Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
AHoj
tak jelikož to zase s množstvím přeženu, jako kždý rok, tak kdyby někdo chtěl, tak se ráda „rozdělím“ ![]()
Praha 9
Uvažuji o tom, že tento rok zkusím péct cukroví na objednávku. Ráda si s tím hraju, všichni chválí, tak proč nezkusit vydělat nějakou tu korunku, že ![]()
Ale měla bych pár otázek na ty, které si cukroví objednávají (ale samozřejmě i na ostatní).
Pokud by vás ještě něco napadlo, budu ráda ![]()
1. U nás ( jižní Morava ) se prodává kilo pečeného za cca 230-250Kč
2. Druhů je tak deset - nevím, kolik to vychází kusů od každého
3. Já osobně mám raději trochu, ale víc druhů
4. Když bych kupovala, tak pečené i nepečené
5. Perníčky bych prodávala zvlášť
6. Pěkně nazdobené perníčky bych si klidně koupila
7. Zdobení je pěkné decentní, nemám ráda to barevné sypání ani podobné cukrové ozdoby.
8. Perníkové chaloupky jsou krásné, kdo je umí nazdobit - klobouk dolů. Ale nekoupila bych ji, vyšla by hodně draho. Ale znám jednu paní, co si přivydělává pečením perníků - no, v jejím podání jsou to spíš už umělecká díla ( netušila bych, co lze z perníkového těsta vytvořit za nádheru ) a má hodně zájemců i přes vyšší cenu.
Takže tak ![]()
@Chocolate
moje mamka cukrovi na objednavku pece(Praha)-
1.cena cca 300-350
2.druhu 20 a vice(maslove kremy -poctive-vse stejne jako dela pro sebe domu-nedela rozdil zda je to na objednavku a nebo pro nas)
3.radeji hodne druhu
4. pec i nepec dohromady
5.pernicky tam nedava-jen cukrovi
6.pernicky delam sama-takze nekupuji
7.zdobene orechy a cokoladou -zadne barevne nesmysly-jsou vetsinou tvrde
8.chaloupku mozna jednou zkusim-ale nekoupila bych si ji
Ahoj peču už asi pátým rokem na zakázku. letos jsem pekla 100 kg. Do jedné krabice od kuřat se vleze asi 5-6 kg cukroví takže jsem měla asi 18 krabic. Prodávám za 280 kč za kg. Už v řijnu a listopadu si kupuji suroviny a hlavně v akci, néé prošlé. Dělám z hery, stely a krémi jen z másla. Peču suché, plněné marmeládou, krémama a i nepečené. Dělám každý rok kolem 25 druhů. Letos jsem začla péct první víkend v prosinci a končila jsem ve středu necelí týden před štědrým dnem. Peču od ráno do noci a dělám si vše sama, no přítel mi letos hodně pomáhal s nepečeným a zdobením. Plním asi 4 dny před finálním ukončením. Krabičkovala jsem to celí den. Nezdá se ale zabere to hodně času. Letos toho bylo strašně moc a už by jsem tolik kylo nedělala. Jinak zákazníci si někteří vybrali podle nabídky kterou mám a nebo chtěli jen 10 druhů a nebo i na váhu za určitou částku. Když máš 1 kg cukroví tak asi počítej 20 druhů a od každého asi 10 kousků a máš 1 kg. Jinak jedno kg se ti vleze asi do malé krabičky od zákusků. Jinak v mém okolí jsem nejlevnější, já to mám spíše jako koníček ale po prosincové zkušenosti jestli budu letos péct tak nepůjdu pod 350 kč za kg. Inzerát jsem jsi dala na sbazar a ibazar. Většina si přijela osobně a asi dva balíčky jsem posílala poštou. Jinak mám i stálé zákazníky v mém okolí a spoustu lidí jsem musela osmítnout neboť už by jsem to vážně nedala. Určitě pokud jseš sikovná, máš na to místo a čas tak zkusit. Doporučuji začít někdy u třeba 30 kg a další rok pak zvíšit. Jinak dělala jsem třeba vanilkové rohlíčky z 10 dávek, linecké z 15 dávek… Byl to masakr.
Ahoj ![]()
Taky já taky objednávám každý rok cukroví, takže:
1. Platím 300Kč/kg (Ostrava)
2. Kupujeme vždycky 4kg a je tam kolem 20 druhů (Vloni bylo 18, letos 21)
3. Já mám radši asi více kusů, méně druhů (Ale uvítala bych možnost si zvolit, jaké cukroví vyloženě nechci. My třeba doma vůbec nejíme kakaové a čokoládové - prostě tmavé, bohužel si ho koupit musíme a pak ho dávám rodičům
)
4. Máme pečené i nepečené
5. Perníčky nebývají v balíčku vůbec
6. Perníčky bych objednala ráda, kdyby byly výborné, měkké, hezky zdobené ![]()
7. Mi sypání, zdobení apod. nevadí, ale dávám přednost decentnímu zdobení
8. Chaloupku bych asi nekoupila.
Tak snad to pomůže ![]()
@anastazia6 píše:
Ahoj peču už asi pátým rokem na zakázku. letos jsem pekla 100 kg. Do jedné krabice od kuřat se vleze asi 5-6 kg cukroví takže jsem měla asi 18 krabic. Prodávám za 280 kč za kg. Už v řijnu a listopadu si kupuji suroviny a hlavně v akci, néé prošlé. Dělám z hery, stely a krémi jen z másla. Peču suché, plněné marmeládou, krémama a i nepečené. Dělám každý rok kolem 25 druhů. Letos jsem začla péct první víkend v prosinci a končila jsem ve středu necelí týden před štědrým dnem. Peču od ráno do noci a dělám si vše sama, no přítel mi letos hodně pomáhal s nepečeným a zdobením. Plním asi 4 dny před finálním ukončením. Krabičkovala jsem to celí den. Nezdá se ale zabere to hodně času. Letos toho bylo strašně moc a už by jsem tolik kylo nedělala. Jinak zákazníci si někteří vybrali podle nabídky kterou mám a nebo chtěli jen 10 druhů a nebo i na váhu za určitou částku. Když máš 1 kg cukroví tak asi počítej 20 druhů a od každého asi 10 kousků a máš 1 kg. Jinak jedno kg se ti vleze asi do malé krabičky od zákusků. Jinak v mém okolí jsem nejlevnější, já to mám spíše jako koníček ale po prosincové zkušenosti jestli budu letos péct tak nepůjdu pod 350 kč za kg. Inzerát jsem jsi dala na sbazar a ibazar. Většina si přijela osobně a asi dva balíčky jsem posílala poštou. Jinak mám i stálé zákazníky v mém okolí a spoustu lidí jsem musela osmítnout neboť už by jsem to vážně nedala. Určitě pokud jseš sikovná, máš na to místo a čas tak zkusit. Doporučuji začít někdy u třeba 30 kg a další rok pak zvíšit. Jinak dělala jsem třeba vanilkové rohlíčky z 10 dávek, linecké z 15 dávek… Byl to masakr.
Tak to je zase extrém, to bych nechtěla.
Mě by úplně stačilo, kdybych měla na objednávku 5-10kg. Všechny suroviny na pečení mám zdarma, takže by mě to stálo jen práci a elektřinu na vyhřívání trouby.
Jen musím teď přes rok postupně napéct a vyfotit, abych mohla k inzerátům dát fotky.
@MrsDuck píše:
6. Perníčky bych objednala ráda, kdyby byly výborné, měkké, hezky zdobené
Neříkej dvakrát nebo ti pošlu fotku velikonočních perníčků ![]()
Klidně sem dej odkaz na Tvoje perníčky, rády se podíváme.
Já jsem Ti hodila do sz ( abych jí nedělala reklamu, ani se neznáme
) odkaz na perníčky té paní, co jsem tu o ní psala, že dělá fakt krásné. Tak třeba pro inspiraci.
Já ještě žádné stránky nemám a ani nemám nic nefocené ![]()
Ale chystám se na to.
Ahoj, sice si cukroví peču sama, ale tchýně peče na objednávku.
1. Cena 350,– Kč/kg
2. Kolik peče druhů přesně nevím, ale typuji cca 30
3. Já bych ocenila spíš více druhů po míň kusech
4. Nemám moc ráda slepované cukroví, víc mi chutná suché pečené nebo nepečené (a úplně nejlepší jsou kuličky ze zbytků
), takže by se mi líbil nějaký katalog, kde bych si mohla vybrat, co bych chtěla
5. Tchýně má perníčky zvlášť, já bych to udělala stejně
6. Tchýně má objednávky na perníčky spíš jako na upomínkové předměty
7. Barevné zdobení nemusím, tchýně pár barevných druhů peče
8. Já bych si chaloupku nekoupila
Tchýně peče i dia a bezlepkové cukroví, za to by jí lidi ruce utrhali ![]()
@Chocolate - cukroví peču na objednávku, tak moje zkušenosti (Praha)
1. - cena 300 Kč, při objednávce do určitého data nebo pro ty kteří si již objednali, sleva 10%
2. - počet druhů 15 pečených + 5 nepečených (lidé si můžou vybrat, jestli chtějí mix všeho, nebo třeba jen některé druhy)
3. - já pro sebe mám nejradši více druhů po méně kusech, někteří objednávají vše, jiní si vybírají, nebo třeba chtějí kilo lineckého + k tomu 1 kg mix
4. - do mixu dávám pečené i nepečené, pokud někdo vyloženě řekne, že něco nechce, nedám to tam
5. - perníčky pro sebe dělám, na prodej ne, ale pokud bych je nepekla, tak bych si je klidně koupila
7. - barevné zdobení, sypání mám ráda, občas mi někdo napíše že o cukroví s tímto zdobením nemá zájem, tak mu ho tam nedávám
8. - perníkovou chaloupku si také pečeme s dětmi sami, ale když bych jí neuměla udělat, tak si jí ráda koupím, pro mně k vánocům patří
Holky, uvažuji, ženěco málo objednám. pro představu:
když budu mít pruměrně velkou krabici od bot, do půlky plnou, myslím ode dna, kolik to asi bude vazit?