Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zkušenost sice nemám, ale pokud by to bylo tak hrozný, nepošle tě domů přece, zkus se tímhle trochu uklidnit, ať si tím stresem něco nepřivoláš.
jak říkal, buď v klidu, nic netahej a bude to dobrý ![]()
Mám podobnou zkušenost teď u třetího těhotenství. Už ve 22tt. jsem měla CS 2, protože jsem měla snížené klenby a ty tlačily na čípek. Podle cervikometrie byl v pořádku, dlouhý 4 cm, ale hrozilo, že tím tlakem se začne zkracovat. Nic takového se ovšem nestalo, jak mimčo rostlo, tak se s ním celá děloha sklonila dozadu, tím přestala tlačit na ten spodek a já mám dneska přesně 3 dny do termínu.
EDIT: Jinak moje doktorka to jako nějaký velký problém neviděla. Čípek byl v pořádku, děloha se během těhotenství mění, takže to prý bývá. Klidový režim jsem žádný neměla, doma jsem musela fungovat s dvěma dalšími dětmi a do toho jsem ještě končila studium, takže záhul jako blázen.
Ahoj, potřebovala bych poradit, jsem 27+4 tt a dnes na ultrazvuku mam čípek v pořádku ale po hmatu se mu to prý nelíbi, prý za čipkem má byt ještě prostor a pak klenba ale on tam hned cítí miminko, za týden mam kontrolu a mam byt v klidu, porad se me ptal jestli nemam kontrakce- navysil mi magnesium, tvaril se jak kdyz rodim, hrozne me vyděsil, nemáte zkušenosti??
moc se bojim