Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já budu dělat tak za 2 týdny… Na Štědrý den nebo před Štědrým dnem je pro mě strašně pozdě. Miluju vánoční strom a chci si ho užít, co nejdéle ![]()
Chystáme stromeček 23.12. Večer až syn usne. Má ho ráno jako překvapení, ale bez svetylek, ty rozsveci až Ježíšek.
My doma zdobívali 23., u muže 24., převzala jsem to po něm. Miluju celorodinné zdobení stromku, takže je to pro mě takové krásné zahájení Štědrého dne - probudit se, nasnídat, zdobit stromek. Nic moc jiného už ten den nedělám. Pro mě je stromek symbolem Vánoc, nikoliv adventu. A krom toho, ač ho máme ve stojanu s vodou, po měsíci už by fakt nevypadal jako čerstvý. Což zas vím dost přesně, u nás je dětmi tak milován, že občas i ten měsíc vydrží
Což mi vůbec neva - o adventu mám vánoční náladu i beze stromu a po svátcích jsem ráda, že tu ta atmosféra ještě přetrvává.
@ugluk je fakt, ze uz pred Silvestrem bych dala strom nejradsi do kelu, nejak si ho pak uz neuzivam, Novy rok se stromem spojeny nemam…ale sklizime ho az na Tri krale
@Monchichik píše: Více
Ty jo a já mám Ráda když to všechno svítí, hoří svíčky, voní svařák, kakao, skořice…,.. k tomu nějaký ten vánoční film.
: a to ještě ten večer kdy se postavil stromeček
.
Zdobím vždy 3. adventní neděli.
Mě po Vánocích ten stromek už prostě nebaví..
@Atisia píše: Více
My taky. Zatím teda jen pálíme svíčky. Aspoň něco a pomalu vytahujeme, chystáme. Bylo se něco koupit na doplnění dekorací, zdobení. V neděli umyju okna a dáme konečně světelné záclony/řetězy do oken.
@Atisia A já nemám ráda tohle dělat předem, pro mě jsou vánoce až Štědrý večer, kdy se rozsvítí stromeček, dřív mi to vadí…svíčky ráda nemám, svařák si dávám jen na vánočních trzích…a vánoce nijak extra teda neprožívám ![]()
@Markéta188 Mně taky ne, do třech králů jsem nevydržela nikdy…
@debra.morgan píše: Více
Dělali jsme to stejně, když byly děti malé, zacinkalo se a šlo se otevřít do obýváku, tam rozsvicený strom a ty jejich oči, to se nedá zapomenout
![]()
Ziju v Anglii a tady hodne lidi zdobi stromky uz na zacatku prosince, nekdo uz koncem listopadu. My zdobime tak 10-14 dni pred vanocema, podle smen, oba pracujeme ruzne smeny, takze tak abychom byli vsichni i s detma doma. A odstrojime vetsinou 2.1. (protoze ty 3 tydny jsou akorat, pak uz nas to nebavi, mame maly obyvak tak uz to pak spis jen prekazi, a taky 3.1. mam narozeniny a to me uz vanocni vyzdoba nebere
).
@adresa píše: Více
A když byli úplně malí, první ruky, tak jsme celý stromek nechali na večer, obývák se zavřel a oni čekali jestli vůbec bude stromeček ![]()
@adresa A pro mě to má tohle kouzlo dodnes, proto ho nechci doma dřív…a už vůbec ne rozsvícený… ![]()