Anketa, kdy dáváte vánoční stromek? A kdy zdobíte?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
288
19.11.24 18:09

Vanocni stromek -kdy davate

Ahoj, tak schválně, kdy dáváte ozdobený vanocni stromek? Jako je listopad a někteří už ho mají doma. Tohle asi nikdy nepochopím, tak schválně.

Anketka :mrgreen:

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7223
19.11.24 18:15

Tak jak to vyjde. Ale na Štědrý den už dávno stojí. Vzhledem k tomu, že jsem měla směnný provoz tak prostě jak mi vyšlo volno. :nevim: ale teda letos už máme stromeček i ozdobený na balkoně, svítí, někdy :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.11.24 18:16

Na začátku adventu

• Citovat
  • Upravit
4177
19.11.24 18:19

V mojí rodině jsme zdobili na Štědrý den, manžel měl zavedený 23.prosinec.
Převzali jsme jeho zvyk, zdobine den dopředu. Vánoční výzdobu dělám často na poslední chvíli, nejdřív po Mikuláši.
Byla jsem v rodině, kde měli stromek nazdobený měsíc dopředu, divné to bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32032
19.11.24 18:22

Na Štědrý den ráno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33274
19.11.24 18:24

Většinou den předem, nanejvýš několik dnů před. Máme živý. Letos je Štědrý den v úterý, tak asi o víkendu nazdobíme
Nahoru se dává svítící hvězda, tu dává vždy syn, někdy i rozvěšuje ozdoby, a ten jezdi 20.-22.12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13708
19.11.24 18:24

Doma jsme zdobili na Štědrý den, ale teď na to není čas, protože ŠD už si chceme užít a navíc dopoledne odjíždíme ke tchyni. Takže obvykle zdobíme 22., 23., jak to vyjde. Celý advent bych ho mít nechtěla, zevšedněl by a navíc nám dost překáží :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33274
19.11.24 18:25

Na advent se zdobi strom venku, rozsvitime ho, a dáváme i uvnitř výzdobu, mj chvoji ozdobené, a truhlíky se světýlky na venkovní parapety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Koukačka
19.11.24 18:26

O víkendu týden před Vánocema. Nikdy nevím, kdy budu mít vánoce s dětma, tak aby byl :)
Ale zas rozumně, aby vydržel hezký až do tří králů ;)

• Citovat
  • Upravit
9265
19.11.24 18:32

Na Štědrý den, hned ráno :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
19.11.24 18:33

@Snorlaxik My taky, je to super zvyk, co jsem zavedla. Stromek sklizime kolem 27.12. Nejhezci cas je to teseni na Vanoce, mit stromek do Tri Kralu se mi nikdy nelibilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101435
19.11.24 18:43

Mit stromek od adventu, tak je z nej na Štědrý den koště :mrgreen: 🐈 🐱 se totiž taky moc líbí…

Příspěvek upraven 19.11.24 v 18:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8765
19.11.24 18:43

My máme svoji tradici, že běžně týden před svátky. Dává nám víc smysl v prosinci, než dlouho v lednu. Je to nejhezčí dekorace doma. Klidně bych dala i dřív. Ale na podlahovce brzo vadne i jedle opadává, přestože má vodu a výživu. Takže o moc dřív nemáme odvahu. Chtěla jsem a měla objednaný umělý. Chlap nechce. Že jedině živý. Doma musí vydržet do asi 14. ledna. Tahat se s tím ven nebudu, jestli začne chřadnout. Běžně necháváme do nejbližšího víkendu po 6.1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
19.11.24 18:44

Někdy v průběhu adventu, nemám žádný přesný datum, prostě jak to vyjde. Tak ale +- 14 dní předem..a sklízíme, když už moc odpadá. Rekord jsme měli asi na pololetní prázdniny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8765
19.11.24 18:49

My už na ŠD nic moc krom přípravy večeře dělat nechceme. Zdobením se dělá trochu binec. Nechci binec, když chodí návštěvy. Muže rodiče vždy na ŠD. Moji rodiče vždy dřív. Chlap přijal náš zvyk.
Dekorace postupně už vytahujeme. Dneska moji kluci udělali radost, že odpoledne ne dopoledne umístili světelné řetězy ven. Ješte se svítit nebude. Ale jsou na místě. Kdyby začlo pršet, sněžit, už tam nepoleze na žebř vysoko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný