Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lucie Pytlik
Jasne, ja nam delam isske kolecka, bananky, linecke, rohlicky, rafaelo kulicky, uly a dal co mi napadne.
Tak neni problem si nachystat vic testa a do Brna jezdime pred Vanocama do Ikey. Takze neni problem. Napis treba do sz kolik by si chtela, jestli treba i neco jineho ![]()
Jinak u nas je domaci pekarna a tam chteji 480,/ taky si zakladaji na surovinach a domacich produktech.
@pijavice píše:
@Verun83 ale u toho asi člověk neočekává kvalitní suroviny. Viděla jsem za 350 nejlevnější a i tam když si spočte člověk suroviny energie a času kolik do toho investuje je to almužna (když počítám těch 350kč/kg)
tak mi to nedalo a paní jsem se zeptala. tak má domácí ořechy, máslo i vejce.
@Verun83 sátejně se divím, že tak podhodnocuje cenu surovin a okrádá se, každopádně s tím máslem v nějakých větších kvantech, že dělá nevěřím. Jestli paní nemá vyloženě doma krávy tak moc neušetří. Vím, že si někdo dělá domácí máslo ze smetany, al prý to výjde finančně na stejno..
@pijavice píše:
@Verun83 sátejně se divím, že tak podhodnocuje cenu surovin a okrádá se, každopádně s tím máslem v nějakých větších kvantech, že dělá nevěřím. Jestli paní nemá vyloženě doma krávy tak moc neušetří. Vím, že si někdo dělá domácí máslo ze smetany, al prý to výjde finančně na stejno..
Netusim. Pry to ma jako kazdorocni relax, jako konicek a nechce na tom vydelavat.
Ahoj maminky, poradily byste mi, kam nebo na koho se obrátit, když bych si chtěla objednat vánoční cukroví? Chtěla bych různé druhy ve dvou variantách, jednu pro sebe a malého - klasiku a jednu pro přítelkyni vhodnou při hubnutí. Díky za radu.
@Enmamma záleží odkud jsi, asi je lepší brát z okolí. neriskovala bych poslání poštou.
Ahoj. Já peču za 290.kc/kg. Korpus z hery nebo stely, krém pouze české máslo, domácí vejce a marmeláda. Letos budu dělat kolem 30 druhů. Vím že je to moc levné ale dělám to při mateřské a moc mě to baví. ![]()
@Dastypaja píše:
Ahoj. Já peču za 290.kc/kg. Korpus z hery nebo stely, krém pouze české máslo, domácí vejce a marmeláda. Letos budu dělat kolem 30 druhů. Vím že je to moc levné ale dělám to při mateřské a moc mě to baví.
zkoušela jsi péct někdy z másla? je to chuťově mnohem lepší. ![]()
Z másla jsem nikdy nepekla. Doma jsme byli zvyklí z tuku, bylo nás hodně a cukroví jsme pekli taky hodně. Určitě vyzkouším.
@Dastypaja píše:
Z másla jsem nikdy nepekla. Doma jsme byli zvyklí z tuku, bylo nás hodně a cukroví jsme pekli taky hodně. Určitě vyzkouším.
Já dávám do těst tak půlku másla a půlku Hery. V jednom je jen Hera, tam máslo nedávám. Cukroví mám výborné.
Já jsem nechávala kamarádce z práce kilo za 350,–Kč, bere si každý rok 2 kila.
Jiné kolegyni z práce přišlo 400,–Kč za kilo moc.
Je ještě možné v tuto dobu sehnat někoho, kdo by mi upekl vánoční cukroví? Máme jen 3 druhy a víc nějak nestíháme. Měla bych zájem o pracny, košíčky s náplní, plněné trubičky, plněné ořechy, vosí hnízda.
Jsem z Liberce.
Díky za případné tipy!
Hustý. Moje pekarka letos pece za 600 kilo. Podražila tedy fest, co to čtu. Nevíte, jestli nám bude stačit cca 4 kg - kilo vosi hnízda, kilo mince pies, kilo pařížských trubicek a kilo karamelovych kosicku? Marokanky si udělám sama. 3 lidi.
Podražili většinou všude, no já beru pět kg namíchaného cukroví-košíčky, linecké, rohlíčky, laskonky, vosí hnízda, rumové koule, banánky, rafaello koule sme čtyři, ale jedno je batole ten toho moc nesní, ještě budem teda doma dělat linecké pro tu vůni domova, syn bude něco málo brát do školy a jinak snad stačit bude…je to hlavně pro děti, já se budu krotit, aby mi nestoupla těžko shozená kila…Muž má nejraději linecké tak si dá..