Vyhozen z jesliček

Anonymní
12.10.20 10:29

Vyhozen z jeslicek

Ahoj maminky :(,

Tak sem dala malého v pátek poprvé do jeslí. Má 2,5 roku. Jelikož je coronu nemohli jsme dovnitř s malým, jen dítko. Říkala jsem mu celé dny, jak si bude hrát, jak se mu tam bude líbit.. plán byl dávat 2× týdně na dopoledne, ať si prohraje s vestevniky.

Za půl hodiny mi volali, ať si přijdu, že se vzteka, vali, utíká stále ke dveřím. Jesi mi mudr neříkala o nějakým speciálním přístupu nebo tak :(

Cítím se hrozně, taková ostuda. Vůbec teď nevím, jak to budu mít ohledně práce, jistě tam byli i mladší děleti a moje dítko tohle :roll:

Lze nějak lépe připravit, nepřijde že bych zanedbavala výchovu :,( vše co má umět umí, chodí na wc, je společenský, hravý, šikovný, tak já nevim. :(

Děkuji.. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
12.10.20 10:31

A to ti řekli ať už ho nevodis? Státní nebo soukromé? Takhle deti i ve školce vybaví běžné ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
mackA159
12.10.20 10:32

Chyba nebude v dítěti, vždyť je maličkej.. Stím se musí počítat. Hledej nějaké normální jesle, trvá než si dítě zvykne..

• Citovat
  • Upravit
30817
12.10.20 10:33

Prijde mi to od jesli neprofesionalni. Deti reaguji ruzne. Nicmene pokud ho tam davat nepotrebujes, tak bych se na to - obzvlast v teto dobe - vyprdla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
12.10.20 10:34

Velké selhání učitelek. Každé dítě více méně v nové školce vyvádí. Ony jsou tam od toho, aby ho uklidnily a zabavily ho. Navíc teď kluk dostal signál, že když bude vyvádět, přijde maminka a odvede ho domů. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30817
12.10.20 10:36

A jak radi @mackA159, poohlidnout se pripadne po jinych jeslich.

Prvni dcera skolku nemusela po celou dobu (i po ranu zvracela), syn mi prorval asi prvni tri tydny, pak jakz takz, ale zadne nadseni, mladsi dcera sla ve 22m do jesli a krom rannich scenek v prvnim mesici je v pohode, ted uz je ve skolce a po ranu objima dvere :nevim:. Kazde dite je jine, moje maji vychovu stejnou a presto nastup zvladly ruzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
12.10.20 10:37

Ještě není zvyklý, že to vzdají za půl hodiny? Prostě ho musí něčím zabavit. Určitě bych se nestyděla, žádná ostuda, malému se stýská, časem si zvykne.

• Citovat
  • Upravit
33503
12.10.20 10:41
@Anonymní píše:
Ahoj maminky :(,

Tak sem dala malého v pátek poprvé do jeslí. Má 2,5 roku. Jelikož je coronu nemohli jsme dovnitř s malým, jen dítko. Říkala jsem mu celé dny, jak si bude hrát, jak se mu tam bude líbit.. plán byl dávat 2× týdně na dopoledne, ať si prohraje s vestevniky.

Za půl hodiny mi volali, ať si přijdu, že se vzteka, vali, utíká stále ke dveřím. Jesi mi mudr neříkala o nějakým speciálním přístupu nebo tak :(

Cítím se hrozně, taková ostuda. Vůbec teď nevím, jak to budu mít ohledně práce, jistě tam byli i mladší děleti a moje dítko tohle :roll:

Lze nějak lépe připravit, nepřijde že bych zanedbavala výchovu :,( vše co má umět umí, chodí na wc, je společenský, hravý, šikovný, tak já nevim. :(

Děkuji.. :(

Ostuda to je, ale ne tvoje a tvého dítěte. Co to je za učitelky? Vždyť je přece normální že než si dítě zvykne, tak může reagovat tak že pláče, vzteká se atd, je ještě malinkej a je jasný, že když přišel sám mezi cizí lidi, tak to nedává.
Učitelky ho měly zabavit, rozptýlit, prostě se mu věnovat a ne že po půl hodině ti volají abys pro něj přijela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
12.10.20 10:43

To mi přijde zvláštní… V jeslích snad na děti nejsou takové nároky? Neřeknu školku státní kde je nutné třeba aby umělo na záchod a bylo do určité míry samostatné. Takto malému můžeš říkat dopředu spoustu věcí ale jak si to má představit nemá zkušenost.
Myslím že se tak nějaK počítá s tím že dítě první dny ve školce a v jeslích vůbec může brečet. Nechápu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.20 10:44

@jahuhudka @mackA159 @Hobitka @berusa.m @Jolka86
Jsou to státní jeslicky. Chodit uz nemame a zkusit to treba za pul roku. Jsem z toho dost vyvedena z miry. Těšila jsem se, že si prohraje pořádně s vrstevníky, zábavi se i s někým jiným hlídání nemám žádné. Do práce nemusím nutně. Možná mě napadlo že kdybych tam mohla být 1-2 první dny s ním, lepe by si zvyknou, takhle sme se rozloučili ve dveřích a nic. Ale říkám si vztekani, valeni, to je trochu hodně:( jak jsem ho vyzvedla byl celý uplakany a jak sem přišla tak se uklidnil:(. Určitě tam byli mladší děti, co to zvládli lépe. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.20 10:45

@ludmilaadamkova no rikam si kdyby si poplakaval tak asi ok, ale vyloženě se vztekal, válel, utíkal ke dveřím:(

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
12.10.20 10:45
@Anonymní píše:
@jahuhudka @mackA159 @Hobitka @berusa.m @Jolka86
Jsou to státní jeslicky. Chodit uz nemame a zkusit to treba za pul roku. Jsem z toho dost vyvedena z miry. Těšila jsem se, že si prohraje pořádně s vrstevníky, zábavi se i s někým jiným hlídání nemám žádné. Do práce nemusím nutně. Možná mě napadlo že kdybych tam mohla být 1-2 první dny s ním, lepe by si zvyknou, takhle sme se rozloučili ve dveřích a nic. Ale říkám si vztekani, valeni, to je trochu hodně:( jak jsem ho vyzvedla byl celý uplakany a jak sem přišla tak se uklidnil:(. Určitě tam byli mladší děti, co to zvládli lépe. :roll:

No tak ve 3 letech se většinou už nastupuje do školky. Alespoň u nás iale vezmou i mladší. Já si myslela že jesle jsou do 3 let. :think:

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
12.10.20 10:47
@Anonymní píše:
@ludmilaadamkova no rikam si kdyby si poplakaval tak asi ok, ale vyloženě se vztekal, válel, utíkal ke dveřím:(

no j áse nedivím malé dítě co nemá zkušenost máma ho vystrčila do neznámého prostředí kde bylo najednou spousta neznámých lidí.. spíš by mi bylo divné kdyby brečet nezačal. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.20 10:48

@arinecka říkala prave ze tam má dalších 20 děti což chápu jen sem spíš asi překvapená z tak silně reakce malého :roll: pritom je prevazne hodny, výjimečně ma špatné dny. Já nevím co se tam dělo, že už nemáme chodit no :,(

• Citovat
  • Upravit
22006
12.10.20 10:52
@Anonymní píše:
Jsou to státní jeslicky. Chodit uz nemame a zkusit to treba za pul roku. Jsem z toho dost vyvedena z miry. Těšila jsem se, že si prohraje pořádně s vrstevníky, zábavi se i s někým jiným hlídání nemám žádné. Do práce nemusím nutně. Možná mě napadlo že kdybych tam mohla být 1-2 první dny s ním, lepe by si zvyknou, takhle sme se rozloučili ve dveřích a nic. Ale říkám si vztekani, valeni, to je trochu hodně:( jak jsem ho vyzvedla byl celý uplakany a jak sem přišla tak se uklidnil:(. Určitě tam byli mladší děti, co to zvládli lépe. :roll:

Ze strany učitelek jde o velkou neprofesionalitu - s tímhle se v jesličkách musí počítat, takhle malé děti zpočátku často pláčou. A zvlášť za těchto podmínek - nerozkoukané dítě strčit do cizího prostředí mezi hromadu cizích osob.

Nicméně z Tvé strany opravdu nevidím žádný důvod, proč ho tam v tuto chvíli odkládat, když na to zjevně není připraven a Ty do práce nemusíš. Neřeknu, kdybys z existenčních důvodů nutně potřebovala do práce - tak by si holt musel zvyknout za každou cenu, ale takto může klidně rok počkat a jít třeba rovnou do školky. Kluk se zbytečně trápí, možná i zabírá místo potřebnějším (i když samozřejmě nevím, jak je to u Vás s kapacitou) a ještě bude zbytečně tahat domů nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí