Vánoční cukroví - co už pečete?

3011
3.12.10 09:22

Vánoční cukroví-co už pečete?

Holky, co už pečete kromě perníčků a pracen :?: Šup sem s tipy + super osvědčenými i netradičnímirecepty, případně fotkami :wink:
Vždycky v tom mám zmatek,jak dlouho před Vánocemi co péct, tak uvítám i TIP, kdy a co se peče v jakém čase?
Vím, že mezi posledními linecké, rohlíčky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7805
3.12.10 09:24

já krom perníčků ještě nic nepeču,ale linecké a rohlíčky už klidně upeč.Proč by se měly péct mezi posledními.Základ si upeč,ale poslepovat až těsně před vánoci krémem.A nepečené taky až před vánoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
3.12.10 09:29

Nehodíte někdo dobrý a osvědčený recept na perníčky, prosíííím? :-)
Jinak já jsem ještě nezačala s ničím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
3.12.10 09:33

Já už mám letos 7 druhů, ale když jsem chodila do práce tak jsem taky pekla na začátku prosince, pak už jsem nedostala volno. A peču cokoliv, nějak nevím, že by se linecké mělo péct naposledy :think: . Vždycky to poslepuju, nazdobím, dám do krabic a šup s tím na balkón. Na Vánoce je pak pečivo měkkounký :jazyk: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
3.12.10 09:43
Jahudka84 píše:
Nehodíte někdo dobrý a osvědčený recept na perníčky, prosíííím? :-)
Jinak já jsem ještě nezačala s ničím :D

Perníčky

75 dkg hl. mouky
30 dkg moučkového cukru
20 dkg medu
3 celá vejce
lžička sody (10g)
lžíce tuku Hera + lžíce vody (já dávám obyč. máslo)
perníkové koření (sypu podle oka 8-) )

V hrnci rozpustit máslo (heru), lžíci vody a med. Směs potom nalít do mouky, přidat cukr, vejce (pozor aby nešly do moc horkého), koření a sodu. Zpracovat těsto, potom nechat odležet v lednici (cca 12h.) Potom opět zpracovat při pokojové teplotě a může se vykrajovat.
Perníčky jsou rychle měkké. Dělala jsem je už loni a měli jsme problém je nesníst do Vánoc, i letos už zbyla jen jedna krabička, tak na ní mám cedulku, že se to nesmí užírat :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
3.12.10 09:45

Já už mám dopečené 6 druhů a zbytek koupím.A letos jsem měla výborný recept na kokosky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
3.12.10 09:48

Peti, sem s receptem na kokosky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
3.12.10 10:10

ZEBRA: děkuju, vyzkouším ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
3.12.10 10:13

Jé úplně jendoduchý.Když ti zbydou bílky.Tak recept je následující:
1 bílek,50g moučkového cukru,50 g kokosu.Smícháš to dohromady uděláš si z toho jaký tvar chceš,je to teda tekutější,tak já to lžičkou dávála na plech a pekla jsem až to mělo zlatavou barvu.A jsou fakt výborný měkký,no lahoda.A když máš těch bílků víc tak si jenom přidáš o 50 g všecho víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
3.12.10 10:21
petra79 píše:
Jé úplně jendoduchý.Když ti zbydou bílky.Tak recept je následující:
1 bílek,50g moučkového cukru,50 g kokosu.Smícháš to dohromady uděláš si z toho jaký tvar chceš,je to teda tekutější,tak já to lžičkou dávála na plech a pekla jsem až to mělo zlatavou barvu.A jsou fakt výborný měkký,no lahoda.A když máš těch bílků víc tak si jenom přidáš o 50 g všecho víc.

Tak tohle musím potvrdit, v úterý mi zbyli dva bílky z trubiček, tak jsem to zkusila a jsou fakt dobrý. Ale chce to víc bílků, u nás se to jaksi všechno sežralo. :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
3.12.10 10:23

Jaké je optimální množství bílků na slušné množství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
3.12.10 10:27

a strkate tu krabici na balkon nejak chranenou? kdyz mi uz mame na balkone 50cm snehu :) takze bych nerada mela mekkou i krabici :) asi pytel co?)

ja mam dva druhy perniku a rohlicky, jeste udelam marokanky a kokosky a smitec, jo a kokosky delam z elyh vajec a jsou super, jen se zamicha vajicka kokos cukr a trosicka stouhanky a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
3.12.10 10:27

ahoj, ja pecu tak 6 druhu cukrovi - rohlicky, vosi prdelky, linecke, pracny, orechy a kokosky, staci to pohoda tyden pred vanocemi a na vanoce uz nic neni… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
3.12.10 10:39
Já dělala ze 3 bílků a je toho pomálo,bylo to myslím na jeden plech a bohůžel teda chodím to užírat a manžel možná taky ,o tom nevím.Tak si myslím že optimální je bílků tak 6-8,ale taky záleží jak velký tvar z toho děláš,já měla trošku větší.
Katrinka píše:
Jaké je optimální množství bílků na slušné množství?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3389
3.12.10 10:51

tak já jsem ostuda a letos nemám ještě nic ani ty perníky…já peču většinou první perníčky a pak linecke rohličky a ty co se neslepujou kremem ty suché jako kokosovy chlebíček, kokosky, rumové kuličky..letos mám sepsaný seznam na asi 17 druhů a jsem zvědavá kolik z toho asi tak stihnu…loni jich bylo 13 ale to uz jsem zacala driv… :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí