Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky, mám dotaz. V březnu jsem potratila cca v 8.tt, neměli jsme ani srdíčko. Nyní jsem cca 12.tt, na poslední a vlastně první kontrole cca v 8.tt srdíčko bilo a všechno bylo v pořádku. Do teď je taky všechno v pohodě, stále jsem unavejší, boli mě prsa. Jen se po předchozí zkušenosti bojim. Zjistili někomu zamlkle těhu, teoreticky takhle pozdě, a bez krvácení nebo špinění? Děkuji
Nestraš, já jsem po 3 zamlklých konečně budu začínat 12. týden tak to beru, že jsem už z vodou! ![]()
Podělat se to může samozřejmě vždycky, ale čím dál jsi, tím ta pravděpodobnost klesá. Tak se nestresuj a užívej si těhotenství. ![]()
Nestresuj se dopředu a raději víc důvěřuj svému miminku. Chápu, že strach je veliký, my jsme o první miminko přišli ve 12. týdnu, šla jsem na kontrolu a pro průkazku a odcházela jsem s pláčem. Miminko neopodvídalo týdnu, i když na předchozích kontrolách ano, za pár hodin na to jsem dostala kontrakce a druhý den jsem šla na revizi. Další dvě těhotenství dopadla porodem zdravých holčiček. Strach jsem měla pokaždé, ale u dcer jsem vnitřně tušila, že se mi narodí, ten vnitřní hlas se nedal přeslechnout.
Do 12.tt neni nic jiste, proto ja jsem driv jak ve 12.tt k doktorovi vubec nelezla
Po tom 12.tt uz to riziko cim dal vic klesa, takze bud v klidu, uvidis, ze bude vse ok ![]()
Já potratila ve 12tt, potrat začal sám. Nicméně jen proto, že jsem zrovna měsíc nebyla na UTZ, kdybych šla pár dní předtím na UTZ, zjistilo by se to. U nás to bylo dokonce tak, že jsem byla na prohlídce bez UTZ, paní doktorka pochválila, že jsme to krásně zvládli těch 12 týdnů a děloha roste…a za hodinu krev. Bohužel. Ale držím pěsti, podruhé už bylo vše v pořádku. Pokud nemáte nějakou nemoc/poruchu, tak není předpoklad aby se to opakovalo. Dvě ZT po sobě ještě berou jako náhodu.
@kalypsoooo Já jsem vloni v říjnu měla zamlklé těhotenství a když se mi podařilo znovu otěhotnět, snažila jsem se nestresovat, tak to radím i tobě
Buď v klidu a všechno bude v pořádku
Zakládat diskuze a číst, co všechno se může pokazit, ti moc klidu nepřidá ![]()
Ježíš nestraš
já jsem 11+5 a na kontrole jsem byla před třemi týdny, a jdu až za týden
,neroste mi břicho nic, jen dneska jsem zvracela tak je to určitě v pořádku
. Nestresuj se, ubližuje to nejen tobě ale i miminku ![]()
@pajulinkaa Ty taky nestresuj
Já jsem ve 20.tt a bříško mi začalo růst teprve teď. Do teď to na mě nikdo nepoznal, protože jsem měla ůplně ploché břicho ![]()
Já nikoho stresovat nechci ???? do teď jsem byla celkem v klidu a moc na to nemyslela. Ale zítra kontrola, tak nejde nemyslet…tak nám všem držím palce.
@kalypsoooo Tak nám napiš zítra, jak to dopadlo
Držím palce, ať je miminko v pořádku
Já jsem taky nervní před každou kontrolou.
@kalypsoooo tak držím palce na zítřejší kontrolu, dej si nějaký dobrý čaj, ať se ti lépe spí ![]()
@Manhattan to věřím
už se taky těším, ale když si vzpomenu na ten pupek minule
tak ať si klidně dá ještě trochu načas ![]()