Vánoční oběd

97
12.12.22 12:34

Vánoční oběd

Ahojky. Jedno z nejčastějších vánočních témat bývá štědrovečerní večeře. Ale co takový oběd na Štědrý den? Máte nějaký tradiční? Držíte půst, aby jste viděli zlaté prasátko?
U nás se dělá sváteční Kuba. Pro ty co neznají, je to pokrm z krup a hub. Já ho mám hrozně ráda a každoročně se na něj těším. Dřív ho u nás dělala babička. Já v této rodinné tradici pokračuji a vždy si na babičku vzpomenu (protože ona ho dělala nejlepší).

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
12.12.22 12:38

Kubu znám, ale nikdy jsem to nejedla. U nás žádný oběd není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
12.12.22 12:40

Obed nedelam, u nas se pojidaji chlebicky behem dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.12.22 12:51

Kuba je muj kolega, toho jist nebudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
12.12.22 13:01

Kubu znám, kamarádka to má jako jedno z vánočních jídel. My ho doma nedělali a neděláme. K obědu na Štědrý den děláme vinné klobásy a br. kaši nebo kus chleba, ale to já nejím, tak si buď dám tu kaši nebo chleba :mrgreen: Loni jsem si teda zkusila kus klobásy dát, nebyla špatná, ale ani nic co bych musela jíst :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
12.12.22 13:04

Kubu znám pouze teoreticky, kroupy nepozřu.
Jinak oběd nevařím, jídla je doma dost, takže si každý uloví, na co má chuť, než bude večeře a hlavně vstáváme pozdě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
12.12.22 13:24

Kubu dělá na Vánoce extchyne, mnamka. I po rozchodu trosek nafasuju, posila mi ho po synovi v krabičce :srdce: :* spolu s porci jeji nedostižné rybi polévky.
U nas v dětství se jedla vždycky čočka. U partnera v rodine se jelo v chlebickach. Predloni byla čočka, loni chlebicky a musim uznat, ze to byla dobrota, takže letos asi zase chlebicky. Stejne se hen tak zobe u pohadek.

Delam klasicke se šunkou a „jarní“, ty jsou bozi, s pekingským zelim, porkem a vajíčkem, lehoučké jak sen. Takze po nich clovek nema sutr v žaludku

Příspěvek upraven 12.12.22 v 13:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
12.12.22 13:29

Kubu znám, ale nejím ho. A oběd nemáme vůbec :mrgreen: až večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.12.22 14:57

Na Štědrý den nemáme klasický oběd. Je výběr na konferenčáku (cukroví, chlebíčky nebo pár jednohubek, oříšky, ovoce čerstvé i sušené). Kdo má hlad, tak si něco vybere. V lednici jsou jogurty. Kdyby měl někdo hlad, tak na večer je den předem uvařená zelňačka. Tak si může dát polévku. Rybí u nás jí jen muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
12.12.22 15:00

Ten pokrm znám, ale manžel nejí kroupy a děti zase houby. Už pár let dělám na oběd slepičí polévku. ten vývar mne přijde fajn a úplně nezasytí žaludek takže na večer v žaludku místa dost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
12.12.22 15:15

Kubu znám, ale bezl. Kroupy nekoupím…
U nás tedy se jí střídmě, ráno vánočka s medem ( abychom byli celý rok dobří ), oběd je kulajda a pak až vecerine. Žádné zobání během dne, cukroví, ovoce, oříšky se chystá až na štědrovečerní stůl… chlebíčky jednohubky u nás k Vánocům nepatří…

• Citovat
  • Upravit
7
12.12.22 16:38

Za mě je to taky jednoznačně kuba. Mám ho moc ráda, dělám si ho i párkrát do roka jen tak :lol: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
12.12.22 17:19

Dělám hrachovou polévku a houskovýma kostičkama. Pak čaj a štrůdl nebo jinou sladkou buchtu - perník, oříškovou bábovku,…,

• Citovat
  • Upravit
2110
13.12.22 19:57

Na Štědrý den nikdy oběd nebyl. Maximálně utopenec anebo krupice, co si vzpomínám. Jinak půst. I cukroví se mohlo az po večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
13.12.22 20:00

Dělám Kubu. Podělíš se o recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie