Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lucy75 píše:co to je proboha za zařízení!!??
Hele, KLID
pracuju v objektu, který přímo sousedí se školkou, ale tak moc, že si vidíme na dvůr, do oken, slyšíme vše..
takže - každé září se tu dějí extra scény, že by ty tvoje učky rovnou volaly sociálku nebo odchytovou službu!! děti řvou neuvěřitelným způsobem, drží se rodičů zuby nehty, případně železných šprušlí vrat nebo utíkají zpátky.. prostě to je NORMÁLNÍ! dělá to opravdu hodně dětí, tvé není jediné…
je to Selhání učitelek, ne tvoje! hledala bych jiné jesle/školku
tohle je obrovsky neprofesionální…
No jsestli tohle někomu přijde NORMÁLNÍ, tak mě teda moc ne, běžně se to bohužel děje, chudáci děti!!!
@Klara178 ano, je to normslni. Co bys chtěla? Myslíš že všechny děti budou ze školky nadšeně? Jsi upadla ne? V září pláčou všechny děti.
Od jeslí je to velice neprofesionální, učitelky musí moc dobře vědět co s dětmi dělat. Syn byl v jeslích od roku a co vše tam vyváděl jsem se vlastně dozvěděla až po přestupu do školky, učitelky měly tolik soudnosti že to nerekly. A to syn byl relativně pohodové dítě.
@epsice píše:
@Klara178 ano, je to normslni. Co bys chtěla? Myslíš že všechny děti budou ze školky nadšeně? Jsi upadla ne? V září pláčou všechny děti.
Od jeslí je to velice neprofesionální, učitelky musí moc dobře vědět co s dětmi dělat. Syn byl v jeslích od roku a co vše tam vyváděl jsem se vlastně dozvěděla až po přestupu do školky, učitelky měly tolik soudnosti že to nerekly. A to syn byl relativně pohodové dítě.
Tak já jsem nereagovala na zakladatelku, ale na to, co paní psala, co vidí v mateřské škole. No jestli ti připadá tohle v pořádku a z reakce ročního dítěte v jeslích si moc neděláš, no to kluka celkem lituju ![]()
@Klara178 nemáš proč ho litovat. Syn zvládal docházku skvěle. A co se týče školky tak se to děje. Dětem se nechce, ječí a rvou, nechtějí do třídy, nechtějí ani do budovy školky. Ve 3 letech ale nemůže každá maminka sedět s dítětem doma. Prostě si to dítě na školku zvykne.
@epsice to nemůže, dcera taky ted ve třech musela…ale to by se dalo vyřešit postupnou adaptací apod…jako fakt není v pořádku, že se dítě drží, brečí apod…a roční dítě bych nikam rozhodně nedávala tedy ( samozřejmě, pokud člověk nemá existeční důvody )
@Klara178 naštěstí máme každá právo volby
a nikdo tu nemluví o tom že děcka nejdou adaptované. Ony rvou ikdyz jdou 1× týdne. Ani já jsem neříkala že bylo dítě děly den každý den v jeslích 😘