letos na vanoce naopak kaslu, starsi syn bude u otce a my snad pojedem po vánocích pryc. Celkove buhvi co na ty vanoce bude, mozna bude zakaz vycházení a budu rada, kdyz si osmazim rizek a pustim popelku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí