Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky dnes necítím pohyby zítra budu 18tt. Mám plasit a jet na pohotovost nebo je to v tom tt normální? Mám dnes hroznou depku a chce se mi brečet
ležím furt čekám na pohyby a nic ![]()
@Lady Vju píše:
Ahoj holky dnes necítím pohyby zítra budu 18tt. Mám plasit a jet na pohotovost nebo je to v tom tt normální? Mám dnes hroznou depku a chce se mi brečetležím furt čekám na pohyby a nic
Tak pokud Ti bude líp, tak jeď na pohotovost.Ale já jsem třeba cítila normalní pohyby až tak 20.tt,předtím jsem ty bublinky nepovažovala za pohyby, které bych měla sledovat.
V tomto tydnu naprosto běžné. Ja jsem necítila treba tri dny, potom dva dny intenzivně ano, potom zase pár dní pauza. A to i v několikatém těhotenství ![]()
Prestan to resit, nebo se zblaznis. V tomto tydnu plod mimo telo matky nepřežije, ani kdyby se neco dělo, nikdo s tím nic neudela. Odpoutej se od toho, nebo si rozjedes uzkostnou poruchu.
V 18.tt je na pravidelné pohyby ještě brzo, miminko má plno místa, labilní polohu, stačí, aby se otočilo a kopalo směrem dozadu a už ho necítíš. To až později, až vyplní celou dělohu, budeš cítit jak se protahuje, vyboulí se tu zadeček, tu hlava…ale těď je fakt ještě brzo. Zkus ho trošku pošťouchnout, dej si hořkou čokoládu nebo trochu coca coly, třeba se otočí a ozve se…ale jinak bych ještě vyčkala. Samozřejmě pokud budeš klidnější po doktorovi, tak jeď, oni tě nevyhodí…ale v tomto tt se stejně ještě mimi zachránit nedá, i kdyby se zjistilo, že se mu nedaří, monitor taky natočit nejde…takže za mě je lepší počkat, až se otočí líp.
edit: koukám, že máš dvě děti, tak už o pohybech něco víš…tím spíš bych ještě počkala a zkusila ho jen probrat.
@Lady Vju já jsem teď 21.tt a až tento týden cítím pohyby každý den. Do teď to bylo třeba jednou za dva až tři dny a to ještě večer, když jsem si uvědomila, že jsem je už nějaký den necítila a ten večer se na pohyby soustředila a čekala. Takže já bych vyčkala. A jak píší @elanaa a @Jana206 teď se ještě mimi zachránit nedá, kdyby se něco dělo ![]()
@elanaa No ja už vypila kafe trepala s břichem a nic.No ja jsem tohle tehu nějaká uzkostliva v předešlých tehu jsem nebyla neresila jsem pohyby nic
Ja citila pohyby tak 15× za celou dobu. Mala proste furt spala
Co si pamatuji, tak jsem děti občas necítila několik dní. Někde jsem tenkrát četla či se dozvěděla, že je to tehdy, když přibude pl.vody a mají tam více místa.
@Micaella22 píše:
Ja citila pohyby tak 15× za celou dobu. Mala proste furt spala
Druhé dítko jsem cítila spíše jako „vrnění“. Klasické kopance byly jen, když někdo provozoval hlasitou činnost - psací stroj, vrtačka apod.
Taky jsem mívala pauzy, občas necítila pár dní pohyby. A to jak uprostřed těhu, tak ke konci. Zachovej klid, určitě se nic neděje.
Syn byl mega aktivní, až bolestivé kopance (pokud nebyla zrovna pauza).
Dcera byla spáč a na pohyby jsem čekala třeba týden, než znovu začala
![]()