Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, tak já se taky přidám, malá bude mít necelý dva roky taky nevím co koupit, tak nějak zjištuju že všecko máme. Malá je totiž zatím jediný vnouče s obou stran a ještě ktomu hodně svobodných tetiček a strýčku a všichni rozmazlujou.. ![]()
Naše dcera měla loni na Vánoce 17 měsíců, největší úspěch měla redukce na záchod
. Všechny ostatní dárky šly stranou, ale s redukcí si hrála celý večer, sedala na ni, z ní, na ni, z ní… Málem s ní šla i spát
.
Pak za pár dní teda vzala na milost malou kytárku a magnetickou kreslicí tabulku ![]()
Predpokladam, ze budu vypadat jak absolutni cvok, ale hodlam svy o vanocich 21 mesicni dceri koupit tablet. Doma je nas vic, (zijeme s babi a dedou) v byte, a malá si bohužel navykla koukat na pohádky u jídla ( snídaně, oběd, večeře, jen svačiny zvládáme bez
), a prostě když nejsou pohádky je řev, takže abych nemusela omezovat ostatní (brát tablet babi nebo dedovi), koupim jí její vlastní. s tim, že budu fakt dohlížet na to, aby ho měla jen k jídlu, nechci aby takhle malá si bez něj ani neuprdla. no. myslíte že je to moc šílený??
tohle bude hlavní dárek, dál bude modelína, stoleček na kreslení, asi i kuchynka
, a proste normální hračky.
Příspěvek upraven 17.11.14 v 22:13
Přijde mi šílený dávat dítěti tablet k jídlu (tedy nevím k jakému, když snídani, oběd, večeři a svačiny zvládáte bez), ale jinak je to čistě vaše věc. Tady se zřejmě dozvíš, že to šílený je a tak bych se na to v diskuzi neptala, pokud bych ho dítěti koupit prostě chtěla.
@quinty moje malá dostane taky asi tablet. Ze skoro stejného důvodu jako uvádís ty. Ale přišel s tím mamky manžel. Tak ji ho asi budou kupovat.
@quinty No myslím, že hlavní dárek to pro ní rozhodně nebude, my ho teda letos kupujeme klukovi, čerstvě 4 bude mít v prosinci a ani já to za hlavní dárek nepovažuju, ikdyž to je nejdražší dárek. Spíš bych to viděla jako dárek, který usnadní život vaší rodině.
@quinty jinak teď čtu ze ho chceš hlavně k jídlu. To já nechci. My to máme spis tak ze furt chce koukat na pohádky, a já chci taky občas koukat na TV
@quinty obcas se desim t:oho co budu za par mesicu resit, ano zda se mne to rochu silene tv u nas redukuju na vecernicky a ooobcas rano klubik od 8:30
@jopo tak ted jsi trefila hrebik na hlavicku. je to darek ktery usnadni zivot cele rodine
ale furt nad tím váhám. bojím se, aby to nedopadlo tak, že kdykoliv bude chtít ho dostane. musim bejt tvrdá ![]()
@quinty to asi budeš muset, my ho teda taky kupujem, ale u nás to asi bude hodně o tom, že kluk je hodně napřed, má vysoké iq a mě už nebaví, pořád kupovat nové a nové pracovní sešity, logico atd. Dost to leze do peněz, kluk to udělá 1× a konec, takto mu budo moci stahovat různý věci a obměňovat. Koupili jsme k tomu i topero od epline, což si myslím je super věc. Ale že by to pak měl k volnýmu použití a čučel jen na filmy, to rozhodně neeee. Dostane spoustu jiných a krásnejch dárků.
I kdyz jak o tom ted premyslim, asi by bylo rozumnejsi ji odnaucit od toho jist s tabletem, nez ji v tom podporovat a hned ji kupovat vlastni…
Teblet rozhodne ano. Taky jsem byla rada ze vse co by mi usnadnilo jak chod domacnosti nebo cesty autem a pokud ti pohadky pomahaji aby dite jedlo tak smele do toho. Urcite se zde najdou taci, co jsou odpurci modernich technologii pro deti, ale ti si muzou vis co
zejo ![]()
My jsme koupili 17 měsíční elektricky autíčko. je na to ještě malá, ale je hrozně ujeta na auta. nemuzu se dočkat až to uvidí pod stromečkem ![]()
@quinty myslim, ze je spis sileny, ze dite ji u pohadek. Jist se ma v klidu (no my svacime pri chpzeni po byte, tak mam co kazat). Nejhorsi jidlo je takove, kteremu nevenujes pozornpst. Potom ani nevis, co a kolik jso snedla a ucit se to uz od utleho veku…no nic. Kazdeho vec. Ale tak ptala ses, zda se nam to zda silene. Mne jo.
@marrlinka ja nad tim prave ted dumám a souhlasím. přijde mi že bych spíš měla malou od toho odnaučit. tak jsem šla za mamkou (bydlíme s ní a s tátou), že bych ráda malou od toho odnaučila, tak jestli by me v tom podporila a rano tablet nebrala ke stolu - je zvykla na nem cist blesk…
no, a odvetila mi, ze ji prijde uhozeny podrizovat chod domacnosti 1,5 letymu decku. ze si ten tablet tam brat bude, ze prej mala nema bejt tak rozmazlena a chtit ho. tak nevim. sem blba ja, nebo je ta odpoved fakt strasna??? ![]()