Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ahoj holky
zdravím všechny těhulky.
Dlouho jsem přemýšlela, zda založit nové téma nebo ne, ale nakonec jsem neodolala zvědavosti. Připojte se holky, které čekáte, ať už první nebo druhé, třetí… miminko a termín porodu vám vychází kolem Vánoc. Můžeme se spolu dělit o příjemné i nepříjemné zážitky a společně se těšit na čas Vánoční
![]()
Já mám termín 20.12.2017 ale pevně doufám, že se malej rozhodně přijít na svět o něco málo dřív, abychom se už mohli těšit z Vánoc všichni společně z domova. U dcery jsem rodila v srpnu a vím, jak jsem špatně snášela porodnici, tak se obávám, aby to tentokrát nebylo ještě horší s ohledem na ty Vánoce. Jinak, jak už jste asi pochopili čekáme chlapečka a jedná se o mé druhé (a poslední
) dítě ![]()
Tak se připojte, budu ráda za každé reakce.
![]()
Ahojky,
já čekám prví a termín máme 24.12. Taky tak nějak doufám, že se naše holčička rozhodne přijít na svět o něco dřív abychom byly na štědrý den doma.
@Misheila ahojky, já mám TP 18.12.2017 je to naše první miminko a bude to holčička Mia. Ale už teď je otočená hlavičkou dolů, je to celkem brzy
Tak mám strach z předčasného porodu.
@teraniova píše:
Ahojky,
já čekám prví a termín máme 24.12. Taky tak nějak doufám, že se naše holčička rozhodne přijít na svět o něco dřív abychom byly na štědrý den doma.
Přímo na Vánoce??? A první mimi?
Tak to bude opravdovej Ježíšek, to je krásný
![]()
Každopádně, držím palečky ![]()
@Lizatko15 píše:
@Misheila ahojky, já mám TP 18.12.2017 je to naše první miminko a bude to holčička Mia. Ale už teď je otočená hlavičkou dolů, je to celkem brzyTak mám strach z předčasného porodu.
Super
vítej ![]()
Tak ono se říká, že se mimi otáčí do nějakého 32tt, kdy na to má ještě dostatek místa, takže neboj. Tohle bych až tak neřešila. Já vím, jak ten můj drak, ten se hemží, kolikrát si říkám, že bych chtěla vidět, co tam vyvádí za psí kusy. Je to kolikrát až bolestivé, nemluvě o tom že používá můj močový měchýř jako boxovací pytel
![]()
@Misheila já jsem dostala klidový režim.. už se mi roztahuje i pánev, malá tlačí na spodek. Ale už nemám ani takové bolesti. Dostala jsem magnesium a je to lepší. Každopádně gratuluji k miminku a ať je miminko i ty v pořádku.
Holky a jak se těšíte/netěšíte na porod?
@Lizatko15
aha tak to je jiná, já měla klidový režim u dcery, doktorka mě pořád strašila, že půjde dřív, a že už se další KO neuvidíme apod. A nakonec jsem rodila den před termínem
![]()
Taky držím palečky, at jste holky v pořádku obě dvě. A Mia je moc krásné jméno ![]()
A co se týká porodu, tak z toho mám docela hrůzu ale beru to už tak, že hold to k tomu patří. A hlavně s tím už ted nic neudělám
Ale hlavně to co příjde potom je k nezaplacení, takže to za to stojí ![]()
@Misheila děkuji moc.. no já se samotného porodu zatím nebojím, ale mám strach aby jsem třeba dobře tlačila atd.. abych neudělala něco špatně a neublížila malé. Jinak malá je fotbalistka.. mám placentu na zadní straně tak ji cítím kopat hodně.. stačí když se jen tak dotkne a už ji cítím
mám vždy boule na břiše jak kdybych tam měla vetřelce. Hlavně můj močák se jí moc líbí ![]()
Mám termín sice až 2. ledna, ale vzhledem k plánovanému císaři to bude asi dřív. Teď je otázka, jestli před Vánocema nebo až po nich. Vlastně ani nevím, co by bylo lepší, kdybych dostala na výběr. Strávit Vánoce jako oteklý, unavený vorvaň nebo rozřezaná s novorozencem?
Plus dvě děti, manžel a tchyně v každém případě ![]()
Ahoj,
já mám termín na 24.12., už mám doma jednoho chlapečka a teď čekáme holčičku. Mám z toho docela nervy, protože jsme na sobě s malým dost závislí a nedokážu si představit 3-4dny bez něho, samo, ze mě budou navštěvovat, ale mám strach, že to nezvládnou. Nejradši bych, aby byli se mnou na nadstandartu
děsím se toho, co potkalo kamarádku, která rodila v lednu a to byla chřipku a epidemie, takže totální zákaz návštěv
přemýšlím i nad ambulantnim porodem, aby jsme mohli byt prip všichni na Vánoce spolu.
Já mám taky termín až 3.ledna, ale jestli půjdu zase na císaře, tak porodím možná ještě do Vánoc..no uvidím, sama nevím jak to bude, je to ještě daleko, to můžu mluvit až během prosince.
@Lizatko15
Tak oni ty porodní sestry to vedou dobře. Vím ale jak kolegyně z pokoje v porodnici, ta tlačila když ještě neměla, a kompletně si odrovnala spodek. Nemohla chuděra vůbec sedět ani pořádně chodit. Prý se úplně roztrhala, takže jí zašívali jak zevnitř, tak z vnější strany.
@Elenloth @LLenule111 Vítejte:mavam:
@Elenloth otázka no…
Holky, jako popravdě, já si vůbec nedokážu představit jít na císaře. Z tohohle mám úplně fobií
. Jako klobouk dolů
@kaja555
ahoj, takže budeš mít doma páreček, to je fajn. Taky jsem za to ráda, chtěli jsme ted kluka, at to máme do páru. A povedlo se ![]()
Já se zase děsím přítele. Bude to jeho první mimi (první holčičku mám s expřítelem), takže říkal, že ho musí dostatečně zapít, aby měl tuhý kořínek. No tak se jen obávám, aby se mu něco nestalo. Ale tak, zase na druhou stranu, takových akcí zažil dost. Ale i tak má člověk strach. To je jasný. Malou mi budou první den hlídat rodiče, at si nastávající tatínek může s přáteli dáchnout a pak bude muset hlídat a sekat latinu
![]()
A ambulantní porod? To bych si já osobně netroufla? ![]()
@LLenule111 Vítej v klubu ![]()
Já bych nejraději rodila až někdy v lednu, ale to asi neklapne.
@Misheila Budu mít třetí sekci, jsem spíš zvědavá, jak půjde rekonvalescence, než že bych se bála.
Ahojky, taky budeme mit Jeziska, cekame prvni, mel by to byt chlapecek a termin 18.12. Jsem doma od zacatku na rizikovem po predchozim potratu a zjistene snizene funkci stitne zlazy a ted mi cestuje tlak, ale snad vse zvladneme do zdarneho konce. Moc se tesime ![]()