Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kateřina19955 Jak to vyjde, přibližně 14- 10 dnů před Vánoci. Radeji mame stromek driv, nez dlouho po Vánocích.
@Knihakniha píše: Více
Tak ano, vánoční výzdobu ano, tu většinou dělám se začátkem adventu, světýlka do oken, girlandu do obýváku, svítící hvězdy, věnce. Tady ale byla otázka na stromeček.
My už tento víkend. O Vánocích nebudeme doma a děti už strašně chtějí, jak už začíná být výzdoba v obchodech. Uděláme si dlouhé Vánoce
.
Na fb jsou tematické skupiny. Tam už má plno lidí stromek ozdobený. Je to každého věc. Nikomu tím, co mají doma neubližují. Tak co.
Zjistila jsem včera, že my budeme venku svítit teď od pondělí. Jinak to nejde. Muž potřebuje v pondělí odpoledne nastavit časovač světel. Ať se rozsvěcují automaticky každý den stejně. V úterý už letí do práce. Sice byl původní plán, že svítit začneme od prvního. Ale nemá, kdo toho prvního, aby zapnul časovač. Takže startujeme od 25., o pár dní dřív. Nevadí.
@Menton píše: Více
Já vím, ale je mi to jedno. Advent nijak neřeším. Pro nás většinou Vánoce, vánoční atmoška = stromeček a světýlka. Navíc jsme celé svátky 2 týdny pryč, tak ať si děti užijí stromeček i doma.
No už aby jste začaly malovat velikonoční vajíčka…aby vám to jaro neuteklo
Kým neboli deti tak obvykle 19.-22.12., teraz väčšinou na Mikuláša kvôli deťom ![]()
U nas zdobime na Stedry den, vyjimecne 23. vecer. Stromek mame do Hromnic. Vetsinou zivy. O adventu venec na stole, vanocni aroma lampa a svitici vanocni vesnicka. Takova jednodussi vyzdoba, uz nemame male deti.
Zdobime 23.12. ale poprve rosvecujeme az 24. vecer. Mit ho doma drive mi prijde divne.
Jinak doma vyzdobu delam od zacatku Adventu a postupne v nekolika vlnach pridavam.
My máme živý smrcek, takže jsme limitovani jeho opadavanim. Zdobíme tak dva až tři dny před Štědrým dnem, jak to vyjde. Snažím se rozložit jednotlivé úkoly do různých dní, aby se vše nemuselo dělat najednou. A vydrží většinou do Tří králů, někdy i do poloviny ledna, ale to už je taková opadana kostra. Máme ho rádi kvůli vůni, proto ozelime i to opadavani.
U nás na Štědrý den ráno, pouštíme si u toho pohádky nebo koledy ![]()